Jump to content

91:an

Medlem
 • Content Count

  741
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

91:an last won the day on November 29 2019

91:an had the most liked content!

Community Reputation

4 Neutralt

About 91:an

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 08/13/1948

About me

 • Stad/plats
  Västerhaninge
 • Intressen
  Mitt yrke, musikskapande, löpning.

Recent Profile Visitors

4,879 profile views
 1. Jag har inspelad melodi i midi-editorn och ska editera. När jag klickar på inspelad ton ljuder den oavbrutet tills man trycker ned den tonens tangent. Vilket betyder att om jag låter ett stycke gå i loop för att jag vill flytta toner för att testa att göra om melodin så fortsätter klickade toner ljuda ända tills samma ton spelas igen, vilket blir rena kakafonin av toner när man har långklingande ljud som stråkar. Hur stänger man av detta i Cubase 10?
 2. Har aldrig testat automatiseringar eller tempotracks men man måste samtidigt sänka tonhöjden kontinuerligt. Har aldrig testat det heller... får kolla.
 3. Om man vill att ett musikstycke skall sluta som om det var inspelat på tape och tapen bromsas tills att efter några sekunder stanna, går det att göra i Cubase? Pitch shift och time strech finns ju men här blir det ju att värdena ändras kontinuerligt för att få effekten.
 4. Aha, ska kolla upp det i eftermiddag!
 5. Testade https://duckduckgo.com/?q=associera+fil&t=canonical&ia=web men instruktioner för att associera fil till program fanns till alla windowsversioner fram till windows 8. Försökte i mitt Windows 10 men fastnade halvvägs i instruktionerna. Testade också högerklicka på projektfil och gå vidare. Efter en del bläddrande och navigerande kan jag då välja Cubase 10. Men då får jag vänta på att Cubase 10 och projektet ska laddas in och jag har uppskattningsvis ett 100-tal gamla halvfärdiga projekt som behöver associeras... Ser att jag har flera gamla Cubaseversioner som bara
 6. Jag har Cubase 10 installlerad och inte tagit bort Cubase 9,5. När jag går in på hårddisken och letar upp ett projekt och öppnar det öppnas det med Cubase 9,5 vilket jag inte vill. Öppnar jag däremot Cubase 10 först och därifrån öppnar projekt blir det rätt. Att jag låtit 9,5 finnas kvar är att jag är osäker på om nåt annat kan förvinna, plug, inställningar mm. Jag öppnar ju ibland flera år gamla projekt och det brukar vara problem, man kan ha bytt både dator och ljudkort sen dess, projekt som är gjorda i Cubase SX och framåt. Brukar uppgradera ungefär varannan gång det kommer ny version. Fråg
 7. Det är ju en så väldigt liten del av dawprogrammet man nyttjar för man aldrig tar sig tid att utforska, vilket är synd. Då är det tacksamt att få tips från andra användare så här! 😀👍
 8. Jo, jag vet det tricket, tror jag använt mej av det nån gång också. Minns när jag var med Bernt Egerbladh och han instruerade körsångarna att skippa slutvokalen. Annars är det främst när man sjunger in leadstämman dubbelt som det bör ligga unisont. Stavelser mitt i verserna kan diffa lite. Är det större fel blir det ju enklare att göra omtagning.
 9. Aha, den funktionen ersätter ju det jag efterfrågade! Perfekt, det ska jag testa!
 10. Om man har flera kanaler med en sångstämma på varje och det inte är exakt tight i texten kan man i audiowarp flytta lite i stavelser så det blir rätt. I en loop får man lyssna när man flyttar i en stämma så att den hamnar rätt med en annan. Det kan vara till exempel i långa toner i kör där ord avslutas med "t" som är som ett knäppljud". Då dessa inte ligger unisont hörs ett flertal "t" efter varandra. Kan man i audiowarpeditorn visa flera kanaler parallellt? Då ser man ju lätt hur de olika stämmorna ligger otajt och kan flytta det rätt. Jag har Cubase pro 10.
 11. 91:an

  Hörseltest

  Ja, det måste ha varit här jag fått det ifrån, "Heartest". Tänk att det var så länge sen! Det funkar också som jag minns det. Hörselresultatet blev i stort sett samma som Audacity gav.
 12. 91:an

  Hörseltest

  Tack för det. Laddade hem och testade. Syrsor har jag inte hört på ett bra tag nu, tydligen spelar dom toner över 10,000 Hz...
 13. 91:an

  Hörseltest

  För många år sen kollade jag min hörsel i ett program på nätet som sände ut en sinuston som man kunde höja och sänka frekvensen på och därmed upptäcka inom vilket frekvensområde man hörde den. Min övre gräns var nämligen olika för öronen vilket förklarade varför jag bara hörde syrsorna på ena örat. Jag minns inte vad programmet hette och kan inte hitta något liknande på nätet, är det någon annan som vet var man hittar det?
×
×
 • Create New...