Jump to content

YellowStudio

Medlem
  • Posts

    543
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

YellowStudio last won the day on November 3 2020

YellowStudio had the most liked content!

Reputation

21 Utmärkt

About YellowStudio

  • Birthday 12/05/1963

About me

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Dalarna Skogen Studion
  • Min utrustning
    Cubase med tillbehör

Recent Profile Visitors

7,301 profile views
  1. Trist, men du får trösta dig med att du får en fräsch dator.
  2. Du kan använda Steinberg download assistant till att flytta filerna!
  3. Jag har inte riktigt koll men så här ser det ut för mig. På själva Spotify så samlas alla streams på låten till en klumpsumma streams. På Spotify artist sektionen så ser du dina streams för varje släpp, alltså inte som en klump. Du kan släppa låtarna precis som du vill men du behöver göra ett nytt skivsläpp varje gång. En låt har alltid en ISRC kod oavsett version, så det skall du bara ha och använda en.
  4. Jag är väldigt nöjd med min Kensington. Finns ett par olika modeller. Jag har pro men slim har också fått bra kritik. Min är också expert såg jag nu. Nästan som en liten kontrollenhet.
  5. Om du vill nörda dig in på pre-delay: https://nickfever.com/music/delay-calculator Stämma trummor, hitta frekvensområden: https://pages.mtu.edu/~suits/notefreqs.html
  6. Send kanal: Lägg först eq med önskat hi-pass och lo-pass sen ett delay. Kör din send kanal i pre och dra ner volymen på huvudspåret så att du bara hör fx-kanalen. Ställ in delay till önskat värde/mängd. Därefter lägger du reverb på samma send - kanal. En plate brukar kunna vara bra men det är ingen regel. Ställ in reverbet som du vill ha det. Sen ändrar du tillbaka din send (fx-kanal) till post och drar upp volym på huvudspåret och fx-kanalen till önskad volym. Man brukar säga att när du hör effekten så backar du tillbaka ett snäpp så blir det bra. Du får prova dig fram. Ett sätt att jobba på. I min senaste så dubblerade jag fx-kanalen för gitarr så att jag kunde ha ett annat delay före reverb till gitarren.
  7. Är det exclusivt så är det. Frågan är ju vad dom gör för att promota din musik?
  8. Klart intressant och kul artikelserie! 🙂
  9. När man nu pratar sound så tycker jag det skulle vara intessant och veta lite mer om inspelningarna. Vilken bandare användes? Mixerbord? Hur många bounce gjordes det på en låt ungefär? På vilket sätt? gick dom ut till mixerbordet och sen tillbaka igen? Hur många spår innehöll en låt egentligen?
  10. Vimeo är i alla fall ännu värre. Där kan ju folk stjäla och använda vilken musik som helst. Jag är inte skyddad. Det är lika illa med sajter som Bandcamp när det gäller streaming. Dom vill inte kännas vid att dom är ett broadcast företag. Det krävs att det finns que sheet som skall rapporteras. Tror inte du hittar en video streaming sajt som ger STIM ersättning, tyvärr.
  11. Nä, jag ändrade precis i mitt inlägg. Alltså det finns ingen STIM ersättning på videoklipp, vad jag vet. Själv tycker jag det är helt okej med 4sek reklam innan videon men inte när det kommer mitt i eller 30sek i början. Om jag har förstått det rätt så är det den som laddar upp videon som bestämmer hur många annonser klippet skall innehålla. Där är man nog ett offer för videomakarnas girighet. Man kan ju gå premium och slippa reklam om man tittar mycket på YT.
  12. Det finns 2 delar av YT. En där du släpper musiken via aggregator typ: Distrokid- samlar in royalties för mekaniska rättigheter av ditt skivsläpp men inte för dina streams. STIM samlar in streams från youtube music. Den andra är dina videoklipp. Du får ingen STIM ersättning för dina videoklipp, vad jag vet. Det finns ju inga que sheet att fylla i. Vad kan du göra? Jo, Distrokid har en funktion youtube money. Då betalar man för att dom spårar din musik, förhoppningsvis så hittar dom dina klipp och lägger reklam på dom. Jag släpper min musik via Distrokid men använder inte deras YT tjänst. Själv är jag med i Identifyy som spårar videoklipp där min musik används olagligt. Ett 3e alternativ är att få din egen kanal monetized. Då får du in pengar via reklamintäkter.
  13. Här har jag hittat en intressant controller för det jag är ute efter: https://shop.soundandmusic.ch/produkt/mp-midi-controller/ YT: https://www.youtube.com/channel/UCuD93EQEUxPEB-SrP7ZxOsQ Kommer förhopningsvis snart.
  14. Tack för tipset om BCR32. Den kanske är nåt för mig när den kommer.
×
×
  • Create New...