Jump to content

-k9-

Medlem
 • Content Count

  65
 • Joined

 • Days Won

  6

-k9- last won the day on September 19 2019

-k9- had the most liked content!

Community Reputation

21 Utmärkt

About -k9-

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Min utrustning
  PC Intel i9, 32 gig RAM 4000mz, Cubase 10, Steinberg UR824, Focusrite Liquid Saffire 56 (som extra preamps), Presonus ADL600, Yamaha THR10X, Arturia Keylab88, Yamaha HS8, Audio Technica ATH-M70X, Audio Technica ATH-M50X, sE Electronics Gemini 5, Yamaha RGX A2, Taylor 312 med mera...
 • Intressen
  Hundar, musik, cykling, kampsport.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vill du ha texter till färdiga melodier eller färdiga texter som du sedan kan tonsätta?
 2. Men basen stör mig inte så mycket, så jag ser inte det som ett jätteproblem. Gillar hur du mixat låten med. Känns mera avskalat för att vara dig man lyssnar på. Men inte så mycket att det känns som att du tappat ditt ljudsignum alls. Snarare som en förädling av just din personliga ljudbild. Väntar på nästa skiva från dig nu.
 3. Håller med om att basen och kaggen blir lite off. Du kan ju testa att tysta tonen just när virveln sår till. Ofta så leder det till att virveln och basen tillsammans får det att låta tight och energirikt. Tycker du börjar hitta helt rätt med din unika röst och den sångteknik du lagt energi på att lära dig nu. Kul att höra en produktion som är mera avskalad med. Låter lite tidigt 80-tal i mina öron.
 4. Har två trumpallar en med sadel och en rund, bägge funkar lika bra för mig. Men vissa som kommer hit föredrar den ena eller den andra. Så det är nog bäst att testa vad du sjökv gillar. Bara man får en lagom fast dyna så burkar det lösa sig. Men se upp med skinn eller fakeläder då de kan knarra störande ibland. Och rätt så ofta så sitter jag bara i min gamingstol från AKracing som jag använder när jag sitter länge och mixar.
 5. Thomann har ju redan höjt priserna igen. Finns billigare alternativ än dem idag. Problemet ligger ju i att de son har haft fysiska butiker länge varit "provrum" för konsumenterna. Sedan så har man gått hem och beställt det man provat och gillat för en billigare peng över nätet. Det är ju inte bara musikhandlare som råkat ut för detta. Många klädbutiker har ju gått samma öde till mötes. Sen så beror en stor del av konkurserna även på att många stora bolag kräver att en handlare ska ha ett lager för si och så många tusen kr för att få beställa något alls. Ibland kan det till och med vara så illa att en handlare som säljer keayboards för hundratusentals kr årligen t ex inte kan beställa ljudkort utan att även ha ett lager på ljudkort för femtiotusen på sitt lager. Blir ju möjligt för en liten handlare på landsorten att kunna klara sig då. Vet att dessa var två av orsakerna till att vår lokala musikaffär stängdes. Lika bra att lägga ner butiken innan man tvingas göra det.
 6. Läst just detta: https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/musikjatten-ansoker-om-konkurs-kanns-for-javligt/repsjj!Yc0uxr3RYA5i9IMgXGBZKA/?fbclid=IwAR2Vpx-NLBzR0w0eoSo0tKpNBBmD3DfpaIXT8DMMAaNbtbGpZKG7oZEFaQo
 7. Tycker det ser rätt så vettigt ut. Men högtalarna säljs styckvis och inte i par, bara så att du är medveten om det. Antar att du redan vet att du måste ha en kortare kabel mellan pedalerna och sedan en till kabel mellan pedalerna och ljudkortet, så totalt tre kablar. Kan ju hända att du har sådant liggandes hemma redan med. Tror att du skulle klara dig i början utan choruspedal och högtalare om du vill slippa lägga ut så mycket på en gång. Lurarna kommer funka fint för att spela in och mixa med. Och choruset kommer du kunna lägga på med mjukvara när du spelat in spåret. Kan vara en fördel att kunna ändra det när man mixar med, vilket blir svårt när man redan spelat in med ett chorus. Men är du klar på att du vill ha just det ljudet så är det ju smidigt att spela in det och slippa ändra sedan. Men det kan finnas vissa fördelar med att inte lägga så påtagliga effekter när man spelar in, och i stället lägga dem när man mixar. Även dist kan ju funka att köra mjukvara, men jag skulle ju själv välja en pedal eller multieffekt för det. Gitarren i sig är nog bra om det är den typen av ljud du är ute efter. Men det kan kan kanske bli en lite ensidig gitarr att ha som ända gitarr i längden? Men som sagt, är det den typen av gitarr och gitarr ljud du är ute efter så är det ju helt rätt. Fast å andra sidan så verkar det ju som att du vet vilket ljud du är ute efter och har valt en gura och pedaler som kommer låta vintage och trevligt på alla sätt och vis. Är det så, så är det ju bra val som inte är överdrivet dyra och som ger bra ljud för pengarna.
 8. Tänkte mer att om någon vill använda spåret som det är, för t ex ett filmintro eller en filmsekvens i ett spel, så är det lätt för dem att bara lägga på en speakerröst uppe på musikspåret.
 9. Svårt att ge feedback på något som låter som ett stycke film/spelmusik. Men jag tycker det låter bra. Blir sugen på att se bilderna till ljudet, även om de kanske inte finns. Snyggt med så subtila förändringar i både valet av instrument och olika musikaliska element. Dynamiken känns rimlig för att man ska kunna lägga röst över musiken med. Får domedags vibbar av hela spåret. Även om det blir lite ställen där man tycke att det låter mera hoppfullt. Förändringen kring 2 minuter där skulle kunna vara ett bra ställe att dela låten i part ett och part två om den skulle användas för t ex ett spel. Tycker det låter bra och just filmiskt.
 10. Tycker Furch är helt OK. Var mitt favorit märke förr. Men just d19 serien är jag inte så förtjust i. Tycker de har ett fult mellanregister som sticker ut och är störigt. Svårt att få till en skön bas och topp med dem. Är ganska säker på att jag testade även en green plus och tyckte den var något bättre. Men med en grantopp ( utan ekorre) så blir det ju en ganska speciell "plonkighet" som inte alltid passar. Men gillar man det ljudet så är det en bra gitarr det med. Men då skulle jag nog kolla på en Yamaha AR3 istället. Tycker de har en fylligare och rundare ton än D19 gurorna. Men idag så är mitt favorit märke Taylor med Yamaha på andraplats. Tycker att de båda har ett bra urval av gitarrmodeller som låter helt olika och har sina unika egenskaper. Har en Taylor med lite mindre kropp och med ett mycket balanserat ljud som jag köpte för att ha i studion. Är på väg att köpa en Yamaha med större kropp och som har en mera tydligt och distinkt bas men saknar lite mellanregister. Men kan du provspela dessa gitarrer så gör det. Kan du köpa på öppetköp och testa hemma i lugn och ro så gör det.
 11. -k9-

  Tips

  Bara du hittar ett eget yttryck så kan det funka med andras material med. Beror ju lite på hur du menar med DJ också. Förr så var det ju bara att man bytte skiva och pratade lite roligt medans man gjorde det så att dansgolven på discon inte skulle stanna av för länge. Men idag så är det ju oftast så att en DJ även är låtskrivare och producent till det material som man mixar om inför en publik. Tänker att det blir mera som artist som framträder än ett "coverband" om man kör sina egna samplingar och spelar/programmerar inför en livepublik. Men har man ett sinne för att hitta udda låtar och/eller udda sätt att mixa dem på så kan nog många uppskatta det. Annars kan man ju försöka samarbeta med folk som gör egna låtar och beats för att se om man kan få lite material ifrån dem att mixa och gigga med. Att vara DJ på heltid bygger ju på att man är så pass unik att man får en lön som man klarar sig på. Klart att det går, men det är ju som för alla musiker ganska svårt att lyckas. Men är man redo att lägga den tid och möda som det tar för att bli bra på något så har man ju alltid chansen att lyckas trotts allt.
 12. Haha! Det är faktiskt ett bra förlag att ha ett enkelt instrument nära tillhands om man vill bara vill testa en melodi lite snabbt. Själv skulle jag valt en baryton ukulele istället för blockflöjt och xylofon dock. Mest för att mina hundar inte låter mig öva eller spela på något blåsinstrument alls. Har en trombon som de ylar och tjuter som 101 brandbilar om jag tar fram och blåser i den. Trumpinnar har jag liggandes lite varstans för att kunna öva lite medans jag ser på film eller så.
 13. Min Presonus ADL 600 blir det nog i mitt fall. Använder den både för att spela in med mickar men kör ofta med den för att få en bra line ingång för att spela in t ex bas med. Tycker det är bekvämare att ställa in den och använda rätt mickar för att få till rätt ljud än det är att sitta och pilla med ljudet efteråt. Känns bättre att ha en massa rattar att gå vilse bland än att vilsa sig runt med tangenter och mus. Även om det idag är lätt att bara välja bland förprogrammerade eq, kompressorer och så vidare i t ex Cubase för att få till ett skönt ljud även medans man spelar in. Har även använt den för vid mastring någon gång. Idag så behöver man ju inte en så bra peramp då det går att fixa det med pluggar, men har man en så vill man inte vara utan den.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.