Jump to content
Annons

auto mode

Medlem
  • Antal inlägg

    361
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av auto mode

  1. Jag gissar att cubase ändrar midi out till något internt ljud på datorns ljudkort.Kolla att det är rätt midi out valt i kanallisten(inte nåt Internal wave) och rätt midi kanal. Piano ligger väl på kanal 1 i General Midi.Det ljud du spelade kanske ligger på nån annan kanal.
  2. Enklast är ju att lägga på effekten efter att du spelat in. Men det går att lägga effekten på ingångskanalen också. eller att du lyssnar med monitorknappen på. Men du får mer latency om du gör så.
  3. Alla låtar med David Bowie och Queen 😳
  4. Det måste ju ha blivit fel på röstningsdatorn. Sämsta låten Trying to recall till final 😳 Sjunger falskt gör hon också.
  5. Håller med.Helt klart bästa låten. Fast hon är ingen bra sångare och jävligt flummig det var säkert därför 🙁 Sämst var ju hon med gitarren.
  6. Jag tror du får digitaldist för att du har för hög inspelnings nivå. Nu lyssnar jag i ett par lurar och tycker knappt att jag hör nån dist.
  7. Red hot chili peppers nya skiva är inte i mono. Att ljud proven på vissa internet skivbutiker är i mono är bara för att dra ner på storleken på filerna som ju blir hälften så stora om dom är i mono. Måste man ha stereo? Nej men en färdig skiva låter ju bra mycket intressantare i stereo.Men det betyder ju inte att varenda ljudspår måste vara stereoinspelat.
  8. Jag kör också en kombination av mjuk och hårdvara. Tycker det är mycket roligare med hårdvara och att det låter bättre. Många mjukvaru synthar låter bra men jag upplever det som att ljudet blir mer rakt i fejan med mjukvara och att hårdvarusynthar blir mer som placerade i ett rum,nu menar jag såklart när ljudet är utan reverb. Datorn är grym som multitrackr recorder,men jag kommer aldrig att bara köra mjukvara.
  9. Ja du måste dra en kabel. Själv har jag en liten 4kanals mixer som jag kan göra så som du vill med. Eller så skaffar du något annat att spela in på. Tex kasett däck,enklare blir det inte.
  10. Kolla så att sladden mellan gitarren och stärkarn är ordentligt itryckt. Ställ alla kontroller på stärkarn på kl 12. Ställ alla kontroller på gitarren på mitten och flytta mick switchen mellan alla lägen.
  11. Reason kräver ju inte mycket resurser. Jag körde det på en PII 400Mhz
  12. Hur kan man blanda ihop lp knaster och radiobrus????? 😉🙂😉
  13. Ta en gammal radio och ratta runt lite på am bandet är väl enklast. Lägg sen in det som en sampling i Reson.
  14. För det första så kan alla jävla listmakare dra åt helvete. Ingen käsla för melodi? Solot i början på Fade to black tex är bättre än något dina elever någonsin kommer åstakomma. Det handlar inte om att kunna planka någons komposition och spela den bättre.Utan om talangen att skriva något som passar till låten. Vad har du eller dina elever gjort? Plankat andras riff/solon
  15. Jag kallar min för hemstudio men varför inte Kontrollrummet. För om man jämför med en riktig studio så är det ju kontrollrummet man har hemma. Fast jag kommer ju fortsätta kalla min för hemstudion.
  16. Nu har ju jag Cubase SX2 och så här ser det ut då. Kanske inte är likadant på SL3
  17. Jag antar att du menar effekterna på övriga ljud spår och inte det du spelar själv. I såfall så markerar du audiospåret gå sen in på audio menyn och välj där den plugin du har som insert eller send på spåret. då när pluggen öppnats kan du välja preview eller process. När du tar prosess bränner du in effecten i audiospåret och kan sen ta bort den från insert eller send i kanalen.
  18. Ja men du ville ju ha en mångsidig topp. Med en Marshall för 12000:- blir ju bara dom som gillar Marshall glada. Med triampen blir även metal lirarna och bluesgubbarna glada. Du får tre för priset av två. Jag använder bara Mesa kanalen själv så den är lite overkill för mig just nu. Men har man studio så är den ju klockren.
  19. Skapa ett midispår...välj din synth som input Spela in det du vill höra Sätt midispåret att spela upp i din synth Koppla synthens main out till ingången på ditt ljudkort Skapa audiospår Välj ljudkortet som ingång Rec markera audiospåret Tryck på rec när markören är i början av midin Precis så menade jag också, om än lite otydligare.
  20. Först spelar du in Midin på ett Midi spår. Sedan markerar du ett audiospår trycker record och låter synthen spelas med midi spåret. Eller så ställer du dig på ett audiospår och lirar direkt på synthen och struntar i midin. Men då kan du ju inte kvantisera sedan.
  21. Jag säger det igen. Om du vill ha EN förstärkare som kan låta som Fender, Marshall och Mesa dual rectifier så kan Hughes&Kettners Tri Amp göra det. Den kan också switchas mellan 50 och 100w. Jag har suttit i en riktig feting studio och kört blind test mellan den och Mesan.Uppmickade Med Royer R121 och 2 Shure sm 57or. Dom låter ju nästan exakt lika men tri ampen var lite bättre. Och Den kanal som låter som Marshall låter bättre än någon Marshall jag någonsin provat. Och här är det bara rör och ingen digital simulering det handlar om. Jag har också en Pod,och den är ju bra i hemstudion. Men det går ju inte ens att jämföra med en rör topp.
  22. Jag har en Hughes&Kettner tri amp den är grym. Den kan låta som alla förstärkartyper. Den har 6 kanaler med helt olika ljud. Allt från superclean fender till vråldistad Mesa rectifier och Riktigt bra Marshall däremellan. Den är dock inte billig 26000:- bara för toppen. Men du frågade efter en bra topp.
  23. Nu har den ny Hi-hat. Jag gjorde den med Addictive drums demon. Sen är det en ny mix också.
  24. Jag skulle kunna tänka mig att köpa det. Men hur krävande är det egentligen. Det började knastra i cubase när jag provade det i en låt med några audio spår och Addictive drums som enda plugg. Jag har en P4 på 3Ghz och 1.5Gig ram och ett M-audio 24/96 så det borde ju inte va nåt problem.
×
×
  • Skapa ny...