Jump to content
Annons

Arnesson

Medlem
  • Antal inlägg

    150
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Stad/plats
    Kumla
  1. AAaaaah! min studio har också blivit stulen! EDIT: Sorry, falskt alarm. Jag hade råkat glömma tidningen i bilen.
  2. Behringer va? 😉 NO WAY! Det är extra utrustningen till creative's senaste ljudkort audigy 9000X Duh?!
  3. Givetvis! Det skrev jag också i första inlägget... OPS! hahah.. sorry, inte meningen att låta dryg eller nått. Får ursäkta att jag råkade missa en hel mening där. Håller med om att det är lite dåligt att man inte enkelt kan skapa grupper hur som helst som man kan på det lite större bordet. Annars tycker jag det är ett väldigt lättjobbat bord.
  4. Första regeln när det gäller allt datamek är ju att införskaffa sig ett ESD-band för att undvika att skada känslig elektronik med den statiska electricitet som man själv lyckas bygga upp så här i vintertider. Annars är det väll bara att vara försiktig, och tänka både en och två gånger innan man gör någe, att få i processorn brukar inte behöva så mycke kraft, dock brukar det vara värre med processorfläkten, beroende på fabrikat och socket. Men om du bara är försiktig och ser till att jorda dig ordentligt innan du mekar, och helst under hela tiden du mekar, så ska allt gå bra. Lycka till!
  5. Aldrig provat att kika lite i manualen innan du åker på ett jobb? Brukar jag göra om jag vet var det är för grejer jag ska jobba på. Här är i alla fall manualen på LS9an om det är någon som är intreserad. Manual
  6. Mina Samson DI-boxar har en switch så man kan ställa om dem så de klarar av högtalarsignal från en förstärkare. Så har man rätt di-box så går det att lajna förstärkaren direkt från högtalarutgången. Skaffar en DI-box som kan splitta signalen. Och koppla så här: gitarren in till DI-boxen, XLR från DI-boxen till mixern Och en telekabel mellan output/link på di-boxen och instrumentingången på förstärkaren. Sedan mickar du upp förstärkaren, eller eventuellt lajnar den via högtalarutgången men en liknande DI-box som jag skrev om högre upp i posten. Och spelar in dessa på varsitt spår, då har du ett spår som är ren lajn och en som är dist på från förstärkaren.
  7. Arnesson

    sångbås

    Steg 1 Köp några meter JJlabs Stageabsorb backdrop tyg, häng upp på skenor som du sätter i taket. Steg 2 Ta fram spikpistolen och din favorit kudde och spika fast den i taket. Steg 3 Köp en tjock och fin matta och lägg på golvet. Nu har du ett färdigt sångbås, som du kan trolla bort på mindre än 2 sekunder. Jag hade en kompis som gjorde en liknande konstruktion i sin lilla hemstudio, funkade fin fint. Har tyvärr ingen bild på det. Men jag hoppas du förstår hur jag menar. Lycka till!
  8. Studioproject C4 kan ju kanske vara ett alternativ om du vill ha bra mickar till OH. Funkar ju självklart till mycke annat också. Annars om du kanske vill satsa på en mycket kompetent stormembranare så håller jag med föregående talare, TLM103 är grym. Har en själv och jag tror inte man kan få en bättre stormembranare för det priset. Line audio CM3 låter ju helt ok. så om jag vore dig skulle jag nog köpa en TLM103a. lycka till och hoppas du väljer något du blir nöjd med själv!
  9. Om du har råd, så tycker jag du ska handla trummickar från Shure Beta serien. Typ Beta52 till baskagge, Beta57 till virvel och Beta56 till pukor. Det finns även om du letar lite ett sett (DMK5752 heter det) från shure som innehåller en Beta52 och tre SM57 och även tre GRYMMA sargfästen till 57orna. Det sättet kan du hitta relativt billigt. Kolla på typ proaudiomarket.com efter begagnat. Beta52an tycker jag slår AKG D112 med hästlängder. Med D112 ska det till en massa meck innan det börjar låta bra, Beta52 låter liksom helt rätt från början.. Hoppas du har blivit lite klokare (edit: hittade en bild på DMK5752)
  10. Jadu, man vet inte riktigt vad man ska tycka. Det enda jag är säker på är att jag är toknöjd med mikrofonerna. Känner inte att jag svikit någon musikaffär heller, eftersom vi handlade för 32 000kr på musikbörsen här i förra veckan.
  11. hoppas du har powerpiont, fick en så jävla rolig på mejlen här om dagen. LÄNK Där har du något att bita i.
  12. Ja, visst fick man sig en liten shock när man öppnade kartongen. Handlade du också från "audioinline"? Jag gillade klistermärkena osv mest, man fick verkligen känslan av att det var helt nytt. Just det, klistermärken fick jag såklart också! Haha, jadu... Jag handlade inte från Audioinline, men det krävdes väldigt få klick för att hamna på Audioinline från säljaren, om det nu säger någonting... Hmm...
  13. Sympatisk studio du har ! Som insidan av en godispåse ! 😠 jag vet... tapeterna är som tidigare nämn HEMSKA! Men visst är det hög Mysfaktor.
  14. Tänke folk vill se hur det ser ut nu för tiden i min studio, Har Köpt lite nya grejer, Fostex PM-2 bland annat, nya mikar och en Pod XT. bilder på studion Enjoy!
×
×
  • Skapa ny...