Jump to content
Annons

MarAfrem

Medlem
  • Antal inlägg

    218
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Har du samma inställningar för "input" på spåren där? Dvs vilken kanal från ljudkortet som går in på spåret (typ Left eller Right).
  2. Lyssna på Soundgarden t.ex. Chris Cornells sång har ett väldigt tryck, med hjälp av långsam attack på kompressorn (som jag förstår det). Det riktigt smäller till om de inledande konsonanterna
  3. Tack för svar. Jag provade att köra genom en preamp och det blir ju lite högre input då, men ändå... Det kanske helt enkelt är så att man förlorar en dimension av gitarrljudet när man inte kör genom en riktig stärkare. Ibland spelar man ex. in genom en stärkare med riktigt hög volym för att få till ett bra ljud. Man får heller ingen feedback i mjukvaran. Är det nån som vet någon inspelning som gjorts digitalt som är värd att lyssna på?
  4. Hmm, jag har iofs helt nya strängar och Waves GTR är nog minst lika bra som amplitube3 o.dyl. program. Ändå låter det just lite som om man har gamla strängar. Men en instrumentingång är en instrumentingång, eller? Hänger det på ljudkortet? Visst, det låter ok. Rent ljud och kompdist funkar, men solotonen blir inte helt super.
  5. MarAfrem

    Gitarrljud i datorn

    Jag har en Ibanez med DiMarzio-mickar som jag gör via intrumentingången i ett USB Fast Track ljudkort, Cubase och Waves GTR. Det är ändå något som gör att det inte låter så bra som det borde. Disten blir lite som i en Fuzz-box, och det är ju fint när man vill ha det. Kanske saknas någon hög frekvens på nåt sätt. Kan det vara så att jag behöver en bra gitarrkabel. Kör nu men noname-sladd? Eller behöver jag ett bättre ljudkort, eller en DI-box. Kanske man skulle ha PRS Guitar interface som hör till Waves-pluggarna. Räcker inte Waves GTR? Måste jag ha en bra distbox också?
  6. Ok, nån som vet hur man gör i Cubase SE? Det hade ju varit fint om man kunde skriva in valfri kvantisering i rutan ist f att bara kunna välja mellan "straight" och "triplets" 😑 Med Iterative Quantize kommer noterna flyttas till närmaste 1/8, 1/16 eller triol, dvs 1/3 då. Vore bäst om man kunde skriva in 1/5 och 1/7 för kvintoler och septoler.
  7. Hmm, ja, jag hade nog hoppats att det fanns nån, typ, "instert bar"-funktion som det brukar finnas i notprogram (sibelius, finale etc). Tack ändå!
  8. Det finns ett bra gratis-program som heter Drumcore: http://www.drumcore.com/TemplateMain.aspx?contentId=65
  9. Kan man på något sätt "knöla in" takter i projektet? Säg att man har en låt med 100 takter och har lagt upp ett Tempo Track med temposkiftningar och taktartsbyten. Kanske även automatiseringar på olika spår. Om man då vill ha in, säg, 4 takter till nånstans mitt i projektet, och s.a.s. automatiskt flytta fram alla automatiseringar och tempoändringar etc. Hur gör man då?
  10. Det verkar funka med att ändra "vel.comp."-inställningarna i mitt Cubase SE! Tack för hjälpen!
  11. Tack för svar! JohnRick: Mitt MIDI keyboard är anslagskänsligt, ja. D200: Om man ändrar velocity i menyn så gäller det bara när man "ritar in" midi, inte när man spelar, väl? ake: Har inte hunnit prova vel.comp. ännu, (om det är vad du menar) men gäller det när man spelar eller gör man det efteråt?
  12. MarAfrem

    Anslagskänslighet

    Jag vill kunna ändra anslagskänsligheten på mitt MIDI keyboard på något sätt. kan man göra det i Cubase? När jag lirar in trummor på mitt keyboard blir nästan alla slag max velocity, men jag vill att de hårdaste ska vara typ 9-100 ist f 120 Man kan ändra i efterhand så att max velocity blir 100, och man kan sänka alla anslag med ett visst värde. Men helst vill jag alltså att cubase ska uppfatta mina anslag som svagare i allmänhet, typ 30% eller nåt. Hilfe 😎
  13. Om håller takten i valfritt tempo med höger hand (på trummor, bordskiva eller byxben...) och tänker dig att det är 3/4, så lirar du punkterade åttondelar med vänstern. Då kommer du hinna med exakt fyra slag med vänstern när högern hunnit med tre slag. Ok, sen tänker du vänsterns fyra slag som fjärdedelar i en 4/4 istället, och sätter tempot efter dessa fjärdedelar (som förut var punkterade åttondelar). Då borde tempot ha höjts med 133%, eller hur? För att sedan gå tillbaka till det ursprungliga tempot så är det 75% som gäller. Testade med Tempo Track och det stämmer (förutom att det blir en massa decimaler i tempot).
  14. Ok, jag hade 2:a i matte 🙁 Men, det borde vara så att man tar det gamla tempot x 1.333333 och för att räkna åt "andra hållet" (tillbaka) tar men tempot x 0.748 Det blir rätt skeva tempon med decimaler... vet inte om man kan ha med det i Cubase, men i värsta fall får man s.a.s jämna ut. Sånt här borde man ha lärt sig på mattelektionerna på musiklinjen 😑
×
×
  • Skapa ny...