Jump to content
Annons

MagnusEngdahl

Medlem
  • Antal inlägg

    67
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Allt postat av MagnusEngdahl

  1. Min hyllning till Lemmy. Spelas helst starkt! https://soundcloud.com/magnus-engdahl/lemmys-song
  2. Låter helt klart intressant. Jag har TH2 idag och tycker det är klart bäst på marknaden. Har någon jämfört denna med TH2?
  3. Tack. Hur bra tycker du att det låter, dvs är den värd de pengarna? Lätt att använda/programmera etc?
  4. Hej alla, Jag söker en bra dragspelssampler. Finns det någon som har ett bra förslag? Har tittat på denna som verkar OK för ett hyfsat pris, någon som har erfarenhet? http://www.sonokinet...tage/accordion/ http://youtu.be/2Wpxmaydcew
  5. Kan du beskriva problemen du har? Jag har ännu inte uppgraderat vilket bara beror på att jag har en jobb laptop som kör ML och jag måste ha iMacen på samma då jag låter iMacen använda laptoppen som disk när jag jobbar hemma. Vill dock uppgradera och då skulle det vara bra att veta vad andra har råkat ut för. Jag kör Logic X bla
  6. Vad är problemet? Att gå tillbaka är knappast en långsiktig lösning så det bästa är att lösa de problem du har. Annars är det lättaste nog att använda en backup om du gjort en, och köra 'Time capsule'.
  7. Kollar basen på trummor, bas, sång osv. Basen är största utmaningen tycker jag. Speciellt runt 115-130 kHz som kan vara 'boomig'.
  8. Jag kör iMac 27' 3,4 GHz Quad-Core Intel Core i7 som kom i vintras. Funkar mycket bra med Logic. Med Logic X funkar det ännu bättre. Flyter på fantastikt bra och den stora skärmen är ju väldigt skönt när man kör DAW. Hur det är med cubase kan jag inte uttala mig om tyvärr
  9. Jag var på KISS. Det var lite grötigt första låtarna men sen lät det helt OK. De hade scenen lite över mittcirkeln så arenan blev lite mindre (26 000 åskådare tror jag det var). Jag stod på golvet ganska nära scenen. Hörde även att Swedish House Maffia hade bra ljud. Kanske inte helt jämförbart men bra att veta. Dessa problem har vi ju haft många gånger på både Hovet och Globen där ljudet har varit både bra och dåligt om vart annat. Tror det är lite för tidigt att döma ut Friends akustik helt ännu men helt klart verkar det finnas en del utmaningar.
  10. http://www.apple.com/logic-pro/specs/
  11. Har haft det i några dagar nu och är väldigt nöjd. Snyggt och mer lättjobbat än 9:an. Drummer är riktigt bra och med tanke på att man kan ta midi filen från Drummer och köra tex EZ drummer blir det bara bättre. Det verkar också betydligt mer stabilt än tidigare. Har ännu inte stött på några pluggar som inte funkar i 64-bits läget. Funderade ett tag på att byta DAW men nu blir det inte av. Man får väldigt, väldigt mycket för pengarna.
  12. Gillar det och imponerad av att du bara använt iPhone appar. Fortsätt med det då det blir en grej i sig. Bra jobbat!
  13. Tack för att du gillade låten. Det där med att man skall veta när man skall sluta är inte nytt med midi och pluggar. Det började redan när man fick flera kanaler att spela in på. Jag vet att bla Aerosmith hade dessa "problem" när de spelade in skivan Pump på 90-talet. Att veta när det räcker är en kreativ process i sig, dvs en del av kunnandet i låt och producentjobbet. Som jag ser det. Vågar nog sätta några kr på att Zeppelin hade pillat rätt mycket med pluggar om de kunnat, mellan drogdimmorna 😛.
  14. När det gäller 'midipillande': Jag förstår hur du tänker men håller inte riktigt med. För mig är det tvärtom. Jag skriver låtarna och musiken till 75% via analoga instrument och lägger sen in dem via midi. När det är gjort så börjar det riktigt roliga att experimentera med olika ljud och uttryck. Det finner jag ett av de mest kreativa delarna men det innebär ju såklart inte att någon av oss har mer rätt än den andra. Det bästa är ju att båda funkar beroende på person och tillfälle.
  15. Följer upp mitt tidigare inlägg om att gitarristens dagar är räknade (vilket var lite provocerande och inget jag tror riktigt på men det fick igång en del). Här lägger jag nu upp ytterligare en "gitarrlåt" där ingen spelar analogt. Jag har använt RealGuitar för akustiska gitarrer och återigen Shreddage2 för de få elgitarrer ni hör, plus solot. Mitt huvudinstrument är bas och jag spelar en hel del gitarr men har bestämt mig för att göra allt detta i midi då mjukvarorna börjar bli så bra att det ger mig mer frihet och tvingar mig lära mig instrumented 'midi' istället. Anledningen är enkel. Jag har fysiska begränsningar att åstadkomma det jag hör i huvudet plus att det ger ovärderliga fördelar under mixstadiet. Jag behöver inte spela om hela basen eller gitarren ifall jag inser att något måste ändras under mixen (att jag missar samarbete med andra musiker handlar för mig mer om tankar och idéer än fysiskt kunnande). Jag lägger samtidigt ned en väldigt massa tid på att göra det mindre perfekt, tex midi gitarrer får inte slå an samtidigt då det är fysiskt omöjligt på riktigt och det måste vara i rätt ordning (beroende på om det är downstroke eller upstroke). Velocity måste hela tiden var i rätt ordning och slumpvis (det går inte att göra detta systematiskt då det hörs och framför allt känns). Min huvudtes är att skapandet av musik i huvudsak är en huvudsak och inte något fysiskt. Det måste dock bli fysiskt för att vi skall kunna dela det med andra. Med ny teknik kan vi göra fler subjektiva idéer objektiva vilket jag tror är positivt. Tankar och åsikter? Här är låten: https://soundcloud.com/magnus-engdahl/together-we-shine-23rd-june-13
  16. Jag har både en Air 13' (2011) och en ny iMac 27'. Air funkar bra om du inte använder för mycket pluggar osv. Dock tycker jag att man behöver en extern skärm. SSD diskar är ju kanon då det är så snabba. Vill du ha en tyngre maskin som du kan växa i, kör på MacBook Pro. Skärmen beror ju återigen på om du kommer jobba med extern skärm och bara köra direkt i MBP'n ibland. Annars satsa på 15'. Att ha utrymme på skärmen är ett måste, tycker jag. Min nya iMac springer dock cirklar runt min Air. Med nya Fusion drive funkar det otroligt bra.
  17. Klart du skall behålla gurorna! Som jag skrev tidigare i tråden så är det en väldigt fördel att kunna spela gitarr och även att ha en tillhands när man jobbar med, tex Shreddage2. Det gör att man kan testa hela tiden att man är rätt ute. Man måste hela tiden 'tänka' gitarr annars blir det lätt mekaniskt och statiskt. Det gäller att få in människans/livets 'skräp' och felbarhet. Det får inte bli perfekt för då tappar man intresset direkt men det där vet du redan 🙂 .
  18. Då får du kanske förtydliga dig. Jag menar att det går att få en synth/sampler att spela som en gitarr eller vilket instrument som helst men att det inte spelar så stor roll. Undrar dessutom varför en del verkar så otroligt lättstötta här på forumet? Lite märkligt faktiskt. Det sista var inte direkt till dig Die Hard, utan generellt.
  19. Numer kan ju även en gitarr låta som en synth. Jag tror ett av det stora emotionella problemen är att vi allt för ofta tänker 'antingen-eller' istället för att bara släppa våra gamla invanda tankemönster och istället tänka 'både-och'. Min rubrik var menat som en provokation och många intressanta svar har kommit. Tekniken vänder upp och ned på mycket men det innebär inte att vi skall göra oss av med allt det som funkade och var bra igår. En del måste vi dock släppa och annat kan göras ännu bättre med ny teknik. Det är ju evolutionens gång. Det viktiga är kreativiteten och "naturlagarna", som jag i detta fall syftar på är, musikteori och relationen mellan vissa toner och frekvenser.
  20. Till saken hör att jag inte spelat en ton på någon synth. Jag har programmerat varenda ton genom att först lyssna på min kompis riff, sen lirat rätt mycket på min egen gitarr för att förstå hur jag slår-an strängar osv och sen har jag 'pillat' med midi. Spela keyboard behövs inte alls, skulle jag våga säga. Dock kommer man inte undan musikkunskapen om man vill skapa något eget.
  21. På vilket sätt är det inte kul? Jag är väldigt nyfiken, bla därför att jag avslöjade vad jag gjort innan ni hörde det, men vad hade hänt om alla trodde det var "på riktigt" och tyckte det var bra? Jag vet att musik är mer än vad man hör. Det är även allt det subjektiva runt vad man hör och tycker om artisten, tillfället och även vad man vet om den kreativa processen. Hur viktigt är det? Vi kan väl slå fast att KISS och Lady Gaga är lite bättre (eller sämre) när vi vet en massa om dem som inte hör till musiken. Hur påverkar det saker när musik är skapat enbart i hjärnan och med hjälp av maskiner men låter som "förr". Är det en generations fråga? Det blir en del filosofiska frågor runt detta, mycket pga att jag först tyckte det var fusk och sen sket jag i det och det blev en befrielse 😄 .
  22. Jag fick några gitarr-riff från en vän som lät rätt bra och bestämde mig för att göra en låt av dem. Samtidigt så snubblade jag över Impact Soundworks gitarrsampler 'Shreddage2'. Jag hörde en demo och blev väldigt nyfiken. Jag slog till och köpte pluggen. Det slutade med att alla gitarrer i låten jag skrev blev gjorda i midi via Shreddage2. Jag är gitarrist och bassist, vilket hjälpte väldigt mycket för att få det trovärdigt, men jg upptäckte en helt ny typ av kreativitet då jag kunde ändra och fixa i riffen, solon osv ända in i slutet av mixen. Vilken frihet! Låten blev även uppmärksammad av utvecklarna av Shreddage2 och är numer även demo på deras hemsida och Soundcloud. Impact Soundwork http://impactsoundworks.com/products/guitar-and-bass/shreddage-2-absolute-electric-guitar/ Låt nr 2 Frågan är nu vad ni tror om detta? Det är ju bara i sin linda och dessa pluggar kommer snabbt bli allt bättre. Själv väljer jag att inte se det som en ersättare till gitarristen utan som något som 'överskrider och inkluderar' gitarristen och den riktiga gitarren. Man använder det som funkar bäst för stunden och projektet. Jag är ofta inte en tillräckligt bra sologitarrist eller så klarar jag inte av att spela riffet jag hör i huvudet. Då är detta perfekt. Musik är ju skapat i hjärnan och begränsas ofta av den kroppsliga fysiken. Detta håller på att försvinna. Det har ju redan hänt med keyboards och trummor, är det gitarrernas tur nu? Vad tycker ni, och kanske viktigare, känner ni inför detta? Blir det unika kvar, kan individers typiska trademarks höras genom maskinen? Spännande tankar tycket jag.
  23. Såg att Wave just släppt denna plug för $99. Har någon här erfarenhet av denna plug och är den värd att satsa på för en hemmastudio? Den verkar i första hand vara för live situationer men tydligen vara lika bra i studion. Liten introduction här
  24. Har just köpt den nya iMac 27' i7 med 8GB ram. Kör Logic Pro och den CPU mätaren rör sig knappt när jag kör projekt som min gamla iMac 2009 3.06GHZ dual core gick i rött. Då talar vi rätt tunga projekt med runt 20 kanaler blandat midi och wav. Att jag nu även kan använda den som extern skärm till min Macbook Air för jobbet är en trevlig bonus. Mycket nöjd alltså.
×
×
  • Skapa ny...