Jump to content
Annons

MagnusEngdahl

Medlem
  • Antal inlägg

    67
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då MagnusEngdahl senast vann var 2 februari 2016

MagnusEngdahl hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

3 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Sundbyberg

Senaste profilbesökare

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra medlemmar.

  1. Min hyllning till Lemmy. Spelas helst starkt! https://soundcloud.com/magnus-engdahl/lemmys-song
  2. Låter helt klart intressant. Jag har TH2 idag och tycker det är klart bäst på marknaden. Har någon jämfört denna med TH2?
  3. Tack. Hur bra tycker du att det låter, dvs är den värd de pengarna? Lätt att använda/programmera etc?
  4. Hej alla, Jag söker en bra dragspelssampler. Finns det någon som har ett bra förslag? Har tittat på denna som verkar OK för ett hyfsat pris, någon som har erfarenhet? http://www.sonokinet...tage/accordion/ http://youtu.be/2Wpxmaydcew
  5. Kan du beskriva problemen du har? Jag har ännu inte uppgraderat vilket bara beror på att jag har en jobb laptop som kör ML och jag måste ha iMacen på samma då jag låter iMacen använda laptoppen som disk när jag jobbar hemma. Vill dock uppgradera och då skulle det vara bra att veta vad andra har råkat ut för. Jag kör Logic X bla
  6. Vad är problemet? Att gå tillbaka är knappast en långsiktig lösning så det bästa är att lösa de problem du har. Annars är det lättaste nog att använda en backup om du gjort en, och köra 'Time capsule'.
  7. Kollar basen på trummor, bas, sång osv. Basen är största utmaningen tycker jag. Speciellt runt 115-130 kHz som kan vara 'boomig'.
  8. Jag kör iMac 27' 3,4 GHz Quad-Core Intel Core i7 som kom i vintras. Funkar mycket bra med Logic. Med Logic X funkar det ännu bättre. Flyter på fantastikt bra och den stora skärmen är ju väldigt skönt när man kör DAW. Hur det är med cubase kan jag inte uttala mig om tyvärr
  9. Jag var på KISS. Det var lite grötigt första låtarna men sen lät det helt OK. De hade scenen lite över mittcirkeln så arenan blev lite mindre (26 000 åskådare tror jag det var). Jag stod på golvet ganska nära scenen. Hörde även att Swedish House Maffia hade bra ljud. Kanske inte helt jämförbart men bra att veta. Dessa problem har vi ju haft många gånger på både Hovet och Globen där ljudet har varit både bra och dåligt om vart annat. Tror det är lite för tidigt att döma ut Friends akustik helt ännu men helt klart verkar det finnas en del utmaningar.
  10. http://www.apple.com/logic-pro/specs/
  11. Har haft det i några dagar nu och är väldigt nöjd. Snyggt och mer lättjobbat än 9:an. Drummer är riktigt bra och med tanke på att man kan ta midi filen från Drummer och köra tex EZ drummer blir det bara bättre. Det verkar också betydligt mer stabilt än tidigare. Har ännu inte stött på några pluggar som inte funkar i 64-bits läget. Funderade ett tag på att byta DAW men nu blir det inte av. Man får väldigt, väldigt mycket för pengarna.
  12. Gillar det och imponerad av att du bara använt iPhone appar. Fortsätt med det då det blir en grej i sig. Bra jobbat!
  13. Tack för att du gillade låten. Det där med att man skall veta när man skall sluta är inte nytt med midi och pluggar. Det började redan när man fick flera kanaler att spela in på. Jag vet att bla Aerosmith hade dessa "problem" när de spelade in skivan Pump på 90-talet. Att veta när det räcker är en kreativ process i sig, dvs en del av kunnandet i låt och producentjobbet. Som jag ser det. Vågar nog sätta några kr på att Zeppelin hade pillat rätt mycket med pluggar om de kunnat, mellan drogdimmorna 😛.
  14. När det gäller 'midipillande': Jag förstår hur du tänker men håller inte riktigt med. För mig är det tvärtom. Jag skriver låtarna och musiken till 75% via analoga instrument och lägger sen in dem via midi. När det är gjort så börjar det riktigt roliga att experimentera med olika ljud och uttryck. Det finner jag ett av de mest kreativa delarna men det innebär ju såklart inte att någon av oss har mer rätt än den andra. Det bästa är ju att båda funkar beroende på person och tillfälle.
×
×
  • Skapa ny...