Jump to content

Kjubeis

Medlem
 • Content Count

  426
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Kjubeis last won the day on April 3

Kjubeis had the most liked content!

Community Reputation

64 Utmärkt

About Kjubeis

 • Rank
  Medlem

Recent Profile Visitors

9,192 profile views
 1. Kanon, tack för tips. 👍 👌
 2. Rekommendationer på duktiga och prisvärda gitarrmeckare (stålsträngad akustisk) i Stockholm önskas. Tackar
 3. Neumann310 svinbra monitorer fortfarande: https://vend.se/494973-neumann-310-monitorer
 4. ATC 100a - Om man har MYCKET plats och är stark som Hulken: https://www.blocket.se/stockholm/Atc_100_a_85774124.htm?ca=11&w=1&last=1
 5. Testade Quested S8r mkIII igen mot V2108, det var större skillnad än jag trodde. S8r kändes nu "tubby" mullrig lådig i basen, lite väl tillbakalutad diskant och hade mindre sweetspot. Fortfarande härlig monitor men V2108 betydligt bättre och såklart mycket dyrare...
 6. Haha, Glenn verkar vara en skön snubbe. Kollegan hade mätt upp frekvenssvep på sina Quested S8r, de hade bara -5 db vid 39 Hz ca 40 cm från bakvägg. Det räcker långt. 29 000 kr på Thomann. Jag blir sugen själv. Det är så inspirerande och härligt att spela in och mixa med musikaliska Quested.
 7. Erik dP har sagt det som behövs sägas. Hoppar du av skolan gör du ett STORT misstag. I din ålder misstar man ofta dålig motivation med lättja. Få tycker det är roligt att gå i skolan - eller att arbeta.
 8. Jo de är dyra, även Kii Three och Dutch&Dutch 8 har ett smutt format för att vara fullrange men kostar så in åt helvete... Om jag vore du skulle jag spara 5000 kr till och köpa ett par Neumann 310. Sluten låda gör den extremt lättplacerad i bra men också problematiska rum. Liten och smidig för att vara 3-väg. Går fenomenalt djupt och framförallt kontrollerat i basen. Gorlum, du pratar mkt om basåtergivningen och dessa klarar det galant, subbas blir helt överflödig här. 310 är inte lika mjuk och organisk som ATC eller Quested men samtidigt lite mer avslöjande när distorsion smyger sig på vid mix. Ljudet påminner om Genelec men med fylligare tydligare lågmid och istället ngt tillbakalutad övre mid/låg diskant. Det är en helt annan monitor än lillebror 120. Jag tycker 310 tveklöst är bäst i sin prisklass även om den givetvis inte är perfekt.
 9. Aha, du kommer säkert att tycka om dem. De är VERKLIGEN ett stort lyft mot mkt annat men nu är vi ju uppe i ca 35 kkr och där uppe kan vi klaga på mindre brister.
 10. Nej, det betyder det som jag sade, de har en något överdrivet betonad övre mid och diskant. Jag gillar PSI men jag upplevde att A17 inte är lika balanserad som de större modellerna. Vissa föredrar ljusa och/eller middiga monitorer som små Amphions och Yamaha NS10 och gör bra mixar i dem. Det passar inte mig men kanske dig. Vad tycker du själv om PSI a17?
 11. Jag gillar PSI men för min del var A17 överdrivet detaljrika (liksom små Amphions) och jag saknade rejäl bas. A21 kändes mkt bättre, jämnare och ngt mer sansad i mid/topp - men det är en helt annan prisklass.
 12. Du har redan nu ngt av de bästa man kan köra med i den prisklassen. Yama och Genelec är väldigt prisvärda och är relativt lättmixade. Jag tycker att Focal, Presonus, Mackie, Adam, KrK, JBL i samma prisklass är sämre alternativ. Dock har Genelec och Yamaha ett ganska hårt ljud och i Yamahas fall även vasst, platt och tomma (midscooped). Det har du garanterat märkt när du jämfört mot ATC och Opal som är suveräna monitorer. Jag håller också med dig när det gäller Focal, inga favoriter alls. Du kommer troligtvis känna samma sak med Adam. Jag avskyr deras ojämna vassa banddiskanter och deras överbetonade långsamma basåtergivning. Eve är lättare att mixa i än Hedd som har en annorlunda och lite märklig återgivning. Eve har tyvärr en rejäl diskanthöjning (gissningsvis från 7-10 kHz) men det går bara att justera från ca 3 kHz. Eve är ett mkt bättre alternativ än Adam. Genelec 8351/8341 är svinbra men ganska dyra, billigare än ATC 25. Jag föredrar faktiskt ATC20 framför 25 som mixmonitor, de har andra element och i sluten låda men för att lyssna och njuta är 25orna överlägsna. ATC passiva är mkt trögdrivna, de aktiva är betydligt bättre. Tyvärr dyra. Jag har inte testat KS C88 och kan inte uttala mig där. Ser spännande ut! Dynaudio har Lyd48 som 3vägs alternativ. Jag har mixat i Quessted Sr8 och V2108 - helt outstandning. De är ngt soft i diskanten men är ändå lätta att mixa med och har ett underbart organiskt ljud som inspirerar, lite som ATC men inte lika detaljrikt. Jag tycker att Quested S8r är en av de bästa för priset. Jag gillar inte Neumann 120 men älskar deras 310. Psi väldigt detaljrika och bra punch men saknas bas i deras mindre modeller. A21an är suverän. Amphion är populära men inte billiga. Mkt detaljrika, mkt topp, begränsad basåtergivning. Ingen medryckande inspirerande återgivning, mer analytisk och ljusa. Jag var besviken på både One15 och One 18. Deluxe musik och 4sound Söder i Sthlm har ett bra utbud om du vill lyssna, dessvärre i mindre optimala rum. Monitorer är det svåraste men viktigaste köpet i studion. Lycka till
 13. Buchardt S300 och S400. Billigare men ändå bra: Elac B6 debut.
 14. Behringer släpper snart en mkt lovande vocoder och stringmachine.
×
×
 • Create New...