Jump to content

Kjubeis

Medlem
 • Content Count

  439
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Kjubeis last won the day on April 3 2019

Kjubeis had the most liked content!

Community Reputation

67 Utmärkt

About Kjubeis

 • Rank
  Med i gänget

Recent Profile Visitors

9,485 profile views
 1. Det var testet i Soundonsound som mina kollegor fick upp ögonen för AKG 414 B-uls, trots att jag tjatat på dem länge att micken är ett fynd. Grym på gitarrstärkare oxå, inte bara sång och instrument. Electro-Voice RE20 är bra, själv föredrar jag Shure SM7b om man vill ha en dynamisk mick men med bra kondensatormickar så är våra dynamiska mickar numera dammsamlare. Kanske en Neumann TLM 67 går att hitta för trådskaparens pristak, vi hade ett par som vi gillade initialt men efter ett tag kändes de inte rätt med sin förinställda EQ och fake rördistorsion. Våra TL2 och B-uls lät alltid bättre så vi sålde Neumann mickarna. Trots det en rätt OK mick ändå. /T
 2. Vi har haft span på Austrian Audio ett tag. Hade höga förhoppningar men det dök snabbt tyvärr. Har hört flera tester med deras mikrofoner och de låter inte alls lika bra som gamla AKG. De är t.o.m. mer sibilanta än nya AKG, tror det blir en hype som snabbt kommer att lägga sig. De är smidiga funktionellt men den keramiska kapseln verkar inte vara någon höjdare ljudmässigt... Shure SM7b är ett säkert kort men fungerar mest närmickat och har en väldigt svag utnivå som kräver rätt förstärkare. Eller en Cloudlifter.
 3. Nej inte de modeller som finns idag (XLS/XLii) - utan de äldre ULS och TLii som inte tillverkas längre. De dyker upp begagnade och de kan ibland vara i strålande skick. Låter fantastiskt bra. 💛 👌👍
 4. AKG 414 B-uls eller 414 TL2. Gamla men riktiga höjdare. Så mycket köttigare ljud än nya AKG. Går att fynda under 10 000.
 5. Vore fantastiskt om Apple bara släppte sitt operativsystem utan hårdvara.
 6. Hallå SoloNo1. Blir förvånad när man får höra musiker spela och sjunga på detta forum. Bra låt, bra framfört, bra jobbat! 👍 Jag skulle välja att höja sången och dra ner trummorna lite granna. Sångljudet skulle må bra av en deesser eller en diskantjustering för att minska sibilanta ljud (5-7 kHz). S + SH + TJ ljuden sticker ut lite obekvämt som det är nu. El-gitarrerna låter kanske lite tunna och onaturliga, kan vara svårt att få plats med dem med den mäktiga syntmattan samtidigt. Annars en toppenproduktion. 👌 Mvh Tompa
 7. Aha, HS7 är riktigt bra högtalare. Jag gissade att du hade ett par med DSP, de kan ibland få den typ av problem du berättar om men Yamaha är analoga. Men visst, det kan ju hända något med förstärkarna i dem. Spännande att se om Supradosan gör skillnad. Lycka till.
 8. Du har möjligtvis blivit inspirerad av medeltiden men musik från den epoken låter inte alls som detta. Jag håller med HomerJ.
 9. Peter Roos, jag håller med dig ang fysiska butiker men vad pop53 anser vara fel partier, skumma värderingar, näthat har inget med 4sounds konkurs eller denna diskussion att göra. Jag betalar ofta lite extra för att få service, trevligt bemötande och chans att prova i butik. Kommer att sakna 4sound.
 10. Du kanske kan vända dig till socialism.nu eller ngt liknande om du vill diskutera politik.
 11. Rekommendationer på duktiga och prisvärda gitarrmeckare (stålsträngad akustisk) i Stockholm önskas. Tackar
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.