Jump to content
Annons

MotherOfSound

Medlem
  • Antal inlägg

    72
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

4 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Halmstad, Sweden
  1. Kan bli svårt att få några tips och recensioner från användare på ett tag. M3:orna är helt nya och har nog inte kommit till sverige ännu, och har de kommit så var det typ.... igår 🙂
  2. Är det ingen förutom jag som upplever att man tappar dynamik och själ när man drar ner mastern istället för att dra ner individuella spår?
  3. Glyn Johns är kalas tycker jag, funkar alltid.
  4. MotherOfSound

    Cubase 7.5

    jag vill bara påpeka att cubase 7.5 inte alls finns för försäljning nu. det kommer först 4 december. dessutom så är det inte bara "ännu en betaluppdatering", det kommer rätt många gosaker med den.
  5. Skitsamma vafan man har för gear egentligen. Gillar man det så gillar man det. Det mesta sitter i fingrarna.
  6. Ja basen är nog mångas fiende tror jag. Tips på det? själv brukar jag göra en fuling. Bussa kick och bas, lägg på en limiter. Funkar ganska bra om det bråkar lite men om man vill behålla karaktären
  7. Nu ska vi se om vi kan få igång en nyttig/rolig tråd. Jag har en fråga som jag tror kan starta en intressant diskussion. Tycker ni att det finns ett generellt "måste" för att få en bra mix, eller är det helt beroende på? Jag menar, finns det någonting ni gör VARJE gång - tex startar med att "städa", eller startar med att lägga masterkompressor eller whatever. Eller jobbar ni helt olika beroende på vad det är för projekt? 🙂 (Klart man jobbar olika på olika projekt, men jag tror ni fattar poängen)
  8. Kolla in Radial, dom har mycket bra lösningar på detta. Även LA Audio har bra DIboxar
  9. Köp en rullbandare eller be om hjälp 🙂 det har du ju iofs gjort... (nu börjar jag bli trött) Erbjudandet står kvar! Du har min mail.
  10. Haha vilket härligt svar 🙂 Jämför inte med analoga pedaler/rackburkar så känns det bättre.
  11. Nej det håller jag med om.. Kanske du ska höra med supporten på Steinberg? Vill du så kan jag ringa sverigekontoret åt dig, ifall det tar tid med mailkorrespondansen. maila mig på nystroem@musikalen.se så löser vi något.
  12. Jag menade W8 i allmänhet. Åtminstone i mina kretsar och många kunder jag har upplever mycket problem rent generellt med windows 8. Men, jag kan ha fel - jag är så nöjd med W7 att jag inte avser byta Men som sagt, jag har inte tillräckligt med erfarenhet för att egentligen uttrycka mig. Jag förmedlar bara upplevelsen jag får efter att ha pratat med många som kör det. Jag har liksom lite väl många kunder som kommer in efter att ha köpt en ny dator med medföljande W8, som säger "Fan jag skulle aldrig köpt ny dator, nu funkar ingenting" och det är ändå kompetenta människor liksom. Återigen, jag kan ha fel 🙂
  13. Ursäkta, detta kan uppfattas som bitterhet men - Windows 8 är ett problem i sig 🙂 Ärligt talat så skulle jag inte skylla på Steinberg direkt. Jag kör själv Cubase 7.0.6 och jag har inte stött på några som helst problem. Däremot har jag många kunder (återförsäljare av Steinberg) och vänner som har problem med windows 8.
  14. kopplar du den i en line-ingång så går du ju förbi ljudkortets preampar, du skulle kunna testa att ta in den via xlr och sedan padda signalen ifall det blir för mycket. detta är väl egentligen inte optimalt, men du kan ju testa iallafall. annars är DI-box att rekommendera.
  15. Personligen tycker jag det är helt olika nivåer. I jämförelsen känns POD som en futtig leksak medan Kemper kicks ass. Visst, kliver man upp några tusenlappar får man något ännu bättre: AxeFX - men Kempern levererar jävlar anamma. Presetsen som ligger i den ur box kanske inte är så roliga, de bästa ljuden tweekar du fram själv eller får av någon på något forum nånstans. Jag fick några ljud som nån haschtomte från holland hade gjort, som inte hade några som helst erfarenheter av ljud/musikproduktion, men HOLY SHIT vilka gitarrljud han hade skruvat fram 🙂 MEN! Kemper och AxeFX i all ära; det finns ändå inget som kan mäta sig mot en riktigt härlig rörstärk.
×
×
  • Skapa ny...