Jump to content
Annons

E.n.T

Medlem
  • Antal inlägg

    248
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

2 Neutralt

2 följare

Om E.n.T

  • Födelsedag 1973-02-08

Om mig

  1. delvis är det så ja. men ju mer folk ger sina intryck och åsikter då kan vi föra fram det och kanske få väldigt mkt bättre maskiner. dock kan jag säga att jag har varit en trogen macanvändare i flera flera år och jag ångrar inget över övergången till pc. det är spännande tider vi har framför oss. kommer bli otroligt intressant och se hur våra templates på 150-200 kanaler med score kommer bli. jag tror det kommer bli hur bra som helst.
  2. Jag kommer absolut inte köra vatten. Datorchassit är byggt speciellt för och vara luftigt. Komponenter har placerats speciellt inuti så att även om du skulle trycka in två quadrakort så har du fortfarande bra kylning. Datorn är ju designad för och stå på dygnet runt om så behövs. Jag är extremt nöjd med min dator just nu. Ska bli väldigt intressant att testa ett projekt med 100 kanaler och diverse effekter på det. Kommer återkomma med lite input och vilka inställningar som körts.
  3. Jag skulle ha köpt en imac med tyngsta cpun apple har. Vill bara visa lite jämförelse. Flera tester med precis samma benchmarktest har gett imac 3.4ghz i7 med fusiondrive ca 14400 i geekbench. Jag var förbi och fick utbytt min processor till den korrekta som ska fungera med mina minnen. Siffrorna talar för sig själv. Det här är endast en cpu.
  4. konfigurationen är långt ifrån klar. att en seagate hamnade där ÄR ett misstag. Vi har tanken att det ska bara WD på båda. På din fråga angående RAM så finns det 8 platser. Kikar vi då på 16gb moduler så är det 8 x 16 = 128gb ram. Att det är EEC i just nu är driften. Men vi kikar och provar oss fram. Datorn är relativt tyst. Jag sitter själv med den nu dagligen och visst hör jag fläktar men det är nog mest grafikkortet som låter. Vår rekommendation kommer ändå vara grafikkort med kylflänsar.
  5. Hej kära forummedlemmar. Jag har en liten frågeställning till er angående val av pc för musikproduktion. Det här tänkt över ett ganska brett register av användare. Allt från lilla sovrumsproducenten till större studios. Vad har ni för generella krav på en audiopc? Är det cpun som är viktig för er? Stabiliteten i en dator? RAM? Kylning? Hur ser ni på möjligheten till en support som skulle t.ex kunna sträcka sig över några år? Vad tycker ni är skäliga priser? Givetvis vill man ha så mycket som möjligt för sina pengar. 🙂 Jag skulle önska svar av så många som möjligt. Det finns en tanke bakom allt det här. Vi håller på att prova ut ett nytt system för att vidare utveckla en stabil och driftsäker dator. Datorn är idag ett intel moderkort med x79 chipset. Samsung 840 Pro 256 ssd som C: 16gb EEC RAM Intel Xeon e5-2620 6core 2.0ghz ( det finns utrymme för att sätta i en processor till) 1tb Seagate Barracuda 1tb WD Blue edition Radeon hd7850 2gb grafikkort Själva burken vi prövar är även lite speciellt anpassad. Delarna är satta strategiskt för maximal kylning utan att behöva installera vattenkylning. Datorn presterar idag 13392 i Geekbench. Den flyter på bra. Vi kommer byta ut processorn inom kort mot en 8core 2.0ghz för att se hur den presterar med fler kärnor. Vi är två killar som försöker hitta fram till ett urval av musikdatorer med varierande storlek på dom. Liknande det Frost t.ex har. Det börjar närma sig en ganska stabil setup och vill gärna höra vad ni tycker en bra musikdator ska innehålla och klara av. Förhoppningen är att vi ska kunna erbjuda en bra och stabil dator i windowsmiljö som är driftsäker och stabil. Den ska prestera bra och man ska kunna krana på ordentligt när det väl behövs. Vi tar tacksamt emot alla synpunkter och förslag. Mvh Kaj & Christian
  6. alla pluggar ingår. men köper du via appstore så får du ladda ner ljudbankerna(biblioteken). Men det är smidigt. har du bara snabb uppkoppling så
  7. http://112db.com/redline/monitor/ kolla in den här. underlättar vid mixning och mastring i lurar
  8. köp mitt cubase. 🙂 jag tål inte det. jag verkligen hatar mediabay. fy fan
  9. Som min fråga lyder. är det någon som kör sitt cubase 7 i win 8? önskar höra lite konstruktiv kritik om hur det beter sig i just win 8. eller om ni tycker jag borde avvakta tills det är mer uppdaterat?
  10. kort enkelt konsist kan jag väl delvis hålla med om att Melodifestivalen kanske inte är det mest utmärkande vi har i svensk musikindustri, Men att generalisera utöver hela marknaden vore helt förkastligt. Man skulle lika gärna kunna göra en liknelse vid mcdonalds vs Burger king. Mac vs PC. Logic vs cubase etc etc etc etc. Musik skapas för individen. Det kommer alltid finnas någon som gillar din musik(nästan). Det som ÄR förkastligt idag är att det som tidigare skrivits är att man går runt med musik i öronen konstans och det tenderar att bli ett sorl av verk man lyssnar till. Men personligen så lyssnar jag på ett väldigt varierat sortiment. Allt är beroende på humör och sinnesbild. Så tror jag det är för dom flesta. Njut av det som känns bra och bekvämt att lyssna på. Man behöver inte lyssna på något om man absolut inte blir tvingad av musikgestapo att nu är det här som gäller i våra svenska folkhem och hör sen. Och det är ju inte troligt att det kommer hända 😉. Live long and prosper!!!! Peace!
  11. virus ti har ju bara 3 stereo out. öppna auxkanaler och routa utgångarna på virusen dit. kommer inte riktigt ihåg hur jag gjorde men jag vet att jag kommer köpa en virus igen snart och då kommer jag spela in på audiospår direkt. då kan du dra på fullt ut 🙂
  12. ok. 🙂 det finns tydligen thunderbolt till fw kabel för 270kr. så det behövs inget nytt ljudkort.
  13. det låter bra. kommer köra lite blandat. inte bestämt mig om jag ska vara kvar i logic. det lutar åt studio one eller t.o.m kanske cubase 7. dock har jag lite funderingar kring ljudkort. har idag apogee duet 1. den går ju på FW. det finns ju inte på dom nya. så det blir väl och gå tillbaka till ett usbkort. motu eller nåt i den klassen.
×
×
  • Skapa ny...