Jump to content
Annons

aesh

Medlem
  • Antal inlägg

    160
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Allt postat av aesh

  1. Midi sends är det som funkar bäst ja. Testa att högerklicka i fältet till vänster. Tror det skall dyka upp en meny med olika alternativ på vad som visas och ej då. Där bör midi-funktioner såsom "send" finnas med.
  2. En singel jag släppte förra sommaren:
  3. Lite krånligt/dyrt, men det går ju att köpa en PCIe-adapter förutsatt att du har thunderbolt på din iMac. Men ja, satelite är det som gäller.
  4. Jag hade samma problem. Busen var i stereo men ändå lät det mono. Visade sig att jag hade flyttat ett plugin som var laddat på ett monospår till stereobussen. Fick ta bort och lägga till pluggen igen, så funkade det 🙂
  5. aesh

    Filmmusik

    Kolla in 8dio också. De har lite snygga röstbibliotek har jag för mig.
  6. aesh

    Filmmusik

    Hejs. Kan du inte dela med dig av någon musik, så man kan få höra var du är just nu i ditt skrivande?
  7. Kontakt är en plugin från Native Instruments som har ett eget ganska stort bibliotek med egna samplingar, men det ger också möjlighet att ladda in bibliotek från andra tillverkare som kodar till kontakt (vilket är en extremt stor del av alla samplingsbibliotek idag). Vad labrea syftade på var alltså deras egna bibliotek.
  8. Jag kör uteslutande med Alicia's Keys. Föredrar det till och med framför Ivory i de flesta fall. En sådan sjukt go spelkänsla tycker jag är svårt att hitta bland samplade pianon. Det duger utmärkt till Jazz, pop och även klassiskt, om man eqar och tweakar lite.
  9. Jag kör med tre skärmar. En iMac 27" plus två lite mindre. Lite overkill kanske, men jag gillar arbetsytan. Mixer till höger, pluggar till vänster och track-view i mitten. Plus att man känner sig lite som en rymdkapten.
  10. aesh

    *borttaget*

    Riktigt najs om du bara pysslat med produktion i ett år =)
  11. När jag har ett färdiginspelat midiklipp, men inte vill ha första biten, så funkar det inte att dra bort den i "fören" så att säga. Vet inte riktigt hur jag ska förklara det, mer än så. Jag behöver i alla fall använda scissors tool istället, vilket är lite smått irriterande. Det funkar däremot alldeles utmärkt att dra från andra hållet... Löjligt problem, jag vet, men det stör mig.
  12. aesh

    Oh snap!

    Kärlek! Funkar perfekt =) Gött med snabba svar nu när man bytt från sonar till logic 😉
  13. aesh

    Oh snap!

    Skitstörande grej: När jag har spelat in ett clip och vill loopa det, så blir det ojämnt för att slutet av klippet inte "snappar" rätt.. Det fäster sig oftast en pytteliten bit efter nästa takts början, när jag försöker göra det t.ex exakt 4 takter långt. Samma sak gäller miditoner i pianorullen.. Det är ofta som det inte går att få dem t.ex. exakt en fjärdedel lång. Vad har jag missat?
  14. aesh

    logic 64bit

    Jag vill inte vara den som är den, men jag förstår inte var idén att jag kör pro tools kommer ifrån. Jag kör logic (detta är en logic-tråd). Men för att svara på lite frågor: Jag har självklart inte orginalminnena kvar, då de inte få plats och det faktum att olika minnen inte samarbetar bra. Jag kör lion ja (inte mitt fel, jag fick det med datorn).
  15. aesh

    logic 64bit

    iMac 27" mid 2011 3,1 gHz cpu 16gb ram 1TB HDD ATI Radeon 6970m 2GB GDDR5 Tack för jättebra svar båda två!... Bara för att göra saker extra klart Linus: Menar du då att det bara är exs24 som går som separat process? Känns som att du menade just det, men jag är trött i huvudet efter två dygn av att försöka få saker att funka.
  16. aesh

    logic 64bit

    Lånar tråden lite Har precis bytt till mac och logic. Jag som använder rätt mycket softsyntar osv tycker det är rätt störande när man måste trycka en extra gång hela tiden. Har dock även skaffat mig 16gb ram, just för att jag har så stora orkesterprojekt igång allt som oftast. Kommer bara 4gb av dem utnyttjas nu då, eller går varje synth separat på något sätt? Här är min påhittade teori som gärna får bekräftas eller tvärt om: Har bara nån konstig bild i huvudet av att om en 32bit-process tar tex 3gb och en annan tar 3gb till , så går det bra, men inte om bara en process kräver 6gb. Då med tanken att varje plugin är en egen process.. Tänker jag helt galet i det här? Går logic med AU-pluggar osv som en enda process bara och funkar det ens så?
  17. Apple iMac 27" specad med 2gb grafikminne för tråkiga söndagkvällar och 16gb ram för resten av dagarna 😉 Nästan så man blir avundsjuk på sig själv.
  18. Blev väldigt förvånad av att höra att Hans Zimmer är en av de som ligger bakom detta.
  19. aesh

    uJam - eeeh.... va?

    Min första reaktion: NEJ!!! http://www.youtube.com/watch?v=TyK2mmFvutk Vad tänker ni?
  20. Det beror ju helt på dig, hur du vill att det ska låta. Oftast räcker det med en, men ibland är stereo helt rätt. Jag skulle rekommendera att du köper ett matchat par, även om du inte kommer använda båda hela tiden. EDIT: Såg nu att jag inte var så informativ, men jag återkommer med varför när jag slutat jobbet, om ingen hinner före.
  21. Hur kopplar man då? Lägger man basen och trummornas outputs till en buss och kör kompressor på den?
  22. Njaeh, jag har blåst datorn och testat allt sådant också. Mitt ljudkort är en Firewire-modell: Edirol FA-66. Funderar på om det är något med moderkortet som är den lilla demonen som ställer till det dock. Jag tror nämligen att knastret kan ha börjat i samband med att jag uppdaterade bios, vilket skedde innan jag formaterade C:-disken. Det sprakar extra mycket när öppnar chrome och laddar en ny sida osv. Dessutom sprakar det regelbundet, i takt med att hastigheten uppdateras i µtorrent, när jag har det uppe, men inte när det är minimerat. Det är så tråkigt, för jag har varken råd att skaffa nytt moderkort eller ljudkort i dagens läge, så man kunde ju hoppas att felet sitter i mjukvaran någonstans. Testade att installera ljudkortet i min laptop och köra det där. Det funkade alldeles utmärkt. Inget sprak där inte, så någonstans i min dator sitter ju felet. EDIT: Har märkt att det knastrar nästan varje gång jag trycker upp ett nytt fönster i Windows också, eller när jag byter tabb i chrome, även om nätverkssladden är urkopplad.
×
×
  • Skapa ny...