Jump to content
Annons

Cemo

Medlem
  • Antal inlägg

    17
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Cemo

  • Födelsedag 7 november

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Sthlm
  1. Många bra svar! Vet dock fortfarande inte hur jag ska göra, måste hem och mäta lite och se till så att två skärmar får plats bredvid varandra. Kan tänka mig att det är otroligt mycket lättare att använda sig av två skärmar då man kan köra mixern i ena skärmen osv. Har dock inte tänkt på hur kopplingen fungerar, är smått oteknisk när det kommer till skärmkoppling på Mac-datorer, någon som har någon koll på vad det är som behövs? Jag kör den senaste MBP och jag antar att man använder DP, men vad för adapter behövs? Måste även passa på att tacka för alla svar, uppskattas enormt! 🙂
  2. Tjena folket. Har länge gjort musik och har alltid kört en skärm på min Macbook Pro och är nu less på 15'. Ska uppgradera hemstudion och köpa ny/nya displayer. Frågan är: En eller två? Har aldrig kört två displayer och undrar vad det är som är för och nackdelarna med det. Ska ma köra på en 27' eller två 24'?
  3. Tack för det supersnabba svaret, det uppskattas!
  4. Tja allihopa. Har köpt ett Fast Track Pro sedan tidigare och ville ha ett par monitorer, så jag kände att KRK RoKIT var rätta för mig. Frågan är bara hur jag ska koppla de ihop? Jag har läst runt lite men inte förstått någonting av XLR till RCA/Tele osv. Ljudkortet har bara TRS-outputs medan monitorerna har obalancerade RCA ingångar och balancerade XLR och TRS ingångar. Vad för kablar är bäst att använda? Spelar det någon roll om ljudkortet har obalancerade eller balancerade outputs?
  5. Tjenare folket. Är grymt intresserad av att köpa en MPC och börja prodda hiphop men vet för lite om allt som har med MPC att göra. Hur fungerar en MPC? Vad behöver man förutom själva MPCn? Vilken ska man satsa på? Vad ska man tänka på? Ja, som ni kanske har förstått så kan jag ingenting om det, så det hade varit grymt schysst ifall ni skulle kunna hjälpa.
  6. Cemo

    Panorering bakifrån

    Jag har hört låtar där man har panorerat bakifrån. Hur gör man det? Har letat ganska länge nu, har inte hittat någonting.
  7. Tja folket. Det må finnas någon topic om just detta men jag är ledsen, har inte haft tid för att söka runt och läsa igenom alla långa diskussioner. Börjar plugga på SU nu i höst och behöver en bärbar dator till det. Jag håller även på med musik och därför hade det varit bra ifall jag hade fixat en grym dator som kan hjälpa mig på båda fronterna. Några grejer som jag tänker på just nu: * Ska jag köpa en dator med CarePack (som det heter på Webhallen) eller ska jag satsa på att lägga ner 1500 extra på datorn istället? * Funderade på denna dator men Turion är väl inte den bästa processorn när det gäller prestanda? 1 MB cache, bra eller dåligt? * Jag kör många tunga VSTi's med stora Library's, ska man köpa en 320GBs och sedan köpa en extern HD till Librariesen? Några krav jag har: * Grym processor * Nog med RAM * 500GBs hårddisk (eller 320 + extern) * Max 7500 med CarePack eller 9000 utan. * Använder Cubase så en PC hade suttit bra. 😄 Vad tycker ni? Såg även denna Asus men numeriskt tangentbord på en bärbar 15,6a, inte så lockande..
  8. Jag förstår vad ni menar och det är exakt det jag vill gör, men problemet är att ja inte vet hur alla mina olika kicks låter, då många av dom ofta har samma namn osv. Vanliga explorer förhandsvisar inte samplingarna, det är just det jag söker efter. På FL så va det skitenkelt då man bara behövde trycka på browsern så hörde man hur kicken lät, letar efter någonting liknande i Cubase. jag provade också att Rewirea FL till Cubase men det blev bara jobbigt då varje sample ville ha eget track.
  9. Jag började producera musik med FL och nu har jag gått över till Cubase. Saken är att när jag producerar så använder jag ofta mycket småljud och så. Jag har massor med samples som var enkla att importera i FL då man bara behövde använda Browsern och dra in den. Finns det något program som gör sånt? Jag har prövat Battery men det är lite jobbigt då man måste ha drumkits och alla ljud man vill ha inte ligger i samma drumkit, alltså måste man använda flera olika Tracks. Det var någon som nämnde DKS D-Hammer och sa att man kunde använda mappar. Finns det nå VSTi som använder sig av att man lägger in alla samples i en mapp och sedan använder dem utifrån det, och ändrar direkt i programmet? Peace,
  10. Alltså kulturama låter jävligt bra men frågan är vart ja ska få alla pengar ifrån. Får väl köra CSN lr någonting.. Hur går det för dig nu jarlo?
  11. Ja va inne o tittade lite på SAE utbildningen i Stockholm. Någon som vet någonting om den/pluggar där? Kostar 78.000 och är deltid under 1,5 år. Är det inte bättre ifall ja tar Kulturama tar 66.000 och är heltid under ett år?
  12. Jag tänkte mig lite mer om att man lär sig typ spela lite instrument, lär sig mixa lite i studio, låtuppbyggnad och det skulle va jävligt kul med songwriting också 🙂
  13. Går just nu gymnasiet och tänkte plugga ett år musik istället för att ta ett sabbatsår, och sedan efter det gå tillbaka till beteende lr vad det nu blir. Tänkte bara, finns det någon musikproduktionsutbildning som är ett år och som är i närheten av Stockholm? //Cemo
  14. Tack så mkt 🙂 Det va exakt svaret jag ville ha 😆
×
×
  • Skapa ny...