Jump to content
Annons

pajf87

Medlem
  • Antal inlägg

    21
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt
  1. Det spåret är markerat. Och det hörs när jag inte drar igång spåret. Men så fort man slår igång så hörs inget.
  2. Ok kanske lite otydlig... När jag spelar upp projektet hörs INTE recspåret. Alltsa kan jag INTE jamma till det som spelas upp. Ännu tydligare: Jag har tryckt på rec så spårets R-knapp blinkar. Sen på play eller space. Allt hörs forutom det som jag spelar på gitarren. Det är INTE fel på insignalen. Det syns tydligt att spåret far signal från gitarren under uppspelning. Vill du att jag gör en video oxå? 😲
  3. Hej hej! Jag brukar jamma till logicprojekten ibland för att hitta vad som passar till låtarna. Men nu hör jag bara recspåret när inget spelas upp. Någon som har nån ide om vad som kan vara tok?
  4. Fy tusan vilken förstörd tråd. Har ni mycket att säga till varandra finns det andra sätt. Hur som helst vilken genre jobbar du inom? Har du nått som du har mixat? Så man får höra lite. Vilket program jobbar du i?
  5. tråkigt att höra. speciellt från en så stor butik som thomann är. skulle väldigt gärna höra hur det gick när allt är över. om du fick dina grejer och så i slutänden.
  6. Jag tycker det blir bättre ljud om man använder ett konvolverande reverb. De brukar lösa problemet med de höga frekvenserna. Du kan även kolla om de går att ställa in mickposition. Om de går så kan du ställa den en bit ifrån för att få mer rumsklang. Konvolverande reverb är ett reverb som är baserat från ett riktigt rum. Ska se om jag kan ge dej ett ljudexemplar.
  7. pajf87

    DI Box

    tack för givande svar. du verkar ha koll på dina grejer.
  8. pajf87

    DI Box

    Tack för snabbt svar. Mitt ljudkort har balanserade ut och ingångar. Men inga av utgångarna är xlr allt är tele. Du tror inte de går att köra ljudet direkt ävan fast man inte har en box? De går även att byta från +4dB till -10dB, köpte ett jädrigt fint ljudkort när jag ändå kunde (RME Firewface 800). Vad är de egentligen boxen gör när man re-ampar?
  9. pajf87

    DI Box

    Jag använder logics ljud mycket. Men många av ljuden saknar rumsklang så att de känns äkta. Det går att fixa ganska bra med konvolvernade reverb. Men de jag funderar på är om man kunde skicka signalen till gitarr/bas stärk. Behöver man en di box då? Jag har läst att de inte ska bli så bra ljud om man kör direkt från ljudkortet.
  10. som jag hör det så är de bara olika underdelningar. om "delayklockan" är pulsen så kommer hihat in med fjärdedelstrioler som sen saktas ner efter ett tag. de ska gå att kvantisera i olika underdelningar det heter förresten tuplet på engelska. 5,7 och 9 finns det i logic. just fjärdedelstrioler kan du göra på ett annat sätt ändra griden från 16 till 12 (sitter under taktarten som oftast står på 4/4) sen ritar du in en hihat vid varannat gridsteck. Rita gör du i piano roll. kom ihåg att ändra tillbaks griden sen oxå annars kan de bli knas. de finns säkert lättare sätt att göra de på oxå men så skulle jag göra. skriv om du inte får tiil de. kanske fick för mej massa saker nu men visst satt du på logic?
  11. pajf87

    logic 64bit

    tack tack för det snabba svaret.
  12. pajf87

    logic 64bit

    jag har köpt uppgraderingen till logic pro, men programmet körs i 32bit. Ska inte 9:an kunna köras i 64bit? Sitter på en imac som är 6 månader gammal. De kanske inte spelar nån roll heller har ändå bara 4gb ram. Nån som har koll på 32bit vs 64bit? Och hur man byter?
  13. den här boken har de mesta man behöver inom gitarrteori. http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9185041440 skalor ackordsuppbyggnader funktionanalys. boken är upplagd så man inte behöver nån förkunskap om noter. den tar inte upp speciellt mycket om hur man läser noter heller. jämfört med andra böcker som tar väldigt lång tid att gå igenom så är den har ganska lätt jobbad.
  14. vilken macmodel har du? och vilken firewire är det, 400 eller 800?
  15. om du jämför med löpning så börjar du inte med ett maraton.
×
×
  • Skapa ny...