Jump to content
Annons

aesh

Medlem
  • Antal inlägg

    160
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då aesh senast vann var 3 januari 2011

aesh hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

4 Neutralt

Om aesh

  • Födelsedag 1990-10-01

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Partille
  1. Midi sends är det som funkar bäst ja. Testa att högerklicka i fältet till vänster. Tror det skall dyka upp en meny med olika alternativ på vad som visas och ej då. Där bör midi-funktioner såsom "send" finnas med.
  2. En singel jag släppte förra sommaren:
  3. Lite krånligt/dyrt, men det går ju att köpa en PCIe-adapter förutsatt att du har thunderbolt på din iMac. Men ja, satelite är det som gäller.
  4. Jag hade samma problem. Busen var i stereo men ändå lät det mono. Visade sig att jag hade flyttat ett plugin som var laddat på ett monospår till stereobussen. Fick ta bort och lägga till pluggen igen, så funkade det 🙂
  5. aesh

    Filmmusik

    Kolla in 8dio också. De har lite snygga röstbibliotek har jag för mig.
  6. aesh

    Filmmusik

    Hejs. Kan du inte dela med dig av någon musik, så man kan få höra var du är just nu i ditt skrivande?
  7. Kontakt är en plugin från Native Instruments som har ett eget ganska stort bibliotek med egna samplingar, men det ger också möjlighet att ladda in bibliotek från andra tillverkare som kodar till kontakt (vilket är en extremt stor del av alla samplingsbibliotek idag). Vad labrea syftade på var alltså deras egna bibliotek.
  8. Jag kör uteslutande med Alicia's Keys. Föredrar det till och med framför Ivory i de flesta fall. En sådan sjukt go spelkänsla tycker jag är svårt att hitta bland samplade pianon. Det duger utmärkt till Jazz, pop och även klassiskt, om man eqar och tweakar lite.
  9. Jag kör med tre skärmar. En iMac 27" plus två lite mindre. Lite overkill kanske, men jag gillar arbetsytan. Mixer till höger, pluggar till vänster och track-view i mitten. Plus att man känner sig lite som en rymdkapten.
  10. aesh

    *borttaget*

    Riktigt najs om du bara pysslat med produktion i ett år =)
  11. När jag har ett färdiginspelat midiklipp, men inte vill ha första biten, så funkar det inte att dra bort den i "fören" så att säga. Vet inte riktigt hur jag ska förklara det, mer än så. Jag behöver i alla fall använda scissors tool istället, vilket är lite smått irriterande. Det funkar däremot alldeles utmärkt att dra från andra hållet... Löjligt problem, jag vet, men det stör mig.
  12. aesh

    Oh snap!

    Kärlek! Funkar perfekt =) Gött med snabba svar nu när man bytt från sonar till logic 😉
  13. aesh

    Oh snap!

    Skitstörande grej: När jag har spelat in ett clip och vill loopa det, så blir det ojämnt för att slutet av klippet inte "snappar" rätt.. Det fäster sig oftast en pytteliten bit efter nästa takts början, när jag försöker göra det t.ex exakt 4 takter långt. Samma sak gäller miditoner i pianorullen.. Det är ofta som det inte går att få dem t.ex. exakt en fjärdedel lång. Vad har jag missat?
×
×
  • Skapa ny...