Jump to content
Annons

Brannstrom

Medlem
  • Antal inlägg

    71
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt
  1. Jag har inte testat TLM 49, men jag köpte en TLM 67 och älskar den. Trots att många recensioner menar att den är långt från originalet (U-67) så håller jag inte med. Ihop med tube saturator, rätt eq osv så låter den som 50 miljoner kronor. Den fungerar till det mesta jag spelar in och kommer troligen aldrig byta bort den. Men det är så klart essentiellt att din röst passar för just den mikrofonen!
  2. Tack för ännu fler svar. Det låter rimligt det ni säger. Jag tar in det och gör det bästa av det, helt enkelt! 🙂 Ja, jag hoppas att låtarna är det viktigaste!
  3. Tack för alla bra och snabba svar! Jo, man blir väl aldrig helt nöjd, antar jag... Referenslyssning är ett bra knep, helt klart. Ska börja mer med det. Är man hyfsat nöjd kanske det ska räcka, om processen annars blir alltför krävande och långdragen.
  4. Jag spelar in allting hemma, själv. Jag gör detta i sovrummet, vilket inte är det bästa sättet, men jag har inte så många alternativ! Min fråga är: När bör man vara nöjd med sin mixning? Jag vet att det är individuellt, men det vore intressant att höra era tankar kring detta! Någon här som spelat in själv i ett inte optimalt rum och skickat iväg till exempelvis skivbolag/radio även om ni inte varit helt nöjd med kvalitén? Luddigt ämne, jag vet, men hoppas ändå på lite åsikter! Mvh
  5. En Martin OM-21 Special En Fender Stratocaster (USA) En Gibson Les Paul VOS '58
  6. Hehe, ja, den låter faktiskt helt otroligt bra och är underbar att spela. Tror de slutat att tillverka just denna modell, tyvärr!
  7. Tack så hemskt mycket! Det är en underbar Martin OM-21 Special.
  8. Tack så hemskt mycket för svaret! Ska undersöka detta ytterligare. Men visst ligger det en hel del chorus på också? Och tape-delay?
  9. Hur f-n får han till gitarrljudet i början? Är det en strata? Vilket chorus? Flanger? Något annat? Tape-delay? Dubbat? Alla tips tas mycket tacksamt emot! Också eq-tips mottages tacksamt. Är desperat, det låter så underbart! http://www.youtube.com/watch?v=z27tdogalGA
  10. Tack för era svar! Ska försöka få med acken på tåget och elgurorna inlindade i så mycket fint som möjligt.. Får hoppas!
  11. Vi ska flytta 40 mil och har anlitat en flyttfirma. De kommer att förvara sakerna i sin bil, utomhus under natten och åka på morgonen. Hur klokt är det att låta en acke för 30000 och elgitarrer för 30000 ligga där? Tips på packning? Flytten sker om två veckor. Tack!
  12. Jag använder min Cajón-trumma som baskagge, till och från. Låter riktigt trevligt med lite eq.
×
×
  • Skapa ny...