Jump to content

FilipL

Medlem
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutralt

About FilipL

 • Birthday 08/17/1992

About me

 • Kön
  Man
 1. Operativsystemet är Windows 7 Home Premium 64-bitar. installera om ASIO drivern? menar du alltså drivrutinerna till ljudkortet? Vet inte om det är till någon hjälp men om jag startar cubase utan att ljudkortet är inkopplat så får jag ljud, det går ju givetvis inte att spela in då men jag kan spela upp gamla inspelningar i Cubase. Jag tycker jag har kört på sammadriver hela tiden, och jag tycker jag har kollat att allt ska stämma, men jag kan ju ha missat något... MotherOfSound skrev något wordclock, vad är det?
 2. Har provat det utan framgång tyvärr. 🙁 men tack ändå 🙂 någon som har nån annan idé?🙂
 3. Hej Jag har ett focusrite saffire 6 USB externt ljudkort och använder cubase 5. Det har alltid fungerat bra men för någon månad sedan kraschade min dator och jag har nu köpt en ny (Dell xps 15z) Igår skulle jag testa att koppla den till min inspelningsgrejer, jag installerade ljudkortet och kopplade in allt som tidigare och det fungerade bra direkt, inga problem. Jag spelade in en låt. Idag då jag skulle gå in och fortsätta pyssla med inspelningen får jag inget ljud över huvud taget. Jag öppnar cubase och allt ser ut som vanligt men det låter inte, då jag trycker på play ger det inte ens något utslag i mixern, det är liksom helt dött. Samma sak om jag startar ett nytt projekt. Jag har kollat instälningar på datorn och ljudkortet tycks vara inställt som standardenhet för uppspelning, Jag har kollat "vst connections" och där ser allt ut som det brukar. Jag förstår inte vad som hämt!? någon som har någon idé? kan jag ha missat någon iställning?? om jag exporterar ljudet ur cubase fungerar det bra att spela upp. och om jag spelar upp annat ljud på datorn, ex Itunes, så spelas det utan problem upp via det externa ljudkortet. Tacksam för hjälp med detta irriterande problem!
 4. Haha, jahaja en sån! en sladd helt enkelt.. 😛
 5. Tack för alla svar. Visst skulle jag kunna köra USB men jag har redan så mycket USB grejer i datorn (ljudkort, hårdisk, mus ovs.) så det vore skönt att slippa helt enkelt. Ursäkta min okunnighet, men vad är en eliminator, och vad har den för funktion?
 6. Hej Jag håller på att mixtra lite med en hemmastudio och funderar på att köpa en MIDIkeyboard för omkring 1000-lappen. Jag har ett Focusrite Sapphire 6 USB ljudkort. När jag kollar på MIDIkeyboards är de flesta USB-drivna. Jag skulle helst vilja koppla Keyboarden in i ljudkortet via MIDI kabel och slippa ytterligare USB sladdar (jag förstår ju att keyboarden behöver en annan strömförsörjning då) Är det ens möjligt att göra så och är det i så fall någon som har några tips på en passande MIDIkeyboard. MVH Filip.
 7. Jag vet att man kan få cubase att räkna in någon takt innan man börjar spela in, dvs man hör ett klick, men jag kommer inte på hur det var man gjorde:O Säkert jättelätt men jag är tacksam för hjälp. Spelar in själv så det vore bra att få lite tid till att flytta handen från datorn till gitarren!😛 Visst kan man även sätta ut en markering så att inspelningen börjar på ett givet ställe, dvs så man kan lyssna i lurar och spela med och så börjar det spela in på ett speciellt ställe, om man till exempel vill spela över en bit av en inspelning? hur?
 8. Hej. Jag är nybörjare på hemmastudio-området och har en fråga som kanske är dum, men jag frågar ändå. 🙂 Jag har ett Focusrite Saffire 6 Usb ljudkort som jag har använt till att spela in sång och gitarr. Jag har även en Vox AD15VT förstärkare till gitarren. Plötsligt slog det mig att det vore bra man konde koppla gitarren till ljudkortet via förstärkaren för att på så sätt använda de effekter sm finns på förstärkaren. Är det möjligt att göra så? Försärkaren har ju två utgångar, en för hörlurar och en för pedaler som jag förstår det, men går någon av dessa att använda för att koppla in i ljudkortet?
 9. Tack för hjälpen. Efter att ha läst alla svar hade jag tänkt köpa en B1 men nu fick jag en MXL 9000 i present så nu är problemet löst. 🙂 Jag har bara hunnit prova den litegrann men den varkar fungera riktigt bra tycker jag. 🙂
 10. Hej Jag håller på att sätta ihop en enkel hemmastudio och vill nu köpa en kondensatormikrofon till ett rimligt pris. Den ska i huvudsak användas till sång. Jag funderar på antingen en Behringer Studio Project B1 eller en Sinn7 DasMic 2. Vilken av dessa bör jag välja, eller finns det något ännu bättre alternativ i ungefär samma prisklass, dvs kring 1000kr? Tacksam för svar. /Filip
×
×
 • Create New...