Jump to content
Annons

tigerkaka

Medlem
  • Antal inlägg

    22
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av tigerkaka

  1. Mycket mycket tråkigt och alldeles för tidigt. 🙂
  2. tigerkaka

    Sitar

    Tuppis: Jag vet att Harvinder Singh har haft kurser i sitar i Västerås och Jerry Johansson har haft sitar-workshops i Göteborg. Tidigare fanns också Sazed Ul Alam i Malmö som gav lektioner men han bor numera i Spanien. I Stockholm finns en duktig sitarspelare vid namn Stian Grimstad, men huruvida han ger lektioner vet jag inte.
  3. Temat till The Shining av Wendy Carlos är ju riktigt läskigt. 😄
  4. Vad jag vill ha? Ojoj... * Ett eget musikrum där jag kan få arbetsro. Ett hörn i vardagsrummet är inte kul alls... 😆 * En Moog Little Phatty II * En melodica * Ett klockspel * En EH Smallstone phaser * En Boss RE-20 * En genomgång och service av min gamla sitar * Få lagat en minimal spricka i min gamla Bjärton gura * Separata utgångar på min Yamaha orgel och gärna midisynk till trummaskinen/arpeggiot/autokompet
  5. Jag tror att en VA (Virtual Analog) som JP-8000 eller kanske SH-201 kan vara en schysst början. De har en bra och logisk uppbyggnad och är väldigt lätta att lära sig. Båda två har supersaw vågform och fixar fetare ljud utan problem. Personligen tycker jag att JP-8000 har lite bättre botten och fler roligare funktioner än SH-201. Men då har jag spelat mer på JP-8000 än SH:n så jag kanske har fel. SH-201 är iaf multitimbral via USB vilket gör den väldigt snabbjobbad och man slipper onödiga kablar. Jag tror att du hade blivit nöjd med vilken som av dem och de är hyffsat billiga. Andra bra VA som är trevliga är t.ex. Alesis Ion och Creamware Minimax. De låter ruggigt bra båda två och är lättprogrammerade. Dessutom låter de väldigt likt riktiga analoga synthar. Mjukvarumässigt är jag helt såld på Gforce Minimonsta. Grymt bra ljud, kul och billig.
  6. Använder inte så mycket mjukvarusynthar. Har mest varit gamla analoga grejer här hemma. Men de som jag gillar mest av alla är de som Gforce/Gmedia gör. Tycker att de är väldigt prisvärda och snälla mot datorkraften.
  7. Här kommer mina tips: Pink Floyd - I princip allt som finns släppt fram till 1979. Efter The Wall upphör Pink Floyd att vara intressanta och bra tycker jag. Bo Hansson - Albumet Sagan om Ringen först och främst. Men Mellanväsen och El Ahrairah är också två fantastiska album . Kolla även in Hansson & Karlsson! The Soundtrack of Our Lives - Allt som släpptes 96-98 inklusive EP:s och singlar! The Spotnicks - Det som släpptes efter storhetstiden under 60-talet är en bortglömd svensk musikskatt. Kolla Something Like Country, Today och In Japan t.ex. Björn Olsson - Albumet Kräfta kan vara en bra början. Men första skivan Instrumentalmusik bör också kollas upp. Euroboys - Håller bra klass överlag. Men det är främst de två första plattorna jag gillar med sin surf-jazz-rock(?). Jet Age och A Long Days Flight 'Til Tomorrow.
  8. Om man som jag inte kan spela eller har tillgång till riktiga trummor - då är loopar kanon! 😄
  9. Den idén gillade jag! Har man bara ett skivbolag i ryggen och en liten nätt skara fans lär det betala sig tror jag. Det funkar nog inte inom alla genre dock *fördomsfull*.
  10. Jag brukar svara "vad jag känner för - bara det är lätt att vissla". 🙂
  11. Rock eller folkrock kanske? Jag vet inte. Har inte funderat nåt djupare över det. 😎
  12. Haha. Jag säger hellre jobba än plugga. Men det är ju jag det och därmed inte sagt att man ska fortsätta jobba på ett ställe man inte trivs på bra för att! Känner du att du skulle vilja plugga till sjuksköterska så kör hårt! Du är ju 24 år och har därmed åren på din sida.
  13. Jag föredrar absolut CD och vinyl framför mp3/ogg och andra virtuella format. Förvisso sker större delen av min skivkonsumering på skivmässor och då i vinylformat. De få CD-skivor jag köper handlas ofta på CDon eller Ginza. Det är lite ironiskt att som skivälskare bidra till skivbutikernas död, men jag måste också säga att det var länge sedan jag var i en skivhandel med ett sortiment värt namnet. Priser på skivor är inget som avskräcker mig. Det är ändå inte många som kostar mer än 149:-. Mp3-formatet har definitivt sina fördelar och jag kan tänka mig att majoriteten inte saknar booklet med info eller en riktig skiva i skivhyllan på samma sätt som skivälskare. Dessutom har människor blivit bortskämda med en oändlig katalog att bläddra i genom andra människors datorer och gratis nedladdning. Jag tror dessvärre att skivälskarna förblir förlorarna och att skivan som medium kommer att vara utdöd om en 10-15 år och förpassas till skivmässor för obotliga nostalgiker (som jag).
  14. Jag tror att just den här upptagningen är fejk. Jag kan inte sätta fingret på varför - bara att det är något som inte stämmer. Däremot är jag rätt säker på att Britney inte är lika bra sångmässigt live som hon är på skivorna. Men det har ju sin förklaring i det android skriver.
  15. tigerkaka

    Nya Waldorf!

    Den rekommenderas varmt av mig. Jag fick låna en av en kompis och jag tycker att den står sig mycket väl mot andra VA-synthar. Bra ljud, lättprogrammerad, överskådlig och bra kvalité på hårdvaran. Man får mycket för pengarna. Det enda som känns lite trist är att den bara har två utgångar. Men med fler hade den nog varit dyrare så jag kan leva med det.
  16. Det där lät riktigt bra. 😉 Det hade varit en slags "audio in kompromiss". Jag vill inte heller se stöd för VST i Reason. Däremot hade de gärna fått fixa midi ut. Gillar tanken på att använda Matrix sequencern till externa synthar.
  17. Tack. Gillade din The Stooges influerade låt. Verkligen schysst. 🙂 Tack. Ja, det där med nicknames är svårt. Det blev tigerkaka eftersom jag satt och käkade tigerkaka när jag blev medlem. Fantasin flödar. 🙂
  18. Ondes martenot, sitar och mellotron är tre konstiga instrument.
  19. JAM i Malmö vet jag har Squire. Så det borde de i Stockholm då rimligen också ha. Annars har Börsen garanterat.
  20. Till det du ska spela passar en Strata bra. Stärkaren har jag ingen koll på. Ska du köpa kopior så rekommenderar jag Squires Standard strator (inte affinity). De får skäll här och där men kvalitén kan skilja ganska mycket mellan två likadana modeller på billiga gitarrer (typ upp till 10 000:-). Det lönar sig att leta och framför allt att prova gitarrer tills man hittar en man trivs med och som låter bra. Du kan du också välja att köpa en begagnad Fender då kvalitén är bättre än Squire. Men även här gäller det att spela och lyssna. Känns den bra och låter bra i ditt tycke är den det också. Det är svårt att ge riktlinjer eftersom val av gitarr är rätt personligt. Vet inte om det hjälpte dig så mycket. Bara mina 50 öre.
  21. TSOOL - Galaxy Gramophone Tungt och gött. Led Zeppelin och Rolling Stones också gjort en hel del låtar som har ruggigt bra riff.
  22. Hej på er. Då var man medlem här. Vem är då tigerkakan? Jo, jag är en 27-årig lundapöjk som spelar gitarr och gillar etniska instrument, gamla orglar och synthar. Tidigare var jag medlem i en hel del lundaband som sångare, gitarrist och låtskrivare - men idag arbetar jag ensam i en liten hemstudio kallad Tomrummet där jag skapar mina små enkla instrumentala verk. I nuläget håller jag på att spela in en EP och göra små filmer till min musik. Jag brukar säga att jag har bred musiksmak men jag lyssnar helst på 60-70 talsrock, tidig elektronisk musik samt mycket instrumentalt. Exempel på artister jag gillar är: Bo Hansson, Björn Olsson, Janne Schaffer, Spotnicks, Kraftwerk, Pink Floyd och tidiga Soundtrack of Our Lives. Vill ni veta mer får ni fråga.
×
×
  • Skapa ny...