Jump to content
Annons

Taner

Medlem
  • Antal inlägg

    317
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Jag bumpar tråden och hoppas på fler tips 😮
  2. Vad jag vill åstadkomma är att försöka få en låt att låta live-inspelat. Exempel; . Om vi bortser från kamerans dåliga ljudinspelning så är det EQ, Reverb och Delay man måste ta hänsyn till, någon som vet hur jag ska göra? Hade varit suveränt om det fanns en reverb plugin som lät mig placera ljudkällan och "öronen" på en karta i princip.
  3. Taner

    En strikt EQ?

    Letar efter en EQ där man kan välja att endast 50 till kanske 60 Hz släpps igenom, allt annat mutas. Använder förtillfället Parametric EQ 2 som kommer med Fruityloops, är inte nöjd med den eftersom trots att jag väljer ett lågt Q värde och Band Pass så släpper den endå igenom mer än vad som ställts in.
  4. De här är ingen tråd om hur man återskapar Benassis typiska lead så var inte orolig 🙂 Min fråga gäller hans mixning/mastring, hur han får sin låt Who's Your Daddy att helt enkelt "pumpa". Det hörs tydligt att han sidechainat en hel del vilket jag sen tidigare vet kan ge ett intryck av "pump", frågan är om det är allt? Känns som han gjort något med kicken också, kanske sidechainat dem låga frekvenserna? Vet att många här är iallafall bättre på att analysera låtar och hoppades på att någon kanske skulle kunna hjälpa mig klura ut detta 🙂 MvH T
  5. Letar efter lite sådär old school aktiga 'klassiska' låtar med sköna ackord som skulle passa fint på sommaren, nåt i stil med Fatboy Slim - Praise You. Jag vill göra nåt i samma stil som Fedde Le Grand har gjort här -
  6. Oftast Morten Breum/Fedde Le Grand -electro men ibland även också Timbaland/Pharrell-hiphop. Hur fungerar de här med Digital distribution? Finns det nåt sätt att exempelvis få upp sina låtar på Spotify utan att betala något? Eftersom musikskapande är en hobby för mig så vill jag inte tjäna några pengar, än. Känns som om de enda jag kan göra nu är att kasta upp låtar på Myspace och sprida det bland vänner. Vad gör man sen? Väntar tills någon hittar en?
  7. Vad kan man som hemmaproducent göra för att ta sig in i musikbranschen? Vem/hur/vart kan vi skicka in våra låtar och hur fungerar allt så som betalning etc? Finns ju hemsidor som Myspace och YouTube där man iallafall kan låta sina låtar bli hörda men om man funderar på något seriösa? Vi säger att man inte heller har tillgång till pengar som man kan spendera på betalningstjänster på nätet som hjälper en. Vet att det finns sidor där man kan slänga upp sina låtar och få dem hörda av riktiga producenter. Jag har inte alls någon koll och hjälp hade verkligen uppskattats! MvH T
  8. Slängde in T-Racks Metering Suite innan Ozone och den visar +2.6 dB.
  9. Mätaren i iZotope Ozone 4 visar vid nåt tillfälle +10 dB i Input (alltså innan låten går igenom mastringen). Outputen (efter mastringen) är självklart 0 dB.
  10. Arbetar i Fruityloops Studio och använder iZotope Ozone 4 för att mastra och mäta. Kan helt ärligt inte svara på om jag arbetar i en 32 bitars miljö, tror det snarare är 24. EDIT: Överdrev nog lite med +20 dB, ändrar det och säger + 6 dB istället . Gilbert, när du länkade till den tråden, syftade du då på att olika vst/program visar olika mätningar? Vad ska man då lita på?
  11. Kan man höra den här digitaladisten då? Jag hör inte det iallafall, i och för sig så har jag inga studio högtalare precis. Ska prova med hörlurar lite senare.
  12. Hur pass farligt är det om det överstiger 0 dB? Är det något lyssnaren kan höra? Nu syftar jag på 0 dB till högst +20 dB. Distar det? Är det ett tecken på dålig mixning?
  13. Har haft Fruityloops Studio 9 hur länge som helst och det har funkat utmärkt men för nån dag sen så installerade jag dbpoweramp Music Convert. Nu när jag försöker exportera filer i FL Studio 9 så funkar det, men kan inte spela upp filen? Windows Media Player säger att det är fel på filen. Har provat andra program. Har också installerat om FL Studio, hjälper inte. Har tagit bort dbpoweramp nu men problemet återstår. Antagligen så har wav och mp3 codecen förstörts. Vad gör jag? EDIT: Filerna jag exporterar i Audacity funkar inte heller att spela upp, alltså är det WAV/MP3 encodern i system32 som kanske drabbats om det nu är där dem ligger. Någon som kan hjälpa mig? Hur återställer jag dem?
  14. Nu råkar det vara så att jag har det, hur gör man 😆? Albino 3 kan väl också fixa Pink noise har jag för mig? Råkar iallafall ha den också.
  15. Använder FL Studio 😆
×
×
  • Skapa ny...