Jump to content
Annons

Jarnis

Medlem
  • Antal inlägg

    375
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Stad/plats
    Norra Skaraborg
  1. Hej! Jag tänkte försöka simulera slide/steel guitar genom att använda pitch-hjulet på midikeyboarden. När jag använder soundfonts är intervallet +en helton och -en helton. Men på mjukvarusynthar är det bara ett halvt tonsteg upp och ner. Hur justerar man det? Går det? Jag vill ha större spännvidd.
  2. Tack för svaren! Jag kom lösningen ungefär samtidigt som kaffedvärgen postade den. Super duper.
  3. Hej! Jag har en pattern där jag spelar starkare än på övriga patterns. Jag vill sänka velocityn överlag på den denna pattern, men jag vill inte ändra på den inbördes relationen mellan tonerna. Fattar ni? Jag vill alltså dra ner samtliga velocitystaplar lika mycket, så att dynamiken i spelet är kvar. Det borde ju gå att göra i ett svep. Känns lite omständligt att sänka volymen på tonerna en och en.
  4. Det kan jag testa. Men hur avinstallerar jag det interna kortet? I enhetshanteraren och/eller i Lägg till/ta bort program? Hur kommer jag in i BIOS förresten?
  5. Det räcker alltså inte att inaktivera kortet i enhetshanteraren? Ska jag låta bli att ta bort drivrutinerna i Lägg till/ta bort program?
  6. Jarnis

    Avinstallera ljudkort

    Hej! Jag ska installera drivers till mitt EMU 0404-kort. Men först ska jag avinstallera det integrerade ljudkortet. Ett Realtek-nånting. Hur gör jag? Jag har gått in i enhetshanteraren och inaktiverat Realtek-kortet. Räcker det? Ska jag också ta bort driver-paketet i Lägg till/ta bort program (Kontrollpanelen)? Tacksam för snabbt svar! Jag tänkte fixa till det här i kväll.
  7. Nirvana - Territorial Pissings Wolfpack - Landshark Suicidal Tendencies - I shot the Devil
  8. Hallå! Det har inte gått bra alls. Har kopplat ur skrivaren, gjort superslimmad maskinvaruprofil, men lik förbannat segar det. Mitt andra problem, som jag har haft länge och lärt mig leva med, är att ljudkortet och nätverkskortet verkar bråka med varandra. Internettrafik gör att ljudet knäpper och knastrar. Jag har helt enkelt låtit bli att surfa/ladda ned när jag meckat med musik. Lite skumt är det dock, och det är störande att man inte kan lyssna på Winampen utan störningar när man tankar nåt (självklart inte något upphovsrättsskyddat, höhö). Känns som jag har provat allt beträffande datorns seghet. Blir nog att skaffa en ny. Ny fråga: hur gör man om man har två datorer och en skärm? Finns det någon grenkoppling man kan köpa?
  9. Hallå igen! Inga virus eller spyware, vad jag kan se. Jag har scannat datorn. Jag har också tagit bort all programvara som följde med skrivaren, har bara kvar drivrutinerna installerade. Jag har också stängt av onödiga program i autostarten och en del onödiga processer. Men problemet kvarstår. Det går inte ens att spela upp ett kort ljudspår i Cubasis utan att det knastrar och hackar. Skrivaren är usb-ansluten. Jag tror inte jag har testat att koppla ur sladden. Jag har bara stängt av den. Ska testa det när jag kommer hem från jobbet. Men det lutar år att jag skaffar en burk enbart för musikpulande. Mitt ljudkort är inte kompis med nätverkskortet, så fort nåt laddas upp eller ner knastrar det. Det är ganska osmidigt. Bättre att ha en dator som är offline antar jag. En fråga angående införskaffande av ny burk. Ska man ha dualcore eller "vanlig" processor? Jag kör i princip enbart med gamla program. Brunzell: Ny maskinvaruprofil lät ju rätt smart. Det ska jag testa innan jag köper nytt.
  10. Jarnis

    Plötsligt seg dator

    Hej! Min dator har säckat ihop lite på sistone. När jag ska spela in i Cubasis hackar det som satan när jag kör med 4 millisekunder latency, vilket jag tidigare har kört med utan problem. Problemet uppstod i samma veva som jag kopplade in min skrivare och installerade programvaran till den. Kan det finnas ett samband? Hur löser jag problemet. Funderar på att köpa en separat musikdator, men jag har egentligen varken råd eller plats. Kloka svar emottages tacksamt.
  11. Såg några snuttar på youtube från en instruktionsvideo (fast helt utan instruktioner, det var snarare en runkuppvisning) med Vinne Vincent, snubben (?) som spelade med KISS på 80-talet. Jag skrattade så att jag grät. Det låter så tok-illa när han turbo-shreddar att det blir som något slags avantgardistisk ljudkonst. Vinnie for president.
  12. Jag har så bra gehör att jag inte kan lyssna på musik annan än den jag spelar själv.
  13. Du kan ju passa på att spela in James Hollingworths auktionslåt också! "Här har jag en potta vad får jag för den? 11 kronor! Alldeles för lite..."
  14. Alright, det var ju inte så svårt att hitta som jag trodde. Fan vad najs det är med fåglar och hav. Ska ha såna samplingar i alla låtar.
×
×
  • Skapa ny...