Jump to content
Annons

remotec

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tja! Det du säger låter vettigt! Jag ska kolla in Squire, vet du vart dom säljs någonstans (i stockholm)? Vore grymt. Tack för ditt svar, nu är jag ett steg närmre gitarrköpet!=)
  2. Hej! Tänkte köpa min första elgitarr och stärkare. Jag kommer spela jazz, funk och soul. Jag vill gärna ha en så mångsidig gitarr som möjligt och har fått för mig att fenders telecaster och stratocaster (jag kommer köpa kopior, runt 5000:-) är just det, rätta mig gärna om jag har fel! Jag har siktat in mig på en Fender Blues Junior som jag hört ska vara en riktigt bra stärkare, inte alltför dyr och väldigt schysst sound. Jag har fattat att hårdvaran såklart har stor betydelse, mic osv. Inom det området är jag helt novis! Jag har provspelat en Ibanez och lite annat men fastnade för stratan och telen, dom var ritktigt sköna att spela på! Så, vad ska jag köpa? Vad ska jag tänka på när jag köper kopior? Hur får jag det soundet jag vill ha för runt 10.000 (gura och stärkare)? Den som känner sig träffad får gärna komma med förslag på vad jag bör leta efter. Tack!
  3. Hej! Jag får inget ljud när jag spelar upp en låt i winamp eller windows media player. Jag har högtalarna i utgångarna 3 och fyra på mitt edirol fa-101. När jag har högtalarna kopplade till utgång 1 och 2 fungerar ljudet men i dom utgångarna brusar högtalarna. Hur väljer man vilka utgångar man använder i windows? I Cubase fungerar allt som det ska i utgång 3 och 4, där var det ju bara att ställa in vilka man använder. Någon som vet hur jag fixar detta? tackar!
  4. Låter ju grymt! Hur var det för er att komma in, är det svårt? Kul att du fått jobb som ljudtekniker! Hur fick du det, och vart jobbar du om man får fråga? Och hur är det att jobba som ljudtekniker? tack för svaren!
  5. hej! någon som läst linjen eller kanske känner någon som gjort det? isf verkar den bra? tack!
  6. Som du nämnde har jag nu prövat att koppla från ett jordat uttag i köket! Problemet kvarstår. Det är definitivt ett brus snarare än ett brum!
  7. Tack för tipsen!! Nej när jag kör monitorerna från ljudkortet! Men när ljudkortet är kopplat till datort brusar det mer än när jag kopplar ur det! Jag ska pröva det du nämnde! åter igen tack! låter som om du får ngn form av jordslinga.. att jorden går runt genom utrustningen.. uppskattar svaret! men jag är inte så haj på det där med jordad/ojordad ström. Orkar du förklara?=)
  8. Tack för tipsen!! Nej när jag kör monitorerna från ljudkortet! Men när ljudkortet är kopplat till datort brusar det mer än när jag kopplar ur det! Jag ska pröva det du nämnde! åter igen tack!
  9. Hej! jaa de skulle man kunna säga, rätt svårt att beskriva men det är ganska kraftigt! nån idé på vad det kan vara för fel? tackar!!
  10. Hej! Jag har precis fått ihop min hemmastudio och är riktigt nöjd. Har bara ett sista problem som är ganska stort! Det brusar ganska kraftigt ur monitorerna. När jag spelar musik låter dom hur bra som helst, men såfort jag stänger av musiken hörs bruset. Jag har installerat drivrutiner och allt verkar fungera som det ska så långt. När jag kopplar ur ljudkortet (Edirol FA-101) från datorn minskar bruset men det är fortfarande där. Jag drog slutsatsen att det därför inte kan ha något med datorn att göra. Har prövat på Mac och använder nu PC. Går det att reparera? Kan det bero på kablarna? Finns det någon inställning jag kan ändra eller är det bara att köpa nya? Jag står inte ut med bruset!!! Skriv gärna om ni har samma problem eller idéer om vad jag kan göra! Tack!!
  11. Hej! Jag håller på att sätta ihop en hemmastudio. Jag har tittat på några externa ljudkort och stött på något som kallas "dsp-kraft". Vad är dsp-kraft? Är det något ett ljudkort i prisklassen 3000-6000kr bör ha? Jag har siktat in mig på ett Edirol FA-101. Jag har hittat det på Ebay för runt 2700kr. Om någon känner för att tipsa om något annat ljudkort så ös på! Jag använder Mac men funderar på att gå över till pc (billigare). Så både Pc- och Mac-användare som använder det här kortet får gärna dela med sig av hur det fungerar! Mycket tacksam för svar!
×
×
  • Skapa ny...