Jump to content
Annons

brynge

Medlem
  • Antal inlägg

    172
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om brynge

  • Födelsedag 1987-04-21

Om mig

  • Stad/plats
    Lund

Min musik online

Socialt

  • Skype
    emil4231_1@hotmail.com
  1. ååh fy vad kul! Jag köpte just en 40-tals levin för 400kr. Har fått mecka lite med den, men det är bara kul för jag hade aldrig moppe (tar igen det nu). Har bytat strängar, oljat stämmekaniken, oljat greppbrädan och tillslut; reparerat en spricka. edit: grova stavfel och kass meningsuppbyggnad.
  2. brynge

    Sitar

    Det ska vara sju strängar ovanför banden, och tretton eller elva under (resonanssträngar). Finns en del sidor som tar upp olika stämingar ect. ragamala.com är ett forum som är bra.
  3. brynge

    Sitar

    Jag gav 4500kr för min, köpte den av en rutinerad sitarspelare i stockholm. Det finns sitarer till salu lite då och då på vendolin, blocket ect. Var noga med att kolla så det är inte några sprickor och att du får hardcase till, kroppen är trots allt gjord av en pumpa så den är inte världens mest stryktåliga.
  4. Nu har jag varit medlem på allears i en vecka ungefär, och har skapat mig en uppfattning. Jag tycker sidan har stora brister i jämförelse med MySpace. Framförallt för att allears bara består av musiker. Myspace är till största delen personer som har myspace utan att ladda upp musik. Därför kan det finnas musiker och lyssnare. På allears får man stup i kvarten gästboksinlägg där det står: "Hej, lyssna på mina låtar! Ha det bra." Ingen vill egentligen lyssna på den andra utan alla vill få flest lyssningar och hamna på listan. Kommer att ha kvar mitt allears konto, det skadar ju inte att ha kvar det lixom. Men jag kommer inte använda mig av det speciellt mkt.
  5. brynge

    Mandolinköp

    Jag tycker mandolinen är grym. Den målade bilden är kitchig som tusan, men det är schysst.
  6. brynge

    Sitar

    Alltså, sitarer är inte så svåra att spela på. Dur och moll skalan hittar man ganska lätt och om man bara kan sitta i lotusställning så är man ready to rumble. Iofs är det ganska svårt att använda mizrab (plektrum) och jag får ha plåster på fingrarna för att inte skära upp fingrarna på dom vassa strängarna... Elektriskt variant känns ju lite trist... Fast skitsamma, bara man är nöjd så.
  7. Kan man inte bara träffas 20pers och spela sina låtar för varandra? Måste allt vara så universiellt och opersonligt hela tiden. 😄
  8. brynge

    Mandolinköp

    Gör inte alla sin egen soyaost?? 😎 Det hade varit kul att spela oud, men jag lyssnade på ett ljudklipp, och blev inte så överväldigad av ljudet.. Så jag kan nog lika gärna köpa en mandolin. Å andra sidan spelar Robin Williamson, från incredible string band, oud. Och han är värsta kool. Spelar du oud föressten?
  9. brynge

    Mandolinköp

    Aah okej, tack! Jag väljer lite mellan mandolin och oud. Hm..
  10. För risken är ju överhängande att man blir tvångssignad om man lägger upp prylar där... 🙂 Hahaha Fan vad bull att bli tvångssignad! Speciellt av Sony/BMG. "Här är din nya låt, I love you, baby. Den är skriven av en kille i USA, vi spelar in den på lördag, syynd." 🙂
  11. brynge

    Mandolinköp

    föressten kollade jag vidare och hittade en oud till salu. Är det någon som vet på vilka sätt en oud skiljer sig från en mandolin?
  12. brynge

    Mandolinköp

    å andra sidan är mandariner med hål i mitten, som akustiska mandariner, mkt fetare än sånna elmandariner.... hmm...
  13. brynge

    Mandolinköp

    tackar. det var ju inte så farligt. kanske blir att man beställer en sån dårå...
×
×
  • Skapa ny...