Jump to content
Annons

DanneL

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av DanneL

  1. Om du nu bara ska välja en enda... Jag kan nog tänka mig att dom flesta behöver ett par tre syntar för att känna sig bekväma, men ok! Pro-53 är väldigt begränsad och kräver pillande för att funka i mix, Vanguard är diskantig och "stor" - allt låter trance i mina öron. Z3ta och Amnisphere har jag inte testat men den senare ska vara en ny variant av Atmosphere så den lär mest handla om pads, morfande valsång och sånt. Nexus skulle jag strunta i helt, den låter inte sällan som en lätt upphottad sniksynt från 80-talet av typ MT-32 med fula digitalartefakter, sjukt daterade och ganska oanvändbara presets dessutom vilket ju är ett problem när man snackar rom player utan större editeringsmöjligheter. Sylenth1 är en mångsidig synt med bra inbyggda effekter. Den hade jag satsat på.
  2. Äsch du rör till det bara. ☺️ Anledningen till att du återvänder till vissa numeriska värden är väl inte för att det ser snyggt ut på skärmen, utan för att du lärt dig att det låter bra? Alltså mixar du likafullt med öronen, fast också med erfarenhet. 😎
  3. "Dansmusik" säger jag ibland men har råkat ut för en del roliga missförstånd. En herre i bekantskapskretsen förstod inte alls hur man då skulle kunna ha en internationell karriär - dansmusiken är väl ändå alltför svensk, så att säga? 😄 "Dunka dunka" om jag talar med 50-plussare, annars "house".
  4. Hehe nja... Break Machine var faktiskt ett boyband, ihopplockade av samma producentteam som stod bakom Village People. Deras i och för sig utmärkta debutsingel sök upp sent 1983, två år efter "Planet Rock", "Pack Jam" och alla dom andra i den första vågen av electrohits. Tycker Royens svar alldeles i början av tråden summerade läget på ett bra sätt, med tillägget att idag är electro en svepande beskrivning som används på i princip all elektronisk house.
  5. Med tanke på att Reason är mer CPU-snål än någon annan daw så tror jag knappast det har någon prioritet. Men vad vet man. ☺️
  6. ...men om det bara handlar om att krympa speltid skulle jag välja redigering trots allt.
  7. Att komprimera 3-5% med den mest krävande algoritmen i Cubase SX 3+ (MPEX2 / Prosonic) funkar bra.
  8. Jag har också använt saxlab, men bara till blåsgrupper, nerbäddat i mix. Sola med den är svårt, det finns liksom för få velocitylägen, det blir lätt statiskt.
  9. Trist! En stor kompositör ur tiden!
  10. Som Björn sa så kommer det en artikel på temat. Alla har vi väl skickat demos och undrat om någon lyssnat, nu får vi veta om dom gör det och på vad. Men sen finns ju alla nya sätt att sprida sin musik, lite som ni varit inne på. Bloggar är viktiga, myspace känns mer som ett nödvändigt ont 😕 och så finns det ju massor av internetradiostationer. Försök hitta en publik, identifiera dina lyssnare och gå dit. Låter lite luddigt kanske.. Men om du spelar trance finns kanske ingen anledning att bomba P3s musikredaktörer med CDskivor - dom spelar inte trance - utan regga istället konto på trance.nu och posta dina mästerverk där.
  11. Köpte Vista men det funkade ju inte till musik. Jag ville byta till XP men skulle få betala igen (!) så jag skaffade en XP SP3-version olovligen - utan minsta spår av dåligt samvete kan jag försäkra - och jag måste säga att detta OS är det överlägset bästa jag testat.
  12. Ja det får man. Så länge man själv är med i samtalet får man spela in utan de andras vetskap. Man får däremot inte spela in samtal mellan andra personer. Telesäljare? 😆
×
×
  • Skapa ny...