Jump to content
Annons

isakzmachine

Medlem
  • Antal inlägg

    106
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om isakzmachine

  • Födelsedag 1989-10-10

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Utlandet
  1. Håller med. I den låten så är det mer rytmen som gör jobbet än soundet egentligen. Du kan testa med reverb och ratta på reverben, men viktigaste av allt, equoliser. Det finns en plugg i FL Studio som heter "EQUO", en grafisk EQ. Ta upp den på en 303osc och ta en sågform på oscilatorn och sänk ljudet på de andra 2, sen lägg ut lite melodier på pianorollen. Experimentera med equon och testa sänka frekvenserna i mitten, så att det blir som ett "U" ungefär. Testa dig fram. Det är det som det handlar om. Förresten, jag uppskattar också läsa andra tekniker! Detta är allt som jag kan.
  2. Tack för ditt svar. Alltså jag har VLC, och har letat igenom alla möjliga menyer, men hittar inget på den. Måste man ladda ner någon speciell plug-in eller nått i den stilen?
  3. Tjena! Jag undrar hur och/eller med vad man tar ut ljudet ur till exempel en film, extrahera så att säga, enkelt utryckt! Typ vilka program man kan använda för just den uppgiften... Uppskattar tydliga svar tack!
  4. Wasp XT, TS404 och 303osc. Sen tweaka ljudet med kjaerehus audio gratispluggar... som reverb, delay osv... man har full kontroll sà att seja.
  5. Flesh n` bone, av The Hacker, min favorit. Det màste lixom inte vara 999bpm fór att vara hàrt, eller vara totaldistat.
  6. Medelande av Nattvaktaren: "Goddag, herr yxa!". Sorry, vart inte meningen, men jag blev lite frustrerad. 😏 Mamma brukade säga så till pappa: "Goddag herr yx-skaft..." när de hade sina barnsliga bråk och gräl... Viva studio och fortsätt att posta på detta underbara forumet!!!
  7. Finns inget "Reason-ljud", bara oskillade producenter. Om du är n00b låter det fult i pro-tools också. Johan Vermeulen och Michael Cassette kör Reason, så begränsningarna sitter snarare i ditt huvud än i programmet. Kan inte annat än hålla med Nattis. Det ni upplever som Reason eller FL ljud är nog tyvärr så att ni ännu inte vet hur man bär sig åt för att skapa bra patchar och inte har koll på hur man använder alla redskap i FL/Reason. Nu vill jag inte skriva det på näsan men att uttala sig generiskt om en plattforms som låter si eller så tycker jag är lite farligt. Var lite mer försiktig med uttalanden som dessa. Jag har jobbat med Reason sedan många år. Jag kan möjligen känna igen någon patch man jag kan nog inte känna igen nåt sound från Reason hur mycket jag skulle vilja och anstränga mig om Reason är rattad av en kunnig producent. Så är det. Jag är inne på att Pirate Bay innebär att man kan ladda hem dyra proffsprogramvaror så låter det bättre, att man kan hitta pluggen som låter bra för ditten och datten. Så är det inte. Lär er en grej bra och gå vidare sedan. Fruity-pluggarna gör stor skillnad tycker jag. Speciellt om man använder fruity reverb både 1 och 2 så blir det plastigt. Jag använder andra reverb och delay (gratispluggar, ingte något himla superreverb) och allt annat möjligt som inte har att göra med flstudios egna plugins nuförtiden (ok, kanske ibland) och det låter grymt mycket bättre tycker jag. Nu menar jag med "ljudet" i sig och inte sådant som volym, panning och dylikt. Jag vet hur reverb, flanger, delay osv funkar. Det är inte så svårt att lära sig hur en EQ fungerar heller. Vissa tyckes inte kunna höra skillnaden mellan analogiskt och varmt ljud, dåligt gehör antagligen... 😏
  8. Så sant, så sant. Innan man lär sig att få klämm på alla funktioner eller helt enkelt mixning så hörs det väldigt tydligt när någon gjort låten i FL. Och detta beror bara på "ljudkvalitén" i FL Studio, som tråden handlar om? Det beror inget på det medföljande intrumentpluggarna tror ni? Du det satt jag och tänkte på men var inte säker. Fruity Phaser, reverb, flanger & delay det måste ju göra sitt gissar jag. Men jag tror endå att om man lär sig att hantera dessa så kan man nog få ut bra ljud endå...
  9. Nej alltså jag var borta över helgen och hade inte tillgång till internet förrän nu, så jag tackar för din kommentar endå... eller ja... typ. Tack till affe speciellt... och ni andra, jag fattar poängen, verkligen. Det är väl bara att jobba vidare och utvecklas som alla andra får göra. Jag ber om ursäkt om ni blev irriterade på mig eller något liknande, men jag bara undrade 🙂 Ciao!
  10. Det tog mig 2 månader att upptäcka hur man fick fram playlisten. Till dess så fick jag improvisera helt enkelt... kunde ju inte göra så mycket. Håller fortfarande på att lära mig hur fruity reverb och delay bank fungerar och det har ju trots allt gått 1 och ett halvt år...
  11. Jo, det är så här att ibland (ganska ofta, om inte alltid) så låter mina productioner ganska töntiga ut, och då menar jag att det låter som "leksaksljud". Jag var inte riktigt på kläm med detta förren en houseproducent nämnde det, och jag vet inte om det är ett sound som bara jag får fram eller om det är andra som har det soundet. Jag testade att rendera en långsammare technolåt som jag hade gjort med 69 kpbs (eller hur man stavar det) istället för 192 som jag alltid annars brukar rendera med. "Soundet" försvann, men kvalitén var ju låg. Dock så blev det lite kultigt av det eftersom det blev EBM av det hela (Alltså Electronic body music), med det distade soundet. Det känns som om man måste fylla ljudbilden, eller ha kompressor på alltid. Jag vet inte om det är samplingarna eller vad det är men jag tycker att det är ett skumt sound i hela FL. Det kan inte vara mitt ljudkort som är skräp eftersom ljud är ju trots allt ljud. Själv så har jag en rätt så skum stil på min musik endå, men jag känner igen det samma hos min broders musik, kanske det är nybörjarsyndrom? Hoppas ni förstår min förklaring... Ciao!!
  12. låten tellus låter riktigt najs! Tack! Jag hade försökt göra den bättre men datorn orkar inte med mer effekter och manipulationer... så jag får vänta tills jag skaffar bättre grejer...
  13. Jag gör skitmusik med Flstudio varje dag nästan hela tiden och tycker att jag fortfarande inte har blivit bättre. Vill gärna ha en review jag med.... på: www.myspace.com/thulinnoize ciao!!
×
×
  • Skapa ny...