Jump to content
Annons

nilsemil

Medlem
  • Antal inlägg

    381
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

1 följare

Om nilsemil

  • Födelsedag 1927-03-26

Om mig

  • Kön
    Kvinna
  • Stad/plats
    solna
  1. nilsemil

    Sub-bas

    Hallå. Jag söker en vettig sub för mindre ljudstarka situationer. Testade Yamahas DSR118W men tyckte den inte riktigt kom ner så långt jag ville. 40 Hz är inte så djupt som jag söker. Det är mer för experimenterande och som ett slags instrument, jag ska inte spela upp rockband. funderar på att gå genelec 7070 men osäker. har nån erfarenhet av studiosubbar till liveliknande (små) situationer?
  2. Hoppade på LPX-tåget precis för ett projekt där jag helt enkelt inte orkade med Cubase-dongeln pga av arbetssätt och flyttande. Tycker det är ett strålande program. Allt funkar, allt är rimligt. Oväntat imponerad.
  3. Jag gillar när piratade program får mig att senare köpa dom. Så var det med Waves för mig. Började använda i WinXP och sen saknade jag RenBass väldigt mycket och köpte på mig lite grand allteftersom. Waves har börjat släppa en väldig massa jox, allt intresserar inte, men ofta låter grejorna fantastiskt. Numera slipper man dessutom iLoken. De har kampanj på Horizon nu, 1299 dollar, och ännu billigare på Wavesuniverse.com Vad tänker ni kring att de så ofta dumpar sina priser? Jag betalade igår ungefär 6000 kr för en bundle som jag tror mig minnas kostade åtminstone 30000-40000 för några år sen. la denna med flit i datortråden, inte på pluggar för att fånga lite olika tankar. / e
  4. Svar på fråga 1. Jag brukar använda The Glue, superbra buss-kompressor som Ableton numera köpt. På sistone har jag kört lite vardagsedge, och stoppat in Abbeyroad 2005-kompen på mastern. Oortodoxt men rätt trevligt. Tror nog inte jag vågar ta det hela vägen till skiva men frestande
  5. Om ni bara ställer frågorna här ska ni nog kunna få svar på det mesta.
  6. Men Linus, meningen är väl att man ska slippa dongel?
  7. Tack Signia för svar men jag är väl medveten om den featuren. Alltså datorn går som en DANS men just detta får mig att undra. Ska kolla med Steinberg direkt.
  8. Det bör vara så att datorn kan göra fler beräkningar per sekund. I teorin.
  9. Varför går det inte fortare att mixa ner ett spår i Cubase? Min CPU står på 9 % och det tar 5 minuter. Det är inget stort problem men lite nyfiken, PLUS det vore skönt om det gick på ett kick.
  10. yay! haha, kom att tänka på denna roliga tråd
  11. är det verkligen säkert att system overload syftar på hårddiskkapacitet? jag tror inte det. jag har alltid gjort stora projekt och kört på intern disk i 6 år. har aldrig haft läsfel med hastighet trots 1000 andra problem.
  12. Kanske nån har geekat runt och kollat mycket. behöver följande; * ljudkort med fyra preamps och kanaler in * DSP med reverb och gärna dynamics (komp, limiter osv) * Intern mixer som går att styra med t ex MIDI. OBS! behöver samliga tre punkter. för livebruk
  13. exakt! 64-bit har inte ett jota med ljudet att göra bara minnet osv. det är pluggarna som ÄR problemet. testa att köra allt utan pluggar eller med pluggar som är 64-bit. cubase kommer använda vstbridge för dom andra och det är inte särskilt vattentätt tyvärr. kan inte windows7 så bra, men kan du starta upp i 32-bitläge skulle jag rekommendera det, och sen testa 64-bit längre fram när dina pluggar är uppdaterade. är dom piratade och funkar i 32-bit tror jag 64 är kört. annars vänta in uppdateringar. trist jag vet men enda sätter.
  14. farsans fina stereo kanske står i ett rum med räta vinklar dvs ett rum i en lägenhet eller ett hus. då låter det ofta illa. tyvärr. samt, mixar, en del lär sig fortfarande efter tjugo år i yrket. det är en konst som allt annat.
×
×
  • Skapa ny...