Jump to content

wallie999

Medlem
 • Content Count

  132
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About wallie999

 • Rank
  Medlem

Profilinformation

 • Stad/plats
  Malmö

Personlig information

 • Hemsida
  http://www.makkalpublishing.com/misterthingamy.html

Recent Profile Visitors

1,934 profile views
 1. Nej, ok, den fullständiga versionen är inte släppt än, men det finns ju tester av de versioner som är ute (tänker då på release candidate 1 och 2) som pekar på att SP3 förbättrar datorns prestanda jämfört med SP2 (även om SP3 tydligen mest består av buggfixar). Jag har dock inte hittat någon sån gällande musikdatorer, men jag tänkte att någon på forumet kanske hade installerat testversionerna och hade åsikter om det.
 2. Är det någon av er som har installerat service pack 3 och vill ge ett omdöme, eller någon som har hört om eventuella fördelar/nackdelar med SP3 till en musikdator?
 3. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2138931.ab Lite kul kuriosa
 4. Kolla på bredbandskollen.se så att inte felet ligger hos operatören. Annars kan du testa kontrollpanelen/nätverksanslutningar - högerklicka på din uppkoppling och välj reparera.
 5. beror på ur vems synvinkel du tittar du tittar ur lyssnarens antar jag jag tittar ur min egen - jag ser mer pilljobb för att få halvtaskigt material att låta bra, istället för att materialet blir bra framfört från början och all teknik i all ära - det slår aldrig riktigt bra prestationer Det är klart att om band får nys om det här och kräver att vilken inspelning som helst ska fixas till ett bra resultat så förstår jag din oro. Men det är väl upp till dig som producent att kräva en ny tagning om den föregående är dålig och möjligheten att gå in och ändra en ton i en i övrigt bra tagning är ju ganska bra. Och vad det gäller slutresultatet så gäller det endast om pianorullealternativet låter lika bra som liveprestationen, vilket jag tror att det kan göra i vissa situationer. Tekniskt sett verkar det inte finnas några begränsningar, men det betyder ju inte att vem som helst kan programmera solon a la Coltrane. Kunnande och kreativitet kommer alltid att vara centralt och besitter man det så tror jag absolut att man kommer att kunna göra välljudande saker med nya Melodyne. Du har rätt i att vi ser det från olika perspektiv, är man producent i traditionell bemärkelse (spelar in band) är kanske detta inte så upphetsande, men om man som jag producerar hiphop och dansmusik (dvs gör beats och spelar in en och annan rappare) och i princip är ett enmansband tror jag att den här tekniken kommer att underlätta.
 6. Är det inte resultatet som räknas? Om jag gillar en låt så bryr jag mig inte om skaparen har suttit med mus och pianorulle eller gjort inspelningen i en tagning.
 7. Graden av hysteri beror kanske på vilken musik man pysslar med. För samplingsbaserad musik som t ex hiphop är det här en fantastisk uppfinning då man kommer att få en helt annan flexibilitet när det gäller hanteringen av samplingar. För inspelningar som man gör själv är det kanske inte fullt lika upphetsande, förutsatt att man har möjligheten att göra en ny tagning.
 8. Det här kommer att revolutionera samplandet! Jag misstänker att vi kommer att få se en våg av fantastiska hiphopbeats när nya melodyne släpps...
 9. wallie999

  Dithering

  Ok, jag spelar in musik i 24/44 och mastrar själv (försöker i alla fall ) så jag bör egentligen dithra, men jag hör verkligen ingen skillnad mellan dithrat och odithrat material. Om det beror på okänsliga öron, dålig lyssning eller på att skillnaden faktiskt inte är hörbar låter jag vara osagt, men det känns onekligen lite dumt att göra någonting bara för sakens skull. Samtidigt känns det lite arrogant att tro att jag vet bättre än en hel bunt professionella mastringstekniker, men påståendet från Massey i kombination med att jag själv inte hör någon skillnad gör mig lite misstänksam. Så jag undrar igen, är det någon här som hör någon skillnad?
 10. wallie999

  Dithering

  Jag brukar lite slentrianmässigt använda dithering vid slutproduktionen av min musik, men ska jag vara ärlig så hör jag inte direkt någon skillnad mellan om jag använder det eller inte (min musik är kanske för odynamisk eller nåt). Jag snubblade över en tråd på ett annat forum ( http://www.3daudioinc.com/3db/showthread.php?t=12836 ) där det skrevs att Scott Massey från Masseyplugins (andrahandskällor på ett internetforum är kanske inte världens bästa källa, men...) menar att dithering är meningslöst. Massey säger att pga en bugg i TDM-implementationen av deras pluggar så funkar inte Pow-r dither i ProTools samtidigt som en Masseyplugin ligger på samma kanal. Trots det så har de inte fått in ett enda klagomål, eftersom folk tydligen inte hör någon skillnad. Så varför ska man då använda dithering? Rent tekniskt vet jag varför, men om man inte hör någon skillnad så känns det ju faktiskt meningslöst. Hör ni någon skillnad?
 11. Jag funderar på att skaffa ett nytt ljudkort till min laptop. Det jag behöver av ljudkortet är i princip stereo in/ut och utgång för hörlurar, då jag till största del jobbar med mjukvaru-synthar och samplers. Jag har dräglat en del över Apogee Duet, men då jag kör PC så är det ljudkortet inte aktuellt (och jag har inga planer på att byta till mac, sådeså ). Så jag är på jakt efter något motsvarande för PC. Någon skrev i en annan tråd på forumet om att det inte finns någon PC-motsvarighet till Duet och det kanske är så, men jag tycker att det borde finnas nåt mer än budgetljudkort om man bara vill ha 2 in/ut. Eller är jag tvingad att betala för ett gäng omvandlare som jag ändå inte kommer att använda? Ni som sitter på ljudkort med få in/ut, hur har ni löst det här?
 12. http://www.kjaerhusaudio.com/classic-series.php EDIT: glömd de här: http://www.digitalfishphones.com/main.php?...2&subItem=1
 13. Händer mig också lite då och då och är asirriterande
 14. Jag uppdaterade alldeles nyligen och använder Reason i mycket större utsträckning nu än med trean. Regroovemixern är fantastiskt rolig att leka med och svänget är det bästa jag hört någon mjukvara prestera. Thor verkar ju grym också, har inte lekt med den så mycket utan i princip bara använt presetsen, men de låter väldigt bra. Helt klart värt en uppdatering alltså.
 15. På det andra forumet (om vilket man kanske inte ska tala högt om här, vad vet jag ) så är det någon som säljer en beggad Vox tonelab. Kanske kan vara något att kolla in. http://www.kontrollrummet.com/forum/index....0;topicseen#new
×
×
 • Create New...