Jump to content
Annons

Celina

Medlem
  • Antal inlägg

    23
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Celina

  • Födelsedag 1985-07-18

Om mig

  • Kön
    Kvinna
  • Stad/plats
    Lidingö/Stockholm
  1. ja att härma nåt så otroligt talanglöst som Basshunter måste ju vara det största huvudet i arslet nån "musiker" nånsin kan ha ... fy skäms på dig.
  2. Waves TransX Bäst på punch. ... eller kanske den nya Sonalksis kompressorn, Über Compressor lr vad den heter ... Den är rätt soft den me.
  3. En riktigt LA3 Då börjar man närma sig ... 😄
  4. Det riktigt feta ljudet får du genom att dubba fler lite mindre distade gitarrer och låta övertonerna göra jobbet. Säg att du tar tonen A, den svänger i typ 440hz, övertonerna i 880hz, osv osv ... om du drar ner gainen, och dubbar typ 4ggr på varje gitarr, då får du ändå uppfattningen om att det låter distat, fast du får den där feta väggen. Jag har fått hur feta gitarrväggar som helst på detta sätt. Den stärk jag tk låter bäst i studio är Pevey Classic 50w combo. Och en bra gitarr, och framför allt en bra gitarrist. Denna teknik används väldigt mkt av just band som vill ha mustiga gitarrväggar såsom tex Nickelback m.fl. testa!
  5. Jag har arrangerat en hel musikal på 2 timmar, alla instrument. Stråksektion, blåssektion, träblåssektion, slagverk, solister, 200 manna kör osv. Men jag kan inte spela något instrument. Däremot hör jag det i huvudet, och noterna blir som text i en bok för mig. Du är lika mkt musiker om du kan inget eller 40 instrument. Det handlar om det har i huvudet. Onödig och provocerande tråd.
  6. Vill inte vara den men trummorna i Drumkit from hell är TOKprocesserade. Menar du superior så är det en annan sak, men det framgick inte. Har ni ingen som helst aning om vad och varför ni ska göra det rent effektmässigt så kanske det är lite fel att ställa en sån fråga här .. det lär ni er ingenting på. Labba själva och försök komma fram till de sound in är ute efter! God Lycka!
  7. Och jag skulle säga nästan helt tvärtom 😄 - Det är bara med mjukvarusyntar som man får så låga brusnivåer och vettigt material vid så höga frekvenser att nedmixning till 24 bitar 96 kilohertz faktiskt är försvarbart. Men å andra sidan gillar jag att vända på saker och tycka tvärt emot, heh. Så kan man också resonera. Och kör man endast mjukvarusyntar så kan man ställa om samplingsfrekvensen när som helst och hur som helst.... I princip kan du välja att rendera 96kHz 24 bitar fast du har spelat hela projektet i 44.1kHz och 16bitar. Inte dumt... Ah det låter ju smart! Ljudet blir ju säkert bättre om du bouncar det i en högre samplerate fast spelat in det i en lägre. Så om jag bouncar mina filer jag spelat in i 22Khz 8-bit i 192Khz 32-bit så blir ljudet sjukt mkt bättre ? Allt handlar ju om hur du spelar in det ...
  8. Har svårt att tänka mig att DU hör nån som helst skillnad på EQ's när du använder uttryck som "värme och vass diskant". Spelar lixom ingen roll om du har en ferrari om du inte lärt dig att köra Volvon först. Testa först att lära dig använda dom pluggar du har i ditt program, förvänta dig inte att nån plugg gör underverk för dig. du måste veta exakt vad din mix behöver, rent frekvensmässigt och balansmässigt. Det är viktigare än att ha fetaste grejorna. JAG kan dock rekomendera TRITONE DIGITAL's pluggar. Angeltone och Colortone, helt jävla magiska EQ's.
  9. Lång historia kort, JA, du har köpt fel ljudkort. Det där var bra när det kom 1999 typ, men nu kan du lika gärna köra på det inbyggda ljudkortet på ditt moderkort och får samma ljudkvalite.
  10. herregud alltså ... läsa, är det nån som kan här eller ?
  11. testa dig fram och labba lite för att uppny det resultat som låter bäst för mixen och rummet du spelar in i ...
  12. Köp ett annat ljudkort. Det där har på tok för många år på nacken och låter inte alls speciellt bra med tanke på vad du kan få idag för nästan samma peng.
  13. Är det fler som är intresserade så är det bara att höra av sig...! Ju fler samarbeten desto bättre! 🙂 /Celina
  14. Celina

    Demosångerska

    Super! 🙂 /Celina
×
×
  • Skapa ny...