Jump to content
Annons

Norsander

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. om jag kopplar följande: rca out --> ljudkortets ingång rca in --> ljudkortets utgång så får jag ingen signal från micken in till datorn men däremot i phones och main out. ska jag ändra nåt i nuendo eller själva mjukvara-mixern som finns installerad?
  2. tyvärr finns ingen fx send på det mixerbordet. Ska fixa alla kablar idag iaf och sem blir det till att försöka få så bra ljud som möjligt utan brus.
  3. Nu är det kopplat så här: Mick --> line in kanal 1 (samma kanal som xlr-mickingången) main out --> analog in på ljudkortet analog ut på ljudkortet --> hörlurar kom på idag att jag hade rätt från början, jag kan inte använda phones genom mixern än pga av brist på rätt kablar.
  4. oj, tänkte inte efter riktigt. kopplade ur allt sådant eftersom jag kopplade fel förut och fick dubbelsignal in i ljudkortet. Men det är ju inte det som jag undrade utan om det är nån skillnad på line in och mickingången på kanal 1. Kanske finns nån som har en likadan mixer som jag.
  5. Norsander

    Xenyx 502

    Jag köpte för en vecka sedan en liten setup för att spela in elgitarr från förstärkare. Setupen är följande: EMU 0404, SM 57, Behringer xenyx 502 mixer. Nu har jag installerat allt och det fungerar att spela in på datorn. Efter lite utklurning om hur jag skulle koppla till mixer så visade det sig att jag behövde lite mer kablar för att få medhörning på ett riktigt sätt. Detta löste jag med att koppla in hörlur till vänstra kanalen ut på ljudkortet och det får vara så tills jag skaffar kablar nu i veckan. Nu till frågan, är det någon som vet om mixern har preamp på line in kanalen (alltså den som ligger precis under xlr mick ingången)? för jag hade nämligen inte en xlr-xlr kabel utan bara en xlr-tele och kopplade in den i line in. Jag måste dra upp "Trim" ratten till max för att micken ska börja reagera och så ska det väl inte vara? Det brusar också lite men vet ej om det är för att det är lågprisvariant. mvh/norsander
  6. Sådär, nu har man beställt ett EMU 0404, SM57 och den billigaste behringer mixern med inbyggd mic-preamp så nu ska de nog bli bra det här. EMU 0404 hade också till skillnad från 2496, tele in/utgångar istället för vanliga audiokablar vilket jag gillar. Tack för alla råd! mvh/Norsander
  7. Tack, det behövs alltså ingen preamp om man spelar in från gitarrförstärkare in i mick? Är det ändå inte större möjlighet att få bra ljud om man kan ha väldigt lågt på stärkaren utan brus och dra upp signalen lite med preampet för att kompensera?
  8. Norsander

    Duger denna setup?

    Jag ska nu äntligen dra igång en simpel studio, främst för att lägga elgitarr och eventuellt sång men det är inget måste. Har läst på lite på forumet och lagt upp en lista över grejer som jag ska inhandla. Jag har redan en duglig dator och gitarrstärkare så den biten är löst och musikprogram har jag redan. Det som behövs är följande: 1.Ljudkort 2.Dynamisk mick 3.Preamp Här är min lista: M-AUDIO DELTA AUDIOPHILE 2496 (kortet verkar bra för det priset och jag behöver inte mer in/utgångar än detta eftersom jag bara spelar in elgitarr från en mick) ICON Neo Series Preamp NeoPreamp (det billigaste preamp jag hittade på musikbörsen) Shure, Mikrofon SM SM57-LCE (hört mycket bra om denna mick och den ligger i rätt prisklass alltså inte för högt) Fråga 1: Kan man få något bra ljud utav dessa grejer eller finns det bättre alternativ i ungefär samma prisklass? Fråga 2: Vad behöver jag för kabel från preampen till ljudkortet, är det en vanlig röd/vit audiokabel? mvh/Norsander
×
×
  • Skapa ny...