Jump to content

grottman

Medlem
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About grottman

 • Rank
  Med i gänget
 1. Förlåt men.. Detta verkar inte var någon lysande idé!
 2. Nej inte ange! Lägg som insert på antingen inkanalen för att få effekten direkt på filen eller på spåret du spelar in på för att kunna ändra senare. Korrekt. "Ange i Cubase" var bara ett uttryck för hur jag tänkte!
 3. Självklart! Var hela tiden inne på att hitta någon inställning i Guitar Rig där man kunde peka till Cubase typ. Är ju snarare tvärt om. Ange i Cubase varifrån ljudet skall komma. Ska testa så fort jag kommer hem från jobbet.
 4. Har nyligen skaffat mig Guitar Rig 3 och hittat ett juste ljud! Men nu vill jag veta om man kan spela in det ljudet man hör direkt från Guitar Rig i Cubase. Jag har nu löst det genom att både spela genom Guitar Rig och Cubase så att jag hör Guitar Rig ljudet och spelar in det "rena ljudet" i Cubase eftersom jag har gitarren direkt i ljudkortet. Sedan tar jag och lägger på Guitar Rig som en Effekt på det inspelade. Då får jag rätt ljud. Men jag vill slippa att lägga på Guitar Rig som effekt och spela in rätt ljud från början. Går det?
 5. Jag har handlat av honom. Han importerar tydligen från USA och ger ett bra pris. Köpte på postförskott, med en handpening innan för frakt eftersom han blivit lurad några gånger och han får på så vis betala frakten de gånger han fått tillbaka ej uthämtade paket. Mitt paket fick på något sätt en dyrare postförskott än vad jag skulle betala. Inga problem då han satte in pengarna på mitt konto så jag fick tillbaka det som var galet. Så har bara gott att säga om denna kille.
 6. grottman

  Tunggunglåten

  Härlig låt, lyssnade flera gånger i rad! Jag känner dock att jag skulle vilja ha lite mera tryck ur gitarrerna eller mera "botten" hur man nu skall förklara.
 7. Tänkte också på Walk med Pantera först. Men sedan kom jag tänka på vilken typ av hårdhet är man ute efter. Textmässigt eller Musikaliskt. Förslag: Ozzy är rätt hård med Ironman ?
 8. Rekommendationer är väl ungefär samma som för Corn Flakes? "Rumstemperatur och inte i direkt ljus/sol" Om det finns några tekniska termer för hur de skall förvaras vet jag inte.
 9. grottman

  Motu

  Jag har precis beställt ett Presonus Firestudio. Det stod mellan den eller ett Focusrite Saffire Pro 26 I/O. Lär göra en fullständing utvärdering när det kommer och posta här på forumet Du har också Presonus Firestudio Project och Firepod som nämndes innan. Kan väl också nämna Focusrite Saffire Pro 10/10 som är " klassen mindre" än Saffire Pro 26 I/O Anledningen till att jag valde ett Presounus Firestudio var att den har ADAT för kunna ha möjligthet att koppla till ytterligare 16 kanaler om så skulle behövas, samt att man kan köpa till en Remote Control till Firestudio-kortet. Samt att de recensioner jag läst om Firestudio vs. Saffire pro 26 så verkar det som om folk verkar mer nöjda med Firestudion och att Focurite Saffire kort kan ha en tendes till att ha väntetider. Mitt slutliga tips till dig av mina utvärderingar blir således att jag tycker du skall titta på Presonus Firepod.
 10. Jo jag har ett. Men det börjar kännas så töntigt att jag i tråd efter tråd bara prisar det här kortet. Men jag tycker verkligen att det är grymt bra. Bra förförstärkare, bra drivrutiner, går att få låg latency, många möjligheter med kontrollpanelen och "routningar". Helt enkelt ett prisvärt och bra ljudkort med mycket möjligheter till expandering om man behöver det. Helt nöjd med det och kommer inte att behöva byta upp mig på väldigt länge. Ursäkta men det framgår inte vilket av korten du vill prisa!
 11. Ingen som använders sig av något av dessa kort?
 12. Vad menar du med detta? Är det hög gain ut på en Presonus?
 13. Jag står i praktiken med pengarna i näven, och på disken ligger ett Focursite Saffire 26 i/o och ett Presonus Firestudio. Båda fina ljudkort. Men, jag har ingen erfarenhet av något utav dem. Någons som kan tala för eller emot dessa? Kommer att köra på en Windows XP Pro med Sp2 (tänkte testa Sp3 senare) Har 4 gig ram och kör på en Intel Core Duo där FireWire sitter på moderkortet. Kör med Cubase SX 3 (Tänkte ifall dessa fakta kan hjälpa er att motivera era svar.) Tacksam för all hjälp.
 14. Använde en gång i tiden en plugg som hette UltraVox. Har för mig att den gick att göra liknande ljud med. Finns den pluggen kvar förresten?
 15. Låter bra. Får man fråga vad du har för prestanda i datorn?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.