Jump to content
Annons

janis

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Fick höra om denna plugg i en annan tråd. Har inte riktigt greppat hur den kan öka så mkt på volymen/loudness om den nu inte är en sk limiter av något slag som dom säger på hemsidan. Läste oxå att man skall sätta den efter en limiter i signalkedjan vilket jag tycker låter konstigt. Är det någon som har erfarenhet om denna?
  2. janis

    waves L2

    Om man nu vill ha en komressor/limiter lite försiktigt på sin mix innan den riktiga proffsmastringen, är det någon skillnad om man lägger den direkt på masterbussen i cubase eller mixar ner låten först och gör det sen tex wavelab. Tänker på att man på det sista sättet har redigerat wav filen på nytt, tappar man kvalite på det?
  3. Jobbar med Rnb och är ute efter bas kickar som skall låta fett. Jobbat en hel del med cubase sx egna kompressor och kommer halvvägs. har testat en hel del freeware plugins och demos men icke. Många av dessa höjde liksom bara volymen. Finns det någon plugin/kompressor som är extra bra som fettar till kickarna ordentligt och slänger dom i ansiktet om ni förstår vad jag menar. Är villig att slänga ut en bra slant för rätt plugg.
  4. En annan sak jag tänkt på. Tittar man grafiskt på en modern danslåt så ser man att "kroppen" på ljudbilden är väldigt samlad, inga "spikar" som slår i taket, antar att mastringen hjälpt till att få det så. Tittar man på mina låtar innan mastring och efter att jag mastrat själv så är det antingen "spikar" eller avklippta spikar. Beror det på att jag inte kört tillräckligt hårt med kompressor på diverse kanaler i mixen? Eller brukar den grafiska ljudbilden se så ut innan riktig proffs "mastring?
×
×
  • Skapa ny...