Jump to content
Annons

Rapid Wanker

Medlem
  • Antal inlägg

    466
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Rapid Wanker

  1. Beror ju lite på hur du tänker dig att sjunga...ska du vara väldigt lugn och stilla så kan du ha puffskyddet närmare (om du inte puffar väldigt i det fina lugna), men om du ska bråka kråka så blir det längre... Jag brukar ha puffskyddet på 20 cm ungefär, och då kan man i princip bete sig som man vill bakom miken (förutsatt att nivåerna är ställda hyfsat)....sen handlar det ju lite om teknik också...bröstar man i på ett visst stycke går det bra att luta sig lite bakåt (man lär sig med träning).. Lycka till
  2. Skriver och scrollar samtidigt...hur många händer har du mannen 😉
  3. Toppen...nu känner man sig hemma igen. Förstår inte riktigt varför man inte kan köra forumet som det är och lägga community-grejen (som säkert kan bli bra) ovanpå, utanför eller bredvid.
  4. C:\Documents and Settings\"användarnamn"\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\något i stil med sbcn8572.default Där finns bookmarks.html "jaha...var för seg där"
  5. Kolla efter spyware...och sen kan du ju stänga ner all skit som ligger och suger i bakgrunden...typ messenger...
  6. Om du har två minnen monterade så kan du testa att plocka ur ett i taget (och sätta det andra där det ska sitta för enkelkonfig) och se om det hjälper. Jag hade liknande problem på en burk jag byggde åt en polare, och det var ett av minnena som lagt ner. Jag kollade bl a med ett program som var rätt bra - MemTest. http://www.memtest86.com/ Körs från diskett och kan stå och rulla ett bra tag så man hittar intermittenta fel också. Nackdelen i ditt fall är ju förståss att du inte ser vad som står på skärmen om du har ständigt nerdrag.
  7. Inte helt säker på varför du vill göra som du säger, men punch-in är väl ett utmärkt alternativ. Dra igång klicket eller lägg ett trumspår med enkel passsande takt först, och sen låter du Cubase puncha in en fjärdedel innan du vill börja spela så du inte får anslaget för tidigt och missar det. Eller hade du tänkt köra nån typ av frispel och skita i takter och tempo?
  8. Skitsnyggt, slickt och läckert...men är det bara jag som tycker att sången borde fram lite? Ligger bak vid trummorna i min lyssning, och förtjänar verkligen att ta plats längre fram på scenen 😳
  9. Har precis byggt en ny burk efter att blixten slog ut min gamla. Passade på att köpa ett EMU 1820M eftersom priset sänkts till 4495:-. Snålade lite och köpte ett 1212M förra gången, men kände till slut att två in/två ut blev för lite. Köper du ett 1820M såhar du att växa i (och så låter det riktigt bra också).
  10. Med så'na flickvänner behöver man inga fiender 🙂
  11. Tja, jag installerade Cubase LE från skivan på min gamla dator med ett annat ljudkort. Man får ju skippa självstarten och gå direkt på programmappen. ProteusX som är med på samma skiva funkade inte å andra sidan så det är väl lite blandat.
  12. Hmmm...ligger den inte i effekter under "Others" och heter UV22?
  13. Hamnar dom HELT fel, eller bara en liten bit? Du har inte "auto-quantize" påslaget? Då flyttas tonerna på den närmaste åtton-, sexton-, trettiandra- (eller vad du nu har ställt in som snap-värde)-delen.
  14. Men då får man inte ha formterat HD'n till NTFS. Eller du körde från kommandotolken? Tänkte inte på att det är svårt att köra dos utan startdiskett.
  15. Testa att köra samma slinga med Broomstick och Virtual Bassist. Stämmer dom tillsammans kan du ju anta att det är Grand SE som är skum. Då kanske stämapparaten är OK också 😳
  16. Rapid Wanker

    OS-Pizza

    Kunde ju vara läge att stämma microsoft...som säljer världens mest spridda OS.
  17. Hade samma problem i vintras. Efter många timmars fipplande kom jag in på min musikpartition (som uppenbarligen inte är helt skild från den andra eftersom alla startfiler ligger på C-parten) och såg att systempartitionen inte automagiskt uppfattades som C utan en annan hårddisk. Då orkade jag inte bry mig längre utan återgick till mitt gamla upplägg. Hoppas du hittar en lösning så jag kan fixa mitt system också
  18. Köpte en iAudio U2 i julas. Gav nånstans runt 1800:- för spelaren och en nätladdare. Inspelningsbar, diktafon, 1 Gb flash, laddningsbar då, kan koda under inspelning...ah fan, den är så bra att ni får kolla själva 😉 http://eng.iaudio.com/product/product_U2.php
  19. Har precis lärt mig gilla drumeditorn i cubase. Tyckte det var mycket enklare med pianorullen förut, men upptäckte jag att velocityhanteringen i drumeditorn var oerhört smidig. I pianorullen får man ju upp velocity för alla trumprylar samtidigt och det blir svårt att editera när man har många grejer samtidigt. Drumeditorn visar bara velocity för just det instrument du håller på med, och det är värt att plågas lite för 😉
  20. Om du menar att du vill sitta och testa olika tempon och lyssna samtidigt så kan du ju bara ändra i temporutan, men ha inte "master" aktiverat så att Cubase läser från tempotracket. Erfarenheten är dock att det ofta "hackar" lite innan Cubase greppat tempot. Vill du ha bestämda tempoändringar under låten så kan du "automatisera" det i tempotracket (master aktiverat).
  21. OK...då kan du inte exportera på vanligt sätt som förutsätter mjukvarusyntar för att du ska få med ljudet. Du får spela in ljudet/ljuden från synten på ett/flera audiospår innan du kan mixa och exportera en ljudfil. Att exportera en midi-fil har jag ingen direkt erfarenhet av, men du måste på något sätt få med informationen om vilket GM-instrument (vilken patch) du tilldelat spåret. Sedan kommer midit att spelas upp utifrån denna information med de ljud som finns på lyssnarens synt/ljudkort. Jag har inte SX3, men testa rutan med "export inspector patch" och se om den löser själva instrumentfrågan. Annars är det väl att föredra att exportera som ljudfil, bränna på cd, och impa våldsamt på polarna 😉
  22. Frågar bara för säkerhets skull...är det en mjukvarusynt typ VSTi, eller är det en hårdvarusynt du använder?
  23. Jag har en Trak Master Pro och är väldigt nöjd än så länge (har bara hunnit använda den ett tiotal gånger). Inte för att jag har stor erfarenhet av preamps, men det låter inte som den färgar ljudet särskilt mycket. Väldigt lättrattad, så man hinner spela in innan man tappat inspirationen 😄 Vill du däremot sitta och eq'a mycket direkt vid inspelning så är det nog inte den här du skall välja. Finns bara en svepbar "scoop-eq" för att kunna tälja i problemfrekvenser. Kompressorn är bra och låter inte påträngande. Det finns förståss "squash"-läge som jag inte använt och inte kan uttala mig om. Samma sak här, dvs inte mycket att ratta på...treshold, makeup gain, och tryckknappar för squash och slow attack. Guldstjärna för inbyggd monitormixer, så man slipper ta omvägen över annan hårdvara för att få ut medhörningen.
  24. Det där stör mig något så! hur har du gjort`? (såg just att tråden var mycket gammal 😛 ) Det var mitt gamla upplägg, och var lite speciellt eftersom jag bara har två analoga utgångar på ljudkortet (EMU 1212M). Jag kopplade från digital ut på 1212M till digital in på mitt Audigy-kort, och analog ut därifrån till 2-TK in på S-6'an. Det var mest för att jag skulle kunna ha balanserat ut till vanliga mixerkanaler, och är ju inte nödvändigt 😄 Huvudgrejen var att jag kopplade ljud ut till 2-track in på S-6'an. Sedan kan man med omkopplarna "2TK to control room" och "2-TK to Mix" välja vart ljudet skall. Control room för medhörning i lurar eller hur man nu vill ha det, och mix om man av någon anledning vill spela in det man skickar ut.
×
×
  • Skapa ny...