Jump to content
Annons

chilldaddy

Medlem
  • Antal inlägg

    16
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Sedan vill jag tillägga att ljudkvalitén inte bara är burkig, det låter som en inbyggd datamick.
  2. MYCKET vanligt fel om man inte har haft en stormembranare med cardioidkarakteristik tidigare... Jag har testat på båda hållen nu men bästasidan låter dåligt, baksidan låter katastrof. Mr Bluesman, tack jag testade alla möjliga olika positioner i rummet men utan resultat. För ett tag sen kommer jag ihåg att det var skitbra ljud men nu helt plötsligt har det blivit sämre. Försämringen kan ha kommit när jag bytt ljudkort, dock har jag bytit till ett bättre :S
  3. Jag har en Röde NT1-A kondensatormikrofon samt en Behringer Mic-100 preamp. Jag använder Magix när jag ska spela in. För det första undrar jag, hur hög ska outputen samt gainen vara på preampen? För det andra, hur hög ska outputen vara på ljudkortet? För det tredje, vilka effekter ska jag lägga till för att få ljudet att bli bra. D.v.s. delay, reverb o.s.v.? Och då hur ska jag ställa in dem? I nuläget låter rösten som en burk, riktigt dåligt. tacksam för svar
  4. Någon som har tips om hur man får bort puffljud från sina inspelningar? Vilket program ska man använda? (Har både Sonar 5 & Magix), och vad heter effekten eller verktyget? Mycket tacksam för svar!
  5. ok, testade det..puffarna försvann, men det gjorde ljudkvalitén också :/
  6. okej, tackar..45 grader in i den? i dont get it
  7. Beror ju lite på hur du tänker dig att sjunga...ska du vara väldigt lugn och stilla så kan du ha puffskyddet närmare (om du inte puffar väldigt i det fina lugna), men om du ska bråka kråka så blir det längre... Jag brukar ha puffskyddet på 20 cm ungefär, och då kan man i princip bete sig som man vill bakom miken (förutsatt att nivåerna är ställda hyfsat)....sen handlar det ju lite om teknik också...bröstar man i på ett visst stycke går det bra att luta sig lite bakåt (man lär sig med träning).. Lycka till ok, tackar.. har testat ha skyddet nästan en meter ifrån men puffarna blir lika stora ändå.. när du säger nivåerna, hur menar du då?
  8. chilldaddy

    Puffskydd Hjälp!

    Har en Röde NT-1A mikrofon och ett vanligt puffskydd från emusic.se..men saken är den att puffljuden försvinner inte! Så jag bara undrar vad som är fel..hur långt ifrån ska puffskyddet vara från micken? Hur långt ifrån ska man stå från puffskyddet o.s.v.. Tror jag har testat med det mesta men kom gärna med tips! Tack på förhand
  9. chilldaddy

    0db hela tiden?

    Jag undrar vad inställningen/effekten heter som gör att mikrofonen spelar in på samma ljudnivå hela tiden. Så t.ex. om jag viskar först och sedan skriker ska det bli lika högt i vilket fall som helst.. Finns denna effekten i Magix? Eller måste man slå på den på sin preamp? Mycket tacksam för svar!
  10. Ni som kommer ihåg min gamla tråd "Ljudkort som stöder kondensator mickar".. Jag har nu köpt en ny kabel och lyckats få ljud i min Studio Projects B1 mikrofon tillsammans med min Behringer MIC-100 pre-amp. Det enda är att ljudet är väldigt burkigt samtidigt som man måste ha inne -20db knappen på preampen för att inte högtalarna ska sprängas av ett högt dånande ljud i bakgrunden. Har volymen på micken på max och har nästa på det lägsta på pre-ampen. Ändå låter det skitkasst. Det lät mycket, mycket renare och bättre med min Shure Beta 58a.. Så, vad tror ni? Är det datorn, micken eller preampen det är fel på? Tacksam för all hjälp!
  11. ok, tack för hjälpen, jag får alltså testa att köpa en ny kabel..och om inte det funkar så måste alltså micken vara sönder?
  12. jag har kopplat in micken rätt, grejen är den att det fungerar med en vanlig dynamisk mick (Shure Beta 58a), men inte med kondensatormikrofoner. Jag använder Magix som program..jag har Sonar 5 på datorn men jag fattar ingenting =)
  13. jag har en Behringer MIC-100, och ja, jag har phantommatningen på.
×
×
  • Skapa ny...