Jump to content
Annons

EkL

Medlem
  • Antal inlägg

    83
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av EkL

  1. Jag har samma interface och problem som du! Särskilt mycket missljud får jag från bas och annat lågfrekvent. Har provat koppla på alla möjliga sätt, olika högtalare och lurar samt testat i andra byggnader, dvs inget sladd- eller jordningsfel. 1641:an har jag haft i bra många år nu men det ser ut att vara dags att skaffa nytt.. Om nu inte du hittar en bra lösning åt oss ☺️
  2. Tjena! Skylten kör väl en del punk va? Då kanske Kronofogden skulle passa, vi ska dessutom spela i Stockholm och Göteborg den 25/5 respektive 2/6 så det vore kul att klämma in Linköping också! Spana in oss på: http://www.facebook.com/pages/Kronofogden/154926914574262?sk=app_178091127385 Skål!
  3. Välkommen hit! Blev en smula nyfiken på ditt band.. Vad heter ni? Jag lirar också punk å rock, kommer från aaaaangry hudik! Hoppas du kommer att trivas här på forumet 🙂
  4. Sitter som på nålar inför upplösningen. Jag har några gemensamma vänner med den här idioten, och det är hög tid att någon trycker åt honom och plockar ner honom på jorden. Heja Kanix, jag är på din sida!
  5. Som sagt ovan, ett slap-backdelay i kombination med en gnutta reverb. Skuren runt 250-350hz och neråt gissar jag. Lägg på en gnutta tape-distorion eller liknande så är du hemma. De hårda konsonanterna i sångljudet hittar du ganska lätt med vilken kompressor som helst. Försök även att hitta varma mid-frekvenser med eq. Lycka till!
  6. EkL

    Google +

    Gärna det! Eken_39@hotmail.com
  7. Tack och bock! Lirar du själv i något band eller så? Vore gött att lära känna lite fler likasinnade här på forumet. Ha't bra!

  8. Öppningsriffet är i alla fall samma melodi som Set the controls for the heart of the sun med Pink floyd. Men det är ju en ganska simpel melodislinga och knappast något att kalla stöld.
  9. EkL

    Ny forumdel

    Det lät faktiskt som en schyst idé. Det är ju väldigt viktiga grejor det där med juridik och bolag. Men frågan är hur pass mycket aktivitet det skulle vara i den.
  10. EkL

    Vinylspelare

    Letar du efter en billigare variant så kanske den här kan vara något för dig: http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=104376483 Med den så spelar man in antingen vinyl eller CD direkt till USB-minne eller minneskort. Dock verkar det bara gå att spela in i mp3-format, såg jag. Så om du inte har så höga krav, så kanske ☺️
  11. Fixa lite mysigt i rummet där du ska spela in. Jag läste ett knep som lät riktigt bra i tidningen Hemmastudio för alla. Fixa en liten ljussättning i inspelningsrummet så att du kommer i rätt stämning, för har man ett tråkigt eller stökigt rum, så blir man på tråkigt och oinspirerat humör. Därav spelar man också tråkigt. Nu vet jag inte om det var ett sådant här sorts tips du var ute efter, men jag bju'r på det ändå, ha en trevlig fredagskväll! 🙂 edit: En riktigt bra pall är också skönt att ha när man spelar akustisk gitarr, lite konsert-stämning är bara bra!
  12. Oj, oj! Redan dags för röstning, tyvärr kommer inga motivationer, jag har bråttom iväg ut på rep med nytt band. 8 poäng - 15 Reaver 6 poäng - 04 Ripped to Pieces 4 poäng - 14 Pitiful Humans Taste Thy Blade 2 poäng - 05 Sockeblast 1 poäng - 07 The Prophet Alla var riktigt jävla duktiga! (Förutom några kanske...)
  13. Ett försök utan någon speciell ordning: Pink Floyd - The Wall Nirvana - Nevermind Missbrukarna - Krigets Gentlemän Alice in Chains - Jar of Flies Nirvana - Bleach Bad Brains - Roir Bob Marley - Natty Dread Black Sabbath - Paranoid David Bowie - Ziggy Stardust and the Spiders from Mars Doktor Kosmos - Evas Story Det gick inte så bra, det var svårare än vad man kunde tro
  14. Den där låten är awesome!! Har du hört Green Rivers cover på den? Den är mer awesome.
  15. Som beskrivningen lyder; Vilken låt tycker du är ljudtekniskt revolutionerande eller bara intressant. Jag själv kommer inte direkt på någon men det skulle vara kul om någon här på forumet kunde rekommendera någon!
  16. Vänta några dagar till, för min mikrofon tog tre veckor, från och med jag skickade frakturan, på sig för att dyka upp. Får du inte hem den i brevlådan snart så borde du ringa och höra av dig till Idg på det här numret 08-453 61 00
  17. Doktor Kosmos spelar på Pepsifestivalen: Pepsivärdinna var hon TV3-Josefina Hon prata från scenen om Pepsibarnhemmet i Kina Sen ropa hon: "Nu alla barn! Kapten Kosmos! Hurra!" Och vi stod där på scenen som manipulerade mongon
  18. För er som gillar punk á la Stooges och Ramones kan jag varmt rekommendera The Bangsters Svinskönt band med medlemmar från Missbrukarna och Trogsta Träsk!
  19. Ursäkta min otålighet, men är jag den enda som inte fått fakturan ännu? 😛 Eller är det kanske den som ska komma i slutet på januari?
  20. EkL

    Fostex MR-8HD

    Hallå! Jag har samma porta som du, och jag tror jag vet vad du gör för fel. För att kunna bounca till en stereo wav-fil kräver portan att du har mixat ner dina inspelade spår till just kanal 7/8. Det är på grund av att portan kan endast göra wav-filer av kanal 7/8. För att kunna spara en wav-fil måste du först mixa ner dina två spår till 7/8 genom att trycka på knappen där det står just 1-6 -> 7/8.
  21. Raggare is a Bunch of Motherfuckers är inte gjord av Turbonegro. Den är skriven av Rude Kids och kom ut på skiva 1978!
  22. Grovhuggen Kepsgubbe - Slagsmålsklubben
  23. EkL

    zZounds.com

    Jag tyckte jag sökte genom rätt bra, jag. Jag hittade ingen som hade beställt därifrån, så jag bestämde mig för att posta en ny tråd.
  24. EkL

    zZounds.com

    Nu är det så att jag suttit och letat efter ett nytt ljudkort, och bestämt mig för ett Tascam Us1614 USB-interface. Jag har suttit och kikat runt i olika webaffärer och slutligen hittat till zZounds.com där de hade ett bra pris på interfacet. Men zZounds ligger i USA, och jag läste igenom deras FAQ men lyckades inte begripa om de skeppar varor till Europa, så jag undrar om någon här på forumet beställt därifrån. Eller är det möjligtvis någon som beställt från engelska Gear4music? Det kanske är någon här som vill samfrakta något därifrån om det nu går att beställa till Europa. Eller ännu bättre, någon kanske har ett begagnat Tascam us1614 till salu? 🙂
  25. Bröderna Hanson - MmmBop
×
×
  • Skapa ny...