Jump to content

Echobrain

Medlem
 • Content Count

  66
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

1 Follower

About Echobrain

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 08/12/1981

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Göteborg
 1. Vet inte vad dina ambitioner är med musiken och inte heller vad de övriga skribenterna i tråden lägger "ribban", men utifrån vad jag hör tycker jag det är en alldeles utmärkt demo och en väldigt fin låt. Du spelar lätt och fint på pianot och tycker du har en lika bra röst. Fick en association till Carole King (känner mest till hennes album Tapestry - tänkte på det).
 2. Hej, undrar hur gitarrljudet skapas på Sällskapets låt Såg dom komma, någon som vill på en förklaring? Förstått att Osslers gitarr(er) allmänt har ett säreget ljud. Bortsett detta faktum, är det något mixningsmässigt som går att göra för att närma sig denna "knastriga" ljudbild på gitarren? Flera kompressioner? Bitcrusher? Alla tankar kring hur det går att närma sig ljudet välkomnas.
 3. http://www.ordermusi...-49sl-mkii.html
 4. Vill du spela in mono eller stereo? Line Audio CM3 instämmer jag med - neutrala - och bör inhandlas i par för stereoinspelning. Jag har bl a en Blue Bluebird som jag gillar väldigt mycket och som jag fått till fint ljud på akustisk gitarr. Jag förutsätter också att ditt rum "låter bra" alternativt "behandlats" för annars är det nog en aningens onödigt med en alltför dyr mick...kan jag tycka.
 5. Blade Runner har nämnts. Därutöver lägger jag till soundtracket till filmen Heat och Brian Eno's Apollo: Atmospheres and soundtrack där vissa låtar använts i ett flertal filmer (bl a 28 dagar senare).
 6. Hej Mikael, mycket bra! Ger mig fina flashbacks till 80-tal och Amigaspel. Addad på soundcloud.
 7. Skönlitteratur för mig! Tack för tipset!
 8. Fint! Vill också kunna munspel.. A whiter shade of pale dök upp i mitt huvud som liknelse. Del av ackordföljden tippar jag.
 9. Tycker jag hör för mycket problem med 7:an för att våga uppgradera.
 10. De sista har du rätt i! Jag fick impuls på andra frågan istället.
 11. Med respekt för att du ev äger/driver studio men de resurserna har inte jag. Uppfatta att Mats ställde frågan öppet till alla Studioläsare. Jag är nyfiken på hur stor andel av läsarna som har reellt behov av det du länkade till.
 12. Nja inte riktigt den som länkades ovan men den här är jag mer nyfiken på: http://global.focusrite.com/mic-pres/red-1-500-series-mic-pre
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.