Jump to content
Annons

Echobrain

Medlem
  • Antal inlägg

    43
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Echobrain

  1. Vet inte vad dina ambitioner är med musiken och inte heller vad de övriga skribenterna i tråden lägger "ribban", men utifrån vad jag hör tycker jag det är en alldeles utmärkt demo och en väldigt fin låt. Du spelar lätt och fint på pianot och tycker du har en lika bra röst. Fick en association till Carole King (känner mest till hennes album Tapestry - tänkte på det).
  2. Hej, undrar hur gitarrljudet skapas på Sällskapets låt Såg dom komma, någon som vill på en förklaring? Förstått att Osslers gitarr(er) allmänt har ett säreget ljud. Bortsett detta faktum, är det något mixningsmässigt som går att göra för att närma sig denna "knastriga" ljudbild på gitarren? Flera kompressioner? Bitcrusher? Alla tankar kring hur det går att närma sig ljudet välkomnas.
  3. http://www.ordermusi...-49sl-mkii.html
  4. Vill du spela in mono eller stereo? Line Audio CM3 instämmer jag med - neutrala - och bör inhandlas i par för stereoinspelning. Jag har bl a en Blue Bluebird som jag gillar väldigt mycket och som jag fått till fint ljud på akustisk gitarr. Jag förutsätter också att ditt rum "låter bra" alternativt "behandlats" för annars är det nog en aningens onödigt med en alltför dyr mick...kan jag tycka.
  5. Blade Runner har nämnts. Därutöver lägger jag till soundtracket till filmen Heat och Brian Eno's Apollo: Atmospheres and soundtrack där vissa låtar använts i ett flertal filmer (bl a 28 dagar senare).
  6. Hej Mikael, mycket bra! Ger mig fina flashbacks till 80-tal och Amigaspel. Addad på soundcloud.
  7. Tycker jag hör för mycket problem med 7:an för att våga uppgradera.
  8. De sista har du rätt i! Jag fick impuls på andra frågan istället.
  9. Med respekt för att du ev äger/driver studio men de resurserna har inte jag. Uppfatta att Mats ställde frågan öppet till alla Studioläsare. Jag är nyfiken på hur stor andel av läsarna som har reellt behov av det du länkade till.
  10. Nja inte riktigt den som länkades ovan men den här är jag mer nyfiken på: http://global.focusrite.com/mic-pres/red-1-500-series-mic-pre
  11. Jag påstår som halkbi och joachime att du ska prioritera akustiken och avvakta kompressorer, preamps, nya mickar osv.
  12. Till det bättre! Bra jobbat!
  13. Mycket om scrollning här...men tele2-reklamen etc...snälla snälla ta bort den?!
  14. I Göteborg föredrar jag följande butiker: - GEF AB Musik (Sprängkullsgatan) - Andreassons Musik (Grönsakstorget) - Gitarren (Skanstorget) För att nämna motsatsen... Jag och flera med mig, har upplevt att MUG är en affär där endast släktskap med Motörhead eller dylikt verkar vara en förutsättning för att personalen både ska uppmärksamma dig och inte fastna i någon självcentrerad sträng-onani. Hårda ord möjligen, men tyvärr har väl jag och några till mött just dessa karaktärerna på nämnda affär tidigare.
  15. ..var på väg att tipsa om Gitarrmakaren på Kastellgatan, strax ovan Gitarren på Skanstorget, men såg nu att du slått till på en ny gura. Vill du ändå höra med ytterligare en duktig yrkesman gällande din Martin, så hör med Åke på just Gitarrmakaren.
  16. "Felanmäl" ändå till Steinberg. Tycker de är bra om de får fler indikationer på problemet. I tråden jag länkade till så noterar användarna två typer av problem; "crash" och "hang". Jag har den förra och du den senare enligt din beskrivning. Om du kör Automap så kan du prova att "unwrappa" och "wrappa" på nytt - vissa hävdar att det har åtgärdat problemet. Dock inte för mig. "Crash"/"Hang" har följt med ett par versioner av Cubase nu, så även den nya (7an), som du och flera andra beskriver. Jag drar mig för en uppgradering innan Steinberg antingen löser problemet genom uppdatering eller påvisar att problemet härrör till något annat utanför deras "kontroll" (typ ljudkorts drv etc). Vi ska inte leva med det anser jag 😉
  17. En av de senare trådarna... https://www.steinberg.net/forum/viewtopic.php?f=184&t=29861&hilit=crash+on+exit
  18. Hej, jag har själv problemet med nuvarande Cubase (6.5.4). Är du registrerad på Steinbergs forum och läst trådarna där? Beroende på vad som kan tänkas orsaka "crashen" så läs även där. Kan nämna att i mitt fall kan det eventuella problemet bero på Automap programvaran - enligt vissa forumtrådar.
  19. Hej Samuel, varför valde du Cubase och är det studio-versionen ("den stora") du valde? Är beredd att instämma i vad vissa kanske föreslår att du nog ska ägna dig mer åt den akustiska inspelningstekniken (framförallt gällande trummor) innan du ger dig på den mjukvarumässiga...och då tycker jag många andra program duger gott än ett så "tungt insteg" som t ex Cubase.
  20. Hej Fredrik, hur blev resultatet? Är ute och rekar efter liknande lösning själv. Byggde du ihop skärmar enligt bilden? Vad landade kostnaden på?
  21. ...som nämnts, Line audio CM3 är mycket prisvärda för det ljud dom plockar upp. "Sovrumsinspelningar" brukar för min del räddas upp med två st av dessa i X/Y. Närmickat på 12e bandet "i vanlig ordning".
  22. Focusrite Saffire Pro 24 (DSP) kan jag varmt rekommendera. Men ska du enbart köra OSX hade jag nog sparat slantarna till ett Apogee Duet. Finns ju både en föregångare och en lite nyare. Grymt kort!
×
×
  • Skapa ny...