Jump to content
Annons
 • Genelec lanserar UNIO Audio Monitoring Platform och 9320A lyssningskontroll på IBC

  Nya lyssningskontrollen 9320A ger användaren en direkt väg in till Genelecs nya UNIO-plattform, plus en mängd integrerade funktioner för både rums- och hörlurslyssning.

  Studio.se

  UNIO_PR_Image_3_1800.webp.620d4cba6dcf5683609e77c32e0f2e24.webp

  Genelec, världsledande inom professionella monitorlösningar, har valt den kommande IBC-mässan i Amsterdam för att presentera lyssningskontrollen 9320A som är en brygga till den helt nya UNIO Audio Monitoring Service Platform. UNIO samlar alla fördelar med Genelecs smarta aktiva högtalare, GLM 5.0 kalibreringsprogramvara och Aural ID 2.0-teknik för att skapa sömlös integration mellan professionella högtalar- och hörlurssystem i rummet. Med flexibla anslutningsmöjligheter, en referensutgång för hörlurar och styrning av Smart Active Monitors, GLM och Aural ID utgör 9320A ett kompakt nav för både stationära och mobila professionella lyssningsmiljöer.

  Kärnan i UNIO-plattformen är Genelecs utbud av smarta aktiva högtalare, som använder automatisk kalibrering och beräkning i molnet för att göra det möjligt att producera exakta, tillförlitliga mixar. För professionella hörlursanvändare ger Genelecs Aural ID-teknik en helt personlig och sanningsenlig hörlursupplevelse med den naturliga känslan av rymd och ljudbild som ett bra monitorsystem ger. Genom att kombinera ett kalibrerat Smart Active Monitoring-system och professionella hörlurar med Aural ID kan användaren njuta av mixar som på ett tillförlitligt sätt kan översättas mellan monitorer och hörlurar - för ett smidigt, oavbrutet arbetsflöde.

  Nu, med introduktionen av UNIO och 9320A, kan användarna integrera dessa tekniker och tjänster via en enda intuitiv hårdvaru-enhet och se hela systemet via användarens eget MyGenelec-konto. Som en brygga till UNIO erbjuder 9320A hantering av flera Smart Active Monitoring-system från stereo till immersive och vidare, och levereras komplett med en fabrikskalibrerad referensmikrofon för att möjliggöra automatisk systemkalibrering och kontroll av viktiga GLM-programvarufunktioner.

  UNIO_PR_Image_1_1800.webp.915c2af19eca2e10452a7a10c12dff89.webp

  UNIO_PR_Image_2_red.webp.37a8f6aa7112a6e9fa61eb70badd8e9b.webp

  9320A kan styra upp till tre separata monitorsystem plus hörlurar. Varje system kan arbeta på en kalibrerad lyssningsnivå, enligt EBU R128, ATSC A/85 eller SMPTE RP200 standard. Medan 9320A kan stödja alla aktiva högtalarsystem - till exempel en eller två ALT-stereosystem - ger den omedelbar tillgång till ett stort antal extra monitorstyrningsfunktioner inbyggda i Genelecs Smart Active Monitoring-familj.

  9320A:s referensutgång för hörlurar har utmärkt linjäritet och dynamiskt omfång och gör det möjligt att kombinera valfria hörlurar av professionell kvalitet med den senaste insticksmodulen Aural ID 2.0 för hörlurar. Användarna kan därför uppleva exakt, tillförlitlig och helt personlig hörlurslyssning samtidigt som ljudexponeringen mäts för att säkerställa säker lyssning.

  Dessutom kan 9320A integreras med valfri DAW eller ljudinterface, och med sina analoga, AES/EBU- och USB-anslutningar kan 9320A anslutas direkt till stereomonitorsystem (med eller utan subwoofer), vilket ger monitorstyrning och fungerar som en högkvalitativ A-D- och D-A-omvandlare för både monitorer och hörlurar.

  Introduktionen av UNIO och 9320A sammanfaller också med den senaste versionen av programvaran GLM 5.0 loudspeaker manager - som ger stöd för både 9320A och flaggskeppet 8381A, den fristående huvudmonitorn som presenterades tidigare i år. GLM 5.0 använder sofistikerad molnbaserad databehandling, vilket gör att UNIO enkelt kan integrera en rad funktioner, inklusive intelligent rumsanalys, systemkalibrering i rummet, monitorstyrning och helt individuell lyssning.

  Genelecs VD Siamäk Naghian kommenterar lanseringen:

  "Ljudtekniker inom musik, broadcast, postproduktion och spelljud vill i allt högre grad ha flexibiliteten att arbeta var och när de vill, även om det ibland innebär oförutsägbara och utmanande akustiska miljöer. Att kunna växla direkt mellan välkalibrerad rums- och hörlursövervakning utan avbrott i arbetsflödet är avgörande för detta sätt att arbeta, och därför ser vi UNIO och 9320A som kraftfulla verktyg för att verkligen skapa nästa generations monitorsystem med referenskvalitet."

  Besökare på IBC kommer kunna uppleva hela UNIO-plattformen – inklusive 9320A lyssningskontroll – i Genelecs monter 8.A61.

  Läs mer >


  User Feedback

  Recommended Comments

  Men jösses. En volymkontroll som behöver moln. Gissar att nästa version är utan volymkontroll och är helt AI baserad. Kan man anta att produkten är subscription baserad för något pris står inte.

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Studio nb_2_2.jpg

×
×
 • Create New...