Jump to content

Drummer

Medlem
 • Content Count

  60
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Drummer

 • Rank
  Med i gänget
 1. Har laddat in en film med en kille som spelar trummor o ska lägga till musik. Trumspelet är lite ostadigt men jag kan inte rätta till det för att då stämmer det inte överens med filmen. Alltså får jag pröva justera musiken jag ska lägga till. Prövade med Warp Markers wave editorn, men det är svårt att göra det på bara örat eftersom jag inte kan lita på informationen i rulern. Kan jag på nåt sätt visuellt se ljudfilen från filmen med trummorna samtidigt som jag editerar musiken så att det går att matcha ihop? Lösning: Man använder Time warp för att ställa in tempot efter trummorna sen använder man Free warp till att flytta musiken rätt till rulern...
 2. Nu har den några år på nacken o länken leder ingenstans. Är Mixologi borttagen från forumet?
 3. Nån som vet om nån form av material för övning i redigering, ljuddesign etc? Typ en cd/dvd med övningar på.
 4. http://www.myspace.com/deflorera Låtarna Drumsolo och Everything är programmerade med DFHS, Sonor of Metal preseten på Sonor kitet. Så programmerar jag.
 5. Låter intressant! Hur spelar du in dessa?
 6. Reason verkar onekligen innehålla mycket prylar o lite där till!
 7. Tackar!! Som novis på området är jag tacksam för allt som kan användas till att skapa denna typ av musik!
 8. Jag har länge funderat på att testa o göra lite sådan musik o undrar därför vad man kan använda för prylar för att åstadkomma liknande, helt enkelt.
 9. Jag undrar vad ni som spelar in elektronisk musik/House/Dance, typ Ugress, Röyksopp, använder för program till att skapa er musik med?
 10. Mycket trevlig festival i år o väldigt många bra band! Jag åkte dit för att i första hand få se Anthrax, som kör en reunion o i princip Among the Living turnén från 87, vilket jag såg fram emot, de hade till o med samma tryck på T-shirtsen som från 87! Det var en jävligt bra konsert, Joey Belladonna sjöng riktigt bra! Det enda negativa var att låten Among the Living gick lite sakta o att de sabbade I'm the Man genom att låta Charlie spela trummor. Overkill var oxå jävligt bra, himla fett ljud, fick höra mina två favvo låtar - Thanx for nothin o Nice Day for a Funeral, båda från Horroscope plattan. Efter att ha lyssnat på Udos bräkande kvällen innan, så lät Bobby Blitz förvånansvärt bra! Accept gjorde för övrigt en bra konsert. Within Temptation var en trevlig överraskning! Jag är inte så förtjust i tex Nightwish, men WT var helt ok. Nice chick, bruden som sjunger! De hade en trevlig scendekor som bidrog till stämningen, dom skulle ha spelat på en större scen dock. Megadeth, tack för att ni avslutade med Holy Wars!! Dream Theater var oxå väldigt bra, James LaBrie sjöng förvånansvärt bra! Måste vara för att det är ute i friskluften. De gjorde ett break i en låt o startade utan att titta på varann, vet i fan hur det gick till men jag blev impad! Sebastian Bach, vad kan man säga, den killen håller inte igen på nåt, fullständigt galen. Sjöng små grodorna på svenska oxå! Hammerfall, är jag inte alls förtjust i o inte trumsolot heller, fattar inte vad Anders gör där alls faktiskt. Jocke sjöng däremot bra! Motörhead, hmm...... Vixen, gick efter ett par låtar, kändes som om man var på Musik Direkt eller nån annan musiktävling o lyssnade. Sammy Hagar, coolt med kvinnlig bassist även om hon inte sjöng så bra. Percussionkillen kunde ha stannat hemma. Annars var det en lite annorlunda show, mycket inriktad på party. Orkestern lät bra helt enkelt! Yngwie Malmsteen, spelade väldigt bra o verkade vara på gott humör (vilket vi tackar för), blev lite trött på gnidandet efter ett tag dock. Yngwies trummis Patrik Johansson spelade bra som fan! DIO, bättre än sist, som var i Helsingborg. Motley Crue, yeah....fuck....fuck....yeah....fuck yeah....fuck....fuck....yeah - citat Tommy Lee. Status Quo spelade inte helt oväntat shuffles. Det som förvånade var att trummisen spelade med dubbelpedal. Napalm Death, en fin uppvisning i primal terapi! Candlemass spelade o var jävligt bra. Messiahs självironi roade lite - fan vad jag svär typ. A.C.T gjorde en kanon spelning, saken gjordes inte sämre av att Thomas Lejon satt bakom trummorna, killen är galen! Radio P4's husband Locomotive Breath gjorde bra ifrån sig genom att spela jinglar o att spela intron av kända metal låtar i direktsändning. Kolla in deras nya platta när den släpps, den är jävligt tung o bra!! Det bör oxå nämnas att ljudet överlag på SRF var det bästa hittills, normalt sett brukar man höra baskaggar o sång.
 11. http://www.drummerworld.com/index2.html Här finns en massa att hämta! Lite sämre med forum dock, finns ett par under links.
 12. Hände mig häromdan oxå! Har en sån där Maxtor One Touch. Jag installerade om drivrutinerna för hd'n, men det hjälpte inte. Man måste installera drivrutinerna för nätverkskort o dyl oxå, eftersom Bill Gates suger. Gå in o kolla i enhetshanteraren (kontrollpanelen, system, manskinvarafliken) o kolla överst på listan för o se om där finns gula frågetecken, så ser du om kortet är installerat eller ej. Brukar finnas gula frågetecken efter ominstallation av windows o då även av usb o ethernet prylar.
 13. Gött med svar! Jag har åtagit mig att hjälpa en kollega att tota ihop en dator, blev lite skärrad när jag läste om killen med Dell datorn i Frost tråden o vet inte längre vad jag ska rekommendera. Som vanligt är det ekonomin som styr. Jag själv gjorde det ju enkelt för mig o köpte en Studio 7 från Audiomaster, men det funkar inte den här gången!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.