Jump to content
Annons

Mikrofon till akustisk gitarr i halvdämpad lägenhet.


fulis

Recommended Posts

Hej

Är på jakt efter en eller två bra riktade kondensatormickar till akustisk gitarr. Har tidigare använd en Studio Projekt B1.

Problemet med den tar upp lite för mycket av rummet plus att den är lite klumpig. Rummet är delvis dämpat med lite markskivor på väggarna.

Använder även skärmar men det är som sagt en lägenhet och ingen studio så det är fortfarande mkt skräp man vill slippa, ventilation, grannar mm.

Har inte haft möjlighet att testa så mkt olika mickar så jag skulle behöva hjälp då det är lite bråttom.

Vill ha riktade småmembransmickar i prisklass ca 2000:- Tips på dyrare mikrofoner mottages gärna också ifall det dyker upp något på begagnadmarknaden.

Tack på förhand

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Tack för ett snabbt svar. Då vet jag att jag inte ska ha något som är mer riktat än en vanlig njure. Är hur som helst fortfarande på jakt efter en ny mik då jag bara lånat B1:an.

Är Shure KSM137 http://www.shure.com/americas/products/microphones/ksm/ksm137-instrument-microphone något att rekommendera? Har inget emot att bygga ihop en mikrofonpark då jag är ljudtekniker då och då.

Link to comment
Dela på andra sajter

AKG C451, alternativt lite mindre brighta C480 eller C460 med kardioidcapseln. Annars är det aldrig bortkastat att experimentera med var själva ljudkällan står i rummet och åt vilket riktning. Kolla förövrigt på vad jag har skrivit om Superlux S241 i en annan tråd: https://www.studio.se/index.php/topic/96062-ny-mic-dag-superlux-s241

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag har ganska nyss köpt två shure sm137, en av shures nyare småkondingar. Skitbra på det mesta, tål både virvel med padknapp, kanon på ak gitarr, kolla pris o ljudklipp på thomann. Läter nästan lika fint som mina neumann tlm 102. Bra till overhead live, de får skitbra omdömen i tester, kostar typ 1750 kr. Mycket rejäl mick för pengarna det känns att det är kvalitet bara man tar i den.

Link to comment
Dela på andra sajter

Tänk på att Superluxen är supernjure och vilket betyder att vissa inte hade kommit på tanken att använda den på akustisk gitarr. Dock så har du ett problem med ett rum som du vill seperera så det kan vara en rimlig kompromiss, speciellt om man räknar in att supernjuren låter dig placera miken längre ifrån gitarren. Högre upp i näringskedjan står dock rummet och ju fler basfällor, absorbenter och diffusörer du kan få in desto bättre. Jag ska posta lite länkar till ljudklipp på Superluxen i den andra tråden.

Link to comment
Dela på andra sajter

I kommande projekt är det stål men kommer säkert bli nylon i framtiden. Kommer exprimentera lite. Köpte två så möjligheten att stereomicka finns och då får man ju lite bredara upptagning. Ska försöka posta lite klipp om en månad när inspelningen är klar.

Link to comment
Dela på andra sajter

slår ett slag för Line audio CM3:orna i den billigare klassen, som låter bra på OH och Akke. spelat in live med dom både på OH, SAX å inte fått med så mycket rum

Annars Shure Sm81

http://soundcloud.co...eath-by-phyllis detta är den inspelningen

http://soundcloud.com/pryladelist/hatched-by

Redigerat av Ljudteknikeraj
Link to comment
Dela på andra sajter

  • 3 veckor senare...

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...