Jump to content
Annons

fulis

Medlem
  • Antal inlägg

    213
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då fulis senast vann var 9 oktober 2010

fulis hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

5 Neutralt

Om fulis

  • Födelsedag 1984-12-12

Om mig

  1. Lite olika pluggar som är bra. http://www.d16.pl/index.php?menu=2 http://www.robpapen.com/punch.html http://www.drumatic.info/ http://www.e-phonic.com/plugins/drumatic3.php http://www.elektron.se/products/machinedrum-uw Obs hårdvara men sjukt underhållande 😉
  2. Jag gjorde ett par. Bästa jag haft. Jag har både ett ER-15 filter och ett ER-25 beroende på omgivning.
  3. fulis

    Hus/Studio

    Google sketchup. http://www.sketchup.com/download/
  4. Väl write-mode på automationen och tryck rec. Dra sedan i reglaget du vill påverka så dyker rätt parameter upp i automationslistan. I ditt fall xModLFO1
  5. Hur funkar mac mini till musikproduktion? Den ligger ju i den budgetram samt att du får möjlighet att använda Logic som är väldigt smidigt och ska du bara spela in så ingår ju garageband.
  6. Blir till att avvakta recensionerna innan man beställer. Sen är Firewireporten bortskrämd så nu måste det väl hända något på ljudkortsfronten snart=)
  7. Hur mycket låter fläktarna på din iMac?
  8. Det kommer dröja några månader för jag vill avsluta nuvarande projekt men ni som har iMac till mixning och inspelning, hur mycket låter de?
  9. Problemet kvarstår att MBP låter jumbojet. Jag har redan en MBP mid 2010 som funkar bra till allt mobilt. Någon som vet hur mycket en iMac låter? Avstår retina då många användare har problem. Ser inte varför man behöver uppgradera. Kör man på 256Gb disk och 16Gb ram så är det knappt någon flaskhals. Behöver man mer lagring så har den ju Thunderbolt. Hade gärna kört på en ny MBP men fläktarna få jobba för mycket. Angående att det kommer nytt så känns det som det alltid gör det. Ryktans om att den nya iMacen kommer vara mindre/tunnare vilket kommer resultera i varmare/mer högljud samt att den säkert kommer vara dyrare pga brist på konkurens. Stött på det här med Osx på pc mer och mer och blir sugen att testa men känns som bök att jaga drivrutiner till kretsar mm eller hur funkar t ex thunderbolt på en pc?
  10. Går i tankarna på att uppgradera min dator. Sitter för tillfället på en MBP mid 2010 i5 på 2.4. Den börjar gå på knäna vid lite större projekt men framför allt låter den som ett jetplan vilket inte är optimalt nu när jag börjat med mer och mer inspelning. Första tanken har varit att skaffa en 27" Thunderboltskärm så man kan docka laptopen hemma men skulle behöva lite mer kraft så kanske en iMac 27" kan vara lämplig. Aldrig någonsin använt en så min första fråga är. Hur mycket låter den? Min andra fråga är processorval. Det står mellan en 3.1Ghz i5 och en 3.4Ghz i7. Jag använder Logic. Frågan är tar Osx och Logic stor fördel av Hyper-Threading eller kan det skapa mer problem än nytta? Sen kostar ju SSD och 16Gb minne en hel om man köper ifrån äppelskrutten. SSD´n är ju 3ggr så dyr och samma med minnen. Fråga tre är, hur tråkigt är det att byta detta själv (om det nu går på den senaste modellen?
  11. Får man fråga vilket Mackie-kort du har. Sitter på ett Onyx 1620 modell inte den senaste och kör OSX 10.6.8 och har inte vågat uppdatera än för jag älskar mixern och har inte råd att byta ut allt i nuläget. Har tydigare varit med om att Mackie helt plötsligt slutar tillverka drivrutiner och produkten blir värdelös. Hoppas Motu släpper en Thunderbolt-lösningtill sitt 24I/O-system så man kan köra direkt out på mixern.
  12. I kommande projekt är det stål men kommer säkert bli nylon i framtiden. Kommer exprimentera lite. Köpte två så möjligheten att stereomicka finns och då får man ju lite bredara upptagning. Ska försöka posta lite klipp om en månad när inspelningen är klar.
  13. Tack för era svar. Lutar åt två stycken Superlux S241. Hittar bara positiva saker om dem samt att de är billiga så det känns värt att testa. Ska dammsuga nätet lite till innan det blir en beställning.
×
×
  • Skapa ny...