Jump to content
Annons

Förbättra inspelning


Ihzon

Recommended Posts

DieHard (oregistrerad)
"Den"(?) har bara en mickinput? Kan inte ljudkortet som är nämnt ta sex mickar samtidigt? Måste han ha även en mixer??

Var får du att den skulle ha sex ingångar? För att den heter konnekt 6? 😛 Fan när man tänker efter låter det lite porrigt. 🙂 Nej den har bara in en micingång det kortet. Vill man ha fler får man slanta lite mera. Men int fan behöver han en mixer.

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Detta blir förvirrande! 😛

asså vadå koppla in mixer. klart det skulle vara coolt med mixer men hur kopplar man in den? Funkar det eller funkar det inte? Jag läste nu i en ny gammal tidning om studio. Det var ett test och dom testade den och dom rekomendarade den väldigt mycket.

Ja Reverb är ju as coolt att det finns på den.

Dom skriver ju också att det är en stark preamp som klarar de flesta mikrofonerna. Klarar den B1?

Link to comment
Dela på andra sajter

Ja en mixer klarar rubbet!

liten tutorial:

mikrofon- till mixerbord- ljudkort= symfoni!

nja billiga mixerbord tillför inte bättre ljud än preamps i ett ljudkort. studioljudkort har för det mästa bättre preamps än dom flästa billiga mixerbord. en anlednig att inte ha mixer(billig) kan va att man slipper köra ljudet genom en massa crap komponenter(utöver preamps) som inte tillför nått possetivt till ljudet.

ska man inte mixa analogt behöver man inget mixerbord. det man saknar kan va monitorkontroll, flera enheter till sama monitorer, ev. tokback mm. men det finns i små burkar, tex presonus central sation.

Link to comment
Dela på andra sajter

Var får du att den skulle ha sex ingångar? För att den heter konnekt 6? 🙂 Fan när man tänker efter låter det lite porrigt. 😄 Nej den har bara in en micingång det kortet. Vill man ha fler får man slanta lite mera. Men int fan behöver han en mixer.

Läst/fattat fel. Tur man har 24 kanaler att leka med själv. Och reglar att dra i.

Att ha bara en ingång verkar lite småtråkigt...

Link to comment
Dela på andra sajter

DieHard (oregistrerad)
Läst/fattat fel. Tur man har 24 kanaler att leka med själv. Och reglar att dra i.

Att ha bara en ingång verkar lite småtråkigt...

Det beror ju på hur man har det. Ska man spela in ett helt band så är ju fler kanaler att föredra. Men om det mesta spelas in hemma och mest blir gitarr,bas, sång och så så behövs det ju inte så mycket fler ingångar. Ganska onödigt betala för något man inte behöver. Speciellt när man bara är 15 och med en begränsad budget. 🙂 Någonstans måste man ju börja. Finns knappast någon vits börja med en 24 kanalare. Han kan ju alltid byta upp senare om det skulle behövas mer.

Link to comment
Dela på andra sajter

Jo precis. Det är det att ni snackade om 2 cm3 och en B1 för att micka upp min akustiska? Hur kommer det gå till då med bara en cm3?

Sen ni som köra konnekt 6. Jag såg att Thomann säljer det för 2,100kr menas musikaffärer säljer för 2,700kr. Det står inget om att Cubase hänger med här men det borde vell det göra. eftersom jag kör Logic så är det ju inte så viktigt med att ha Cubase.

Tack för allt grabbar! När jag får svar så ska jag bara vänta en månad så beställer jag kortet. Ska bli kul min CME Matrix börjar jag tröttna på!

Link to comment
Dela på andra sajter

DieHard (oregistrerad)

cubase le följer med. Att det inte står på Thomann spelar ingen roll. Det är det som står på tc hemsida som gäller. Sen är det standard att något lightversion av cubase, live etc. följer med.

Link to comment
Dela på andra sajter

Det var ju nån som la ut ett Youtubeklipp där han själv spelade ak med endast en CM3 framför. Det låter ju hur bra som helst. Nån som kan länka till det?

Det finns ju stereoreverb och impulser att lägga på efteråt så det blir stort och snyggt med bara en kanal.

Som sagt, man kommer väldigt långt med en kanals inspelning och en B1. Att inte ha för mycket grejer i början är nog bara en fördel.

Jag skrev alltså lite dumt förut. 😲

Mickar som B1 och CM3 är så bra att det inte sitter i dem hur bra inspelningar man får, det sitter i övning, de första åren i alla fall.

Link to comment
Dela på andra sajter

Jo asså som femton årig söker jag inte grejer i världsklass. Typ när jag är arton kommer jag leta efter mer kanaler och sånt. Just nu räcker det nog med en cm3.

Har du inte en B1 redan?

De grejer vi tycker är billiga idag är faktiskt ruskigt bra om man jämför med vad som fanns för 15 år sen i samma prisläge.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...