Jump to content
Annons

folk på forumet med rippade program


hippie54

Recommended Posts

"Hej jag skulle vilja ha hjälp med att spela in gitarr jag har bara ett soundblaster kort och cubase sx"........ Jasså du har köpt ett inspelnings program för 8000kr men har ett ljudkort för 100lappen. säkert.......

Jag har inte varit på detta forum så mycket men e redan trött på alla dessa inlägg av folk som undrar hur man får ljudet att låta i cubase tex.

andra forum som tweakheadz, bannar folk som ställer frågor som dessa, för det finns inte en chans i världen att de köpt programmet.

Eftersom de gör detta så hålls en bra nivå på forumet, inte så att nybörjare inte får hjälp, men det finns ingen i världen som köper stora versioner av cubase som sitt första program. Så då ställs frågorna av nybörjare istället angående nybörjar prog som är till för dom som cakewalks grejor tex.

Jag personligen har köpt varenda mjukvara jag använder och det har varit undertiden jag pluggat, så det är inte så att jag har massa pengar, utan jag köpte billiga prisvärda program som cubase SE sparade ihop pengar till reaktor osv.

och eftersom jag lägger så mycket pengar på dessa saker så är det självklart att jag sitter med manualer osv tills jag förstår hur mina saker fungerar,

medans i min teori folk med rippade prog inte orkar utan mer vill ha allt serverat

å kommer till forumet å frågar " hur fungerar midi, har senaste cubase"

Så gott folk diskutera, Är intresserad av vad ni andra anser om detta

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons
  • Svar 418
  • Created
  • Senaste svar

Postat mest i detta ämne

Katla (oregistrerad)

Dagens ungdom. De vill ha allt nu och dessutom serverat. 🙂

Jag förstår hur du menar men man kan inte utgå från att personen sitter med crackade grejer för att denne ställer konstiga frågor. Det första exemplet du redogör för väcker ju dock frågor, utan tvekan. 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Varför köpa när det är gratis?

nämen jag förstår precis hur du menar. Jag har också sett 1000 sånna trådar och visst är dom dryga.

Men å andra sidan så känns det jäääävligt motigt att lägga iaf 4000 kr på ett schyst inspelningsprogram när man funderar på att kanske köpa de där mikarna eller nått liknande.

Jag vet inte på vilken sida jag står, men själv har jag ett M-audio delta 1010lt och enbart rippade program och jag känner mig inte det minsta skyldig till någonting.

Denna diskution känns som gammlingarna mot ungdomarna.

Hur faaan ska en ungdom som inte jobbar ha råd med sin egen lilla studio? bara att köpa en ny gitarr kan ta nästan hur lång tid som helst att spara till, spec när man är ung och tiden är dubbelt så lång. Och står man i valet om att välja programet eller mikarna, så blir det nog mikarna. Programet får man ju tag på annat vis.

Medans gammlingarna som har jobb och sånt kan säkert lägga undan ett par tusingar och köpa båda program och mikar. Och spara mer på håll.

Ähh vettefan vad jag svamlar om.

Link to comment
Dela på andra sajter

rankey (oregistrerad)

Kul för dig att du köpt allt du har. Jag själv förstår inte hur i helsike man som student ska kunna spara ihop till alla program man använder. Speciellt när man har kommit till en viss nivå i sina produktioner och inte kan köra mindre versioner av Cubase t.ex. utan behöver lite fetare funktioner.

Bor man hemma så har man ingen anledning att ta studielån.

CSNs studiebidrag är drygt 11k per halvår.

2-3k går på böcker. 600 kr varje månad går till busskort.

Nu har vi 5k kvar på kontot att spendera.

Julklappar brukar gå för 1000-2000 spänn kanske i snitt.

Nu har vi 3000-4000 kvar. Av dessa behöver man betala kåravgift, köpa skor, kläder... några nöjen. Var hamnar vi? Ja, typ på noll.

Bor man inte hemma tar man lån+bidrag.. och av dessa ska man betala hyra o köpa mat + allt ovan. Man hamnar fortfarande på noll om inte ännu lägre.

Att ha en inkomst vid sidan om är inte heller så lyckat för alla, (vet av egen erfarenhet på KTH, när i helvete ska man hinna göra musik då??).

Är man lite seriös åtminstone så prioriterar man att spara ihop till en ny kraftigare dator o fetare ljudkort istället för ett program för 8k man inte kommer kunna köra på sin gamla burk ändå.

Och om man ändå laddar ner då man inte har råd, varför ska man ladda ner Small versionen istället för XXL? Självklart tar man det fetaste av det fetaste när man väl håller på.

Link to comment
Dela på andra sajter

Visst finns det många som ställer den typen av frågor du nämner (been there, done that), men samtidigt finns det ju andra grupper som har crackad programvara. Själv har jag ett ljudkort för ~11000 och mickar och mixer för kanske 10 000. Dessutom har jag annan musikutrustning, som instrument och stärkare, för säkert 30 000. Jag har enbart crackade program. Jag är ledsen, men så har det blivit. Däremot funderar jag på att köpa Cubase, faktiskt. Jag använder inte de funktionerna som är specifika för SX så någon bantad verision skulle fungera för mig.

Link to comment
Dela på andra sajter

Men å andra sidan så känns det jäääävligt motigt att lägga iaf 4000 kr på ett schyst inspelningsprogram när man funderar på att kanske köpa de där mikarna eller nått liknande.

Denna diskution känns som gammlingarna mot ungdomarna.

Hur faaan ska en ungdom som inte jobbar ha råd med sin egen lilla studio?

Å andra sidan finns det schyssta inspelningsprogram från tusenlappen ner till gratis, och det borde de flesta kids ha råd med om de sparar lite. Jag köpte en hel del program för ett antal tusenlappar i mina yngre tonår, och jag hade ingen stor månadspeng precis. Det handlar väl om prioriteringar.

Av nån konstig anledning måste de flesta alltid ha de dyraste och fetaste programmen trots att de inte behöver en bråkdel av funktionerna och ett mindre billigare program kanske till och med varit mer lättarbetat. Det leder till att folk hellre piratkopierar program som photoshop och cubase istället för att stödja de mindre utvecklarna som producerar mjukvara för ett lägre pris. Vilket jag tycker är helt vansinnigt.

Jag klarade mig bra med en liten portastudio och billiga micar när jag var 14. Varför sätta ribban så högt?

Link to comment
Dela på andra sajter

Så gott folk diskutera, Är intresserad av vad ni andra anser om detta

Den här diskussionen är tämligen vältröskad känns det som.

"Hej jag skulle vilja ha hjälp med att spela in gitarr jag har bara ett soundblaster kort och cubase sx"

Jag har soundblaster och cubase sx.

Ska du banna mig nu?

🙂

My point:

Ingen kan veta vem som köpt sitt program eller inte. Att ständigt tjata om detta är inte produktivt.

Forumet tillåter inte diskussion, tips eller uppmaningar vad gäller piratad mjukvara.

Det är en rimlig hållning, spekulerande och tjafs är det inte.

FYI: Soundblaster är (i vissa modeller) numera prestandamässigt vassare än många av de budgetkort som marknadsförs till musiker. 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

hippe54: Känn dig inte ensam. Jag har formatterat å tagit bort all illegal programvara jag använt tidigare å köpte nyligen Windows för första gången på år å dar =) Har tänkt att "visst fan har jag råd OM jag sparar" å visst har jag har sparat lite å i år kommer det det programvara och en massa gosig hårdvara hem till pappa.

Men jag förstår alla som kör crackat. Det är dyrt med saker å ting men om man ska vara seriös så ändrar man sig nog förr eller senare förhoppningsvis. Kan man unna sig en pizza en gång i veckan kan man spara 50kr för hela årets veckor om man verkligen vill. Det blir lite pengar i slutändan iallafall. JAG kan iallafall det. Synd för er andra suckers =)

Link to comment
Dela på andra sajter

maxmaxmax (oregistrerad)

Håll i hatten, hörni.

Trådskaparen undrade om forumet skulle svara på frågor där frågeställaren kunde tänkas ha ett piratkopierat program. Det handlar inte om att ha råd med cubase eller inte, så håll diskussionen ifrån det.

Vidare tycker jag frågan är löjlig. Hur ska man avgöra vem som har piratkopierat eller inte?

EDIT: dumb dan var före.

Redigerat av maxmaxmax
Link to comment
Dela på andra sajter

Jo, men manualerna finns ju att ladda ner dom också så det kanske är mer idiotiskt att starta trådar som den här än en där nybörjare ska kunna få tips och ideer.

Skit i att läsa dom så kallade dryga trådarna där någon undrar vad tex. midi är då! Svårare än så lär det väl inte va! Och om du nu absolut inte vill ha sånna trådar får du väl starta ett eget forum där du och dina polare kan betalt per minut för att vara inloggade och den som ställer dumma frågor polisanmäls....

🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Denna diskution känns som gammlingarna mot ungdomarna.

Hur faaan ska en ungdom som inte jobbar ha råd med sin egen lilla studio? bara att köpa en ny gitarr kan ta nästan hur lång tid som helst att spara till, spec när man är ung och tiden är dubbelt så lång.

Jag är snart 40, har barn hund o bil. Och studerar på vanligt CSN-lån/bidrag. Det betyder att jag sannolikt har sämre ekonomi än "ungdomarna" med studielån. Jag har betalt för de program jag har, som inte är freeware.

Jag dömer ingen. De första taffliga inspelningsförsök jag gjorde var i ett crackat program. Jag vill bara säga att; det är klart att det GÅR att klara sig på köpe-grejjer. Dessutom är man en mycket ballare snubbe om man pröjsar.

Sen tycker jag dessutom; att om man vill propagera/argumentera i offentliga sammanhang (t.ex. ett internetforum) för nånting som är olagligt, så bör man skriva under med namn. Inte pseudonym.

...och håll i hatten gubbar, så inte denna diskussion spårar ur fullständigt.

tjing

Bengan

Link to comment
Dela på andra sajter

17 besökare läser denna tråd (0 gäster och 1 anonyma besökare)

16 medlem(mar): progg, Danabacken, FredAsp, KingKongo, hippie54, Vallhagen, 91:an, Majken, Piccazzo, Altzi, Pluffo, Odel, rainydays, bonzo, rankey, Matthew L

Vi har ett rekord här! 🙂

edit:

18 besökare läser denna tråd (0 gäster och 1 anonyma besökare)

17 medlem(mar): Danabacken, rankey, hippie54, maxmaxmax, Majken, Pico, KingKongo, Vallhagen, Altzi, progg, 91:an, Piccazzo, Pluffo, Odel, rainydays, bonzo, Matthew L

edit2:

19 besökare läser denna tråd (1 gäster och 1 anonyma besökare)

17 medlem(mar): Danabacken, progg, hippie54, rankey, Majken, maxmaxmax, Pico, KingKongo, Vallhagen, Altzi, 91:an, Piccazzo, Pluffo, Odel, rainydays, bonzo, Matthew L

🙂

edit3:

20 besökare läser denna tråd (1 gäster och 1 anonyma besökare)

18 medlem(mar): Danabacken, FredAsp, progg, hippie54, rankey, Majken, maxmaxmax, Pico, KingKongo, Vallhagen, Altzi, 91:an, Piccazzo, Pluffo, Odel, rainydays, bonzo, Matthew L

😆 Wey!

Redigerat av Danabacken
Link to comment
Dela på andra sajter

Trådskaparen undrade om forumet skulle svara på frågor där frågeställaren kunde tänkas ha ett piratkopierat program. Det handlar inte om att ha råd med cubase eller inte, så håll diskussionen ifrån det.

Vidare tycker jag frågan är löjlig. Hur ska man avgöra vem som har piratkopierat eller inte?

Så lätt det kan bli Off-topic. Jag ber om ursäkt för min ouppmärksamhet.

Jo det är, som du säger, omöjligt att avgöra vilka som kör ful-program eller inte såvida man inte frågar. Det flesta program har ju manual. Blir att köra som på gamla goda tiden för att avgöra om man har köpt det legala programmet eller inte: "Sida två, avsnitt sju, tolften ordet i meningen är passerkoden".

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag tycker bara att, om man tar betalt för det man gör ska man köpa programmen. Det är aldrig rätt att "stjäla" men har viss förståelse för att vissa använder icke köpta program.

Förhoppningsvis så går det bra för några av dom och då köper man ju det programmet man är van vid.

🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Det är förvånansvärt många som kör lagliga Cubaseversioner på hårdvara som man pantar ihop till efter en hyfsad fredag.

Personligen tycker jag att forumet fungerar kanonbra. Det är ingen som öppet frågar om kopierade program och när en tråd väl dyker upp finns gott om forum-poliser som går in och styr upp situationen.

/Majken

Link to comment
Dela på andra sajter

Bor man hemma så har man ingen anledning att ta studielån.

CSNs studiebidrag är drygt 11k per halvår.

2-3k går på böcker. 600 kr varje månad går till busskort.

Nu har vi 5k kvar på kontot att spendera.

Julklappar brukar gå för 1000-2000 spänn kanske i snitt.

Nu har vi 3000-4000 kvar. Av dessa behöver man betala kåravgift, köpa skor, kläder... några nöjen. Var hamnar vi? Ja, typ på noll.

Så då anser du att man har rätt att ladda ned program som

andra som tex pluggar OCH jobbar samtidigt köper.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bor man hemma så har man ingen anledning att ta studielån.

CSNs studiebidrag är drygt 11k per halvår.

2-3k går på böcker. 600 kr varje månad går till busskort.

Nu har vi 5k kvar på kontot att spendera.

Julklappar brukar gå för 1000-2000 spänn kanske i snitt.

Nu har vi 3000-4000 kvar. Av dessa behöver man betala kåravgift, köpa skor, kläder... några nöjen. Var hamnar vi? Ja, typ på noll.

Jag bor hemma, var skulle jag annars bo? Hemma är där jag bor, liksom. Och jag tog studielån när jag pluggade.

Om du vill ha råd att göra musik, ta studielån när du pluggar. Svårare än så är det inte. Eller skaffa ett jobb. Det är inte okej att stjäla bara för att man inte har pengar.

För att gå lite mer OnT så tycker jag inte att man ska banna folk man misstänker köra piratkopierad mjukvara - vi på forumet ska inte agera antipiratbyrån - även om vi samtidigt förstås inte ska uppmuntra folk till att begå brott.

Link to comment
Dela på andra sajter

jag tog upp tweakhead labs förut som exempel på en sida som har tydliga regler gällande crackade program

Its been stated in many different posts, but here is my recap on why using pirated software is not tolerated here (in no particular order):

1) It usually does not come with a manual. This causes people to ask questions that could be answered if they just took a few minutes to read the manual. This wastes time and energy that could be devoted to more important questions.

2) There is lack of commitment. Actually going out and buying software indicates a certain amount of dedication. If you are shelling out $$$ for software, odds are that you are going to try to actually learn how to use it. With pirated software, its too easy to get something for free and just dabble in it. We wind up taking time to answer questions for someone that dumps producing music as a hobby the next week as they find some other new one to pursue.

3) It hurts the software companies & it hurts the legitimate buyers. Higher prices the companies have to charge to make up for fewer sales. Having to put up with awful copy protection like dongles, challenge/response, etc. At the worst end, the future of a great piece of software is lost because the company producing it goes out of business.

If you want to use free software and make a *positive* contribution to society, try using open source alternatives and contributing back. But using pritated software and thinking that it hurts no one is flawed thinking.

så en bra regel är ju allfall att inte svara på nåt som står i manualen,

Link to comment
Dela på andra sajter

Man MÅSTE ju inte ha SX... 😕

De flesta klarar sig säkert bra med SE - och en förkrossande majoritet klarar sig garanterat med SL - så 8000:- behöver det inte kosta för att kunna skapa musik... 🙁

Även vi som jobbar, måste spara ett tag för att ha råd att köpa program och prylar. Man kan inte räkna med att få allt på en gång, utan man får bygga upp sin rigg en bit i taget.

Själv har jag faktiskt kört med originalprogram ända sedan mitt första jobb (som verkligen inte var fett betalt...), när jag körde Pro24 1.0 på Atari - och har fortsatt uppgradera efter hand. Jag tycker att det känns bättre att betala för sig och på köpet, vet man helt säkert att eventuella problem inte beror på en dålig crack... 🙁

Link to comment
Dela på andra sajter

jag tog upp tweakhead labs förut som exempel på en sida som har tydliga regler gällande crackade program

Its been stated in many different posts, but here is my recap on why using pirated software is not tolerated here (in no particular order):

1) It usually does not come with a manual. This causes people to ask questions that could be answered if they just took a few minutes to read the manual. This wastes time and energy that could be devoted to more important questions.

2) There is lack of commitment. Actually going out and buying software indicates a certain amount of dedication. If you are shelling out $$$ for software, odds are that you are going to try to actually learn how to use it. With pirated software, its too easy to get something for free and just dabble in it. We wind up taking time to answer questions for someone that dumps producing music as a hobby the next week as they find some other new one to pursue.

3) It hurts the software companies & it hurts the legitimate buyers. Higher prices the companies have to charge to make up for fewer sales. Having to put up with awful copy protection like dongles, challenge/response, etc. At the worst end, the future of a great piece of software is lost because the company producing it goes out of business.

If you want to use free software and make a *positive* contribution to society, try using open source alternatives and contributing back. But using pritated software and thinking that it hurts no one is flawed thinking.

så en bra regel är ju allfall att inte svara på nåt som står i manualen,

nu får du väl ta o ge dig, bara för att det står nått i en manual så kanske man ändå vill ha mer tips och råd om hur man kan göra! Man kanske inte vill lusläsa en manual för att förstå något. Dessutom kanske man planerar att KÖPA ett program och vill därför veta så mycket så möjligt om de delar som inefattas i det. DÅ HAR MAN INGEN MANUAL ATT SITTA O GLO I!

Link to comment
Dela på andra sajter

Håll i hatten, hörni.

Trådskaparen undrade om forumet skulle svara på frågor där frågeställaren kunde tänkas ha ett piratkopierat program. Det handlar inte om att ha råd med cubase eller inte, så håll diskussionen ifrån det.

Vidare tycker jag frågan är löjlig. Hur ska man avgöra vem som har piratkopierat eller inte?

EDIT: dumb dan var före.

Jupp så är det. 😕 Har varit på flera sidor på nätet liknande den här (t ex tweakheadz) och visst så har de flesta en konstig, lite "märkvärdig", gärna lite nedlåtande attityd mot nybörjare och frågor som t ex, ovanstående om "hur funkar det eller det i cubase". 🙁 Just därför gillar jag detta forum. Här verkar denna hållning lysa med sin frånvaro..? 🙁

Varför inte lösa det hela på annat sätt istället då. Nu har jag visserligen inte hunnit och kolla runt precis överallt på detta underbara forum men en nybörjarsektion där man tar upp "typiska" nybörjar frågor (det kanske finns) kanske vore något..? Denna disskution kunde lika gärna ha handlat om huruvida det är ok med fildelning eller att "ta musik gratis på nätet" som en journalist så fint uttryckte det hela en gång någonstans. 🙁

Link to comment
Dela på andra sajter

Att ha en inkomst vid sidan om är inte heller så lyckat för alla, (vet av egen erfarenhet på KTH, när i helvete ska man hinna göra musik då??).

Är man lite seriös åtminstone så prioriterar man att spara ihop till en ny kraftigare dator o fetare ljudkort istället för ett program för 8k man inte kommer kunna köra på sin gamla burk ändå.

Och om man ändå laddar ner då man inte har råd, varför ska man ladda ner Small versionen istället för XXL? Självklart tar man det fetaste av det fetaste när man väl håller på.

Du får det att låta som om det är en mänsklig rättighet att äga svindyr studioutrustning?

Visst jag önskar också att det var det, men så är det ju tyvärr inte 😕

Jag betvivlar faktiskt att du nått en sådan nivå där det inte längre duger med billigare/gratis program, isåfall borde du kunna livnära dig på det.

Link to comment
Dela på andra sajter

Det är förvånansvärt många som kör lagliga Cubaseversioner på hårdvara som man pantar ihop till efter en hyfsad fredag.

Ja så är ju faktiskt fallet ibland, och därför ska man väl inte döma någon direkt utifrån de kriterierna.

Pysslar man med elektronisk musik och håller sig inom mjukvaran behöver man i många fall inte så tilltaget ljudkort precis.

Link to comment
Dela på andra sajter

självklart om nån planerar att köpa ett prog så ger man den personen all fakta man kan ge, men om nån frågar vilka inställningar de ska göra i cubase för att få ljud i sin midi synth så säger man bara läs manualen.för det står där...

Allt är inte svart å vitt, jag säger verkligen inte att man inte ska hjälpa folk, Men jag tror forumet tjänar på att filtera bort en del grejor.....

Link to comment
Dela på andra sajter

1) It usually does not come with a manual. This causes people to ask questions that could be answered if they just took a few minutes to read the manual. This wastes time and energy that could be devoted to more important questions.

Cubase manual finns att hämta på Steinbergs ftp-server och stora delar av den är inbyggd i programmet 😕

/Majken

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa ny...