Jump to content

Piccazzo

Medlem
 • Content Count

  4,016
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by Piccazzo

 1. Det är väl fristående pluggar som dyker upp i Sonar som egna pluggar. M.a.o du kan inte använda ( Installera ) dom i varken Guitar Rig eller Amplitube. Du kan ju givetvis använda dom tillsammans med ovan nämna.
 2. Tror att problemet kan vara att du försöker spela in din sång på ett stereo spår och inte ett mono spår. Sång spelas in i mono då din mikrofon till 99% är en monomikrofon.
 3. Det räcker inte utan man måste ha Barefoot högtalare. Skämt åsido ändra volymen med volymautomation istället. Lättare att kontrollera och ändra samt lättare att ha en visuell överblick på.
 4. Om du lägger ut låtarna på nätet är dom : 1.Diskvalificerade från Eurovision/Schlagerfestivalen om dessa möjligtvis kan vara potentiella marknader 2.Blir troligtvis ratade av skivbolagen/förlagen för att dom inte längre har en exklusiv rätt till låten m.a.o låten är förbrukad då den ligger på nätet. MEN om jag tror rätt så är dina låtar inte med sång än så mycket kan andras på varje låt så fort sången kommer på och då spelar det ingen roll om du lägger upp den på nätet redan nu ( En av Swedish House Mafia´s största hit är en omarbetning av en instrumental låt , Samma låt fast med sång
 5. Är detta problemet på alla låtar eller bara på en ?
 6. Stäng/radera av Midiautomation på spåret. Kopiera noterna till ett nytt spår och sätt en annan pianoplugg där Rita om Automationen Mixa om låten Gör volym-automation på spårets kanal istället för direkt i midin. Skaffa ett par Focal SM9 eller Barefoot MM27 istället för dina Soundblaster högtalare ,inga andra högtalare kommer göra någon skillnad.
 7. För att du ska vara av Intresse för Skivbolag , Producenter , Förlag , Management etc måste du ha fans. Har du inga Fans måste bolagen skaffa dom åt dig och det orkar/behöver dom inte göra idag. Så börja med att lägga upp låtar på Youtube och bygg upp din Fanbase. 100 000 Visningar och likes är nog ett minimum för att bolagen ska få intresse för dig. Och som det sagts tidigare är det hårt arbete som gäller , Ska du spela in , Klippa och mixa en låt varannan vecka till Youtube gäller det att ligga i. Nu finns det ju tusentals sådana kanaler på Youtube så du måste hitta ett att stå ut f
 8. Både på Deluxe på Kungsholmen och Jam i vasastan har du möjlighet att A/B lyssna på monitorer. Personligen skulle jag rekommendera Event 2030 om du har plats för dom. Mycket enklare att mixa i än mina Genelec 8030. Har du en riktigt bra budget så skulle jag överväga Focal SM9
 9. Du har ju EXS Sampler med massa ljud ( Piano , Stråkar , Bas , Trummor etc ) Sedan har du ES2 , ES1 , Rhodes , Hammond , Clavinet m.m som fristående instrument redan färdigt i Logic. Så frågan är vad det är för ljud du söker ?
 10. För att få en skaplig lön behöver du göra 2 låtar per da m.a.o 10 låtar i veckan / 40 låtar i månaden. Har du klientelet till det ? Dont quit your day job är nog det rådet jag har att ge. Men ska du satsa så är det givetvis i bolagsform du ska göra det m.a.o Enskilt bolag eller Aktiebolag. Kom ihåg att hålla koll på skatter,arbetsgivaravgifter och liknande då pengarna som kommer in tillhör bolaget och inte dig personligen. Vilket du borde göra första månaden om allt går som det ska.
 11. Cviici och Flertalet andra artister använder sig av Logic pro som sitt program att spela in och mixa i.Tar vi Aviici så har han tidigare använt Sylenth flitigt och gör det troligtvis fortfarande.Det går att få samma kvalide ur ES2 som följer med logic men den är lite trixigare att jobba med. Där det brister i ditt fall är att du inte är tillräckligt duktigt på att mixa dina låtar så du får inte samma dynamik i låten och den den kan kännas platt och livlös. Att du inte får samma " Volym " på låten har att göra med att kommersiella låtar är mastrade när du lyssnar på dom och antagligen är din
 12. Ändra kanalen från stereo till mono eller skicka kanalen till en buss som är i mono.
 13. Distressor är ju annars en klassiker på Sång. Kolla runt på blocket efter begagnade , du borde kunna hitta någon runt 10 000 kr kanske även billigare.
 14. Ser ju sjukt mysigt och inbjudande ut. 🙂 En väldigt viktig komponent i en studio anser jag...
 15. Dom enda pluggarna du behöver skaffa är Melodyne för Korrigering och VocAlign för körer , dubbar etc. Utöver dessa så är kompressor , Reverb & delay standard arsenalen men dessa har du reda i Cubase. Sedan är det som du säger bara Öva Öva Öva
 16. Jag skulle göra som följande för att isolera mot era grannar : 1.Limma på ett alt. två lager gips på befintliga vardagsrumsväggen med förskjutna skarvar samt akustikfog runt etterhörnen m.a.o där vägg möter tak , Golv & vägg. Vill du vara riktigt seriös kan lägga Green Glue mellan lager ett & två , har dock inte använt denna produkt så vet inte riktigt hur bra den är i verkligheten. 2. Sedan bygga en fristående vägg ca 20 mm från den befintliga väggen med 70 mm Ljudutlägg , Isolering mellan reglarna och sedan två lager gips på detta med förskjutna skarvar och akustikfog mellan för
 17. I Melodyne kan du arrangera sången och pitcha om sången hur du vill.
 18. Inloggning krävs för att ladda ned m.a.o man måste registrera sig på sidan vilket dom flesta troligtvis inte kommer att göra. Men annars är det väl lite bättre , forfarande otydligt på sina ställen. Gul bakrund med vit text är ju inte den lättaste att tyda.
 19. Håller med ovanstående. Om inte designen avsiktligen skall vara något från början av internet både gällande färg och val av typsnitt så är designen tyvärr relativ utdaterad och svårläst. Nedladdning sker som sagt via Dropbox vilket många inte har och då kommer dom inte heller att ladda ned något av dig. Jag skulle ta mig en vecka eller två och skriva om hela hemsidan i mer modernt snitt istället för att använda basic HTML kod. Implementera Java , Parallax , Kontakt ruta etc etc för att göra hemsidan mer relevant för 2015-2016 och inte som en kvarleva från 1997. Och i mobilen och Paddan
 20. Lägger du även en länk till sidan blir det ännu lättare att bilda sig en uppfattning om den.
 21. Har du ingen efterklang i rummet kommer du att börja kompensera denna torrhet med att lägga på för mycke reverb , delay och andra effekt för att skapa rymd i din mix. Basfrekvenser brukar oxå bli ett problem att mixa i ett allt för torrt( Dött ) rum. Därav bygger man dem flesta studios efter principen Live end / Dead end där Dead end ( den torra ) delen är framme där du sitter och Live end ( Den blöta ) delen är bakom dig så att du får efterklang från väggar, diffusatorer etc som studsar tillbaka till din lyssningsposition.
 22. För att underlätta vid mixning bör du skaffa ett SSL 9000 alt SSL 4000 bord eller ett Neve 88 R mixerbord. Budget alternative vore ett SSL AWS δelta bord.
 23. Det är precis det det innebär , Dock kan ni fråga förlaget om ni också får jobba vidare med låten men erbjuda dom % på låten även fast det är ni som placerar den på en artist. Ett år är väl praxis , som förlängs med ett år till om ni inte säger upp avtalet. 30 % i europa , 50 % i resten av världen är generellt standard.
×
×
 • Create New...