Jump to content
Annons

Mantel

Medlem
  • Antal inlägg

    213
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Mantel

  1. Jag vet inte om den har nForce 4 chipset, har letat och det ända jag hittar är att det heter nForce 630i Jag tror att GS modellen sitter å sånnahär burkar som jag har, (t.ex elgiganten) Jag vet inte om den använder Ram som grafikminne. Men jag har 4gb. Ja jag har också tror att det skulle vara en IRQ konflikt, så därför beställde jag PCI FW kortet. Och visst det funkar bättre om jag sätter i det. jag ska ta en print screen så får ni se. sådärja, kanske de kan hjälpa?
  2. oh, säg inte sådär :S Någon lösning på problemet måste ju finnas! sitter och tankar drivare från Nvidia just nu till chipsetet, får se om det kan göra någon skillnad.
  3. Tack för svaren boys! ja justja Jag har ett NVIDIA GeForce 9500 GS Och chipsetet heter NVIDIA nForce Jag satt upp lite längre och testade och kom fram till detta. Jag har ju suttit och kollat runt lite i enhetshanteraren och gått in på Grafikkortets egenskaper. När jag kommer in där så testade jag Uppdatera drivrutin, och där står det att jag redan har den bästa. Sen kan man välja drivrutiner i en lista. Så då tog jag för skojs skull och testa Drivrutin för VGA skräm (nått i den stilen hette de) Och då funkade ljudet klockrent! Synd bara att upplösningen blev 800x600!! så allt ser ju ut som skit! Sen en till Mysko sak om jag går in i enhetshateraren och letar upp mitt NVIDIA nForce PCI system managment och kolla på egenskaper så står det under Enhetstatus: Inga drivrutiner är instalerade för den här enheten. Sen om jag går in på fliken Drivrutin, så verkar det som att NVIDA visst har någon drivrutin där som är signerad av Microsoft. Iaf, så trycker jag på uppdatera drivrutin. Även där står det att jag har den bästa. Misstänker att något är lite vajsing där. hur göra?
  4. Uppdatering. Köpte ett Firewire kort från Exitdata. Samma problem fortfarande, dock lite bättre, men så fort jag gör någon häftigt eller snabbt med "grafiken" så hackar musiken eller tystnar helt. Jag testade byta PCI plats, (har 2 lediga) Men då blev det precis lika som förut. Kan jag göra något i grafikinställningarna? Behöver alla tänkbara tips jag kan få nu 🙁
  5. Låter som vi har ungefär samma problem. Fast du verkar ha en liten mildare grad av problemet. Vad händer om du spelar in samtidigt som du använder mkt grafik. typ gå ut i webbläsaren och scrolla upp å ner. Blir det mer klick då eller oförändrat? Du kan ju kolla min tråd här i "Ljudkort" Jag har beställt ett nytt firewirekort med Texas Instrument Chipset. Och dom som säger att man kan dra upp buffersizen till typ 1024 när man spelar upp. Vilken jädra nödlösning! vafan tillåmed ett gammalt soudblaster är fan bättre isånnafall. Man ska ju kunna använda kortet precis som vanligt när man kör dator. Blir så trött på saker som strular.
  6. Det som är de tragiska är att jag köpte denna dator för att slippa dom gammla problemen, (och lite för att få en snabbare dator). Jag kommer hålla alla mina tummar, annars är de väll bara att gå över till USB? Men ändå tycker jag det är dåligt att man inte kan göra ett ljudkort som passar ihop med chipseten på marknaden, det är ju 2009 liksom... hallå. Frågan är om det hade gått bättre med ett annat Firewire kort eller om det bara är M-audio som har detta problemet.
  7. Om det funkar med nya drivrutiner är det ju uppenbart att de du hade inte var ok, förmodligen inte vistakompatibla. M-Audio är väl inte direkt lyxklass men det är absolut inget fel på deras grejer... Mjo, men jag får det inte att funka 100% Gör jag något hastigt med grafiken t.ex öppnar ett fönstetr, eller scrollar så droppar det ut. Även i Audition och Reaper. Misstänker att jag har en IRQ konflikt med mitt grafikkort. Har nu beställt ett PCI firewirekort från Exitdata med Texasinstrument Chipset. Hoppas det löser mina problem! Hade fö ett M-audio delta 1010Lt som jag inte riktigt fick någon vidare fart på heller så förtroendet för M-audio sjunker sakta men säkert... Funderar seriöst på om detta är de enda användningsområdet för detta kort, http://se.youtube.com/watch?v=Qy7KygzvU44
  8. Ingen? Är M-audios prylar skit eller?
  9. Jag har bara det musikspelar programet än så länge (förutom mediaplayer), men det har alltid funkat klockrent innan nya ljudkortet och det funkar skitbra med det integrerade. Kan nog utesluta att det är spotify eller min uppkoppling som är felet. Datorn har stått på hela dagen idag, och nu när jag kom hem så kan jag inte spela upp ett ända ljud alls... varken mediaplayer eller något annat. Drivarna som följde med skivan fungarade inte, men jag tankade hem nya så funkade det klockrent... Varför funkade inte dom på skivan? Är det för att jag kör vista?
  10. Nu har jag kommit fram till att om jag lyssnar på spotify och sen öppnar Internet Explorar och scrollar ner på sidan så blir det dropout!!! Har ställt upp buffersize till 4096 sampels och det hjälps inte! Någon här som har haft samma problem?
  11. Hejsan! Hoppas någon kan hjälpa mig med detta problem. Är mycket väl medveten om vad buffesize osv gör för Latency och att det kan orsaka Dropouts om man har för låg latency. Nu är dock så att jag har köp ny dator (en riktigt vass) och ett M-audio Firewire Audiophile. Allt började med frid och fröjd, tankade ner dom nyaste drivarna och fick igång ljudkortet. Har suttit hela dagen och spelat digitaltrummor i Reaper med Adictive drums, har funkat hur bra som helst. Har inte ens rört buffersizen men den stod på 256 från början. Nu när jag ska softa och lyssna på musik såhär på kvällen drar jag igång Spotify och efter någon minut så börjar ljudet Släpa efter (dropout). Händer ungefär varannan minut, jävligt irriterande! Varför gör den det? Och hur kan jag fixa det?
  12. Nu ska vi spela in och ingen av oss vet hur vi ska göra, förutom spela in allt på känn och sedan flytta manuellt i "edit" Vad tror ni om att maila Adobe? :S
  13. Jahapp, då har man lyckats med att få baskaggen att ligga ett halvt tonsteg under C3. Vet inte hur det kunde bli så och jag har ingen aning om hur jag ska kunna fixa det :S Nu när jag kör monitoring så har jag ingen baskagge... Snälla help.... 🙁
  14. Hejsan! Nu var det ett tag sedan jag tittade in här, men hoppas på att få hjälp så fort det bara går! Har suttit uppe hela natten och förjävels letat efter "drum map" funktionen. Har sökt och det här verkar vara mitt ända hopp... Så här ligger det till. Jag använder Adobe Audition 3 och vill köra VST-i Addictive Drums. Jag har ett Digitalt trumsett (billigt) som är kopplad till datorn. Har lyckat fått in allting och det verkar fungera bra FÖRUTOM att jag har bara crashar på pukorna och allt är lite fel. Vart tusan kan jag ställa om det? Har sökt i hjälpavsnitten och googlat efter bästa förmåga. Det verkar vara stört omöjligt att ändra på det? Snälla studioforum användare, har ni något bra tips? Hittade på någon på google som använde sonar och hade samma problem, han fick tips om att gå in i systemmapparna och ändra i någon wordpad fil ungefär. Tycker det verkar riskabelt. Snälla Hjälp behövs fort! / Jonas
  15. Hejsan! Ett bra och enkelt program att spela in i är Audobe Audition. Det kommer garanterat täcka dina behov och är väldigt lätt att komma igång med! Hoppas det går bra för dig och lycka till! / Go jul!
  16. Har samma problem fast när jag spelar in audio! SKITDRYGT. Någon sa att problemet hette Glitshes. Tror det handlar om att Moderkortet är för segt. Jag fick problem när jag gick över till Satadiskar 🙁
  17. Bumpar denna lite. Jag har testat med Cool edit pro nu och det är samma problem. Dock när det blir ca 3 spår som det blir tydligt som fan
  18. OBS! Du ska inte koppla så du får lägre ohm om du kör RÖRstärkare.
  19. Nej jag har inte optimerat någonting. Det är ett Nforce2 chipset. Men det har ju funkat kalas förut! så jag vet inte varför det vill jävlas nu. Bumpar denna lite. Jag har testat med Cool edit pro nu och det är samma problem. Dock när det blir ca 3 spår som det blir tydligt som fan!
  20. Jag använder adobe audition 1.5 Jag försöker få igång cubase nu men det vill sig inte. Cpubelastningen ser bra ut, inget märkvärdigt, ingen brandvägg heller. Jag har win xp pro, utan uppdateringar. Ju mer sampels = högre latency, det är inställt i M-audio mixern. Tack för hjälpen!
  21. Tjenare där ute. Jag har haft detta kortet i ett halvår ungefär och det har börjat jävlas på senare tid. i början funkade det klockrent men nu har jag fått klick och pops. Nu har jag helt nyinstalerad dator, det är en Amd 2800 med 512ram och två st sata diskar. Jag kör ena hddn bara för inspelad musik. Jag har dom senaste drivarna, har även testat med äldre drivare från M-audio. Klicken verkar bli fler ju högre man spela in T.ex om jag sjunger kraftig så blir det fler (obs jag hör skillnad på dist). Det verkar inte bli bättre hur jag än ställer sampels på mixern heller. Låten är inspelad med hela 2048 sampels!! Kanske ni kan tipsa om hur jag ska göra? Är det viktigt att instalera drivarna innan man stoppar i kortet? Jag gjorde en låt där ni kan få höra. Hjälp mig snälla! 1.6 mb. LJUDKLIPP HÄR!
  22. Varför köpa när det är gratis? nämen jag förstår precis hur du menar. Jag har också sett 1000 sånna trådar och visst är dom dryga. Men å andra sidan så känns det jäääävligt motigt att lägga iaf 4000 kr på ett schyst inspelningsprogram när man funderar på att kanske köpa de där mikarna eller nått liknande. Jag vet inte på vilken sida jag står, men själv har jag ett M-audio delta 1010lt och enbart rippade program och jag känner mig inte det minsta skyldig till någonting. Denna diskution känns som gammlingarna mot ungdomarna. Hur faaan ska en ungdom som inte jobbar ha råd med sin egen lilla studio? bara att köpa en ny gitarr kan ta nästan hur lång tid som helst att spara till, spec när man är ung och tiden är dubbelt så lång. Och står man i valet om att välja programet eller mikarna, så blir det nog mikarna. Programet får man ju tag på annat vis. Medans gammlingarna som har jobb och sånt kan säkert lägga undan ett par tusingar och köpa båda program och mikar. Och spara mer på håll. Ähh vettefan vad jag svamlar om.
  23. Gör såhär: Höjj mellan 80 - 100 % på ljudkortet, sen regerar du bara volymen på slutsteget. Varför krångla till det? Ljudet kan ju inte göras bättre med någon manick om jag säger så. Hoppas du förstår vad jag menar. Testa och LYSSNA. Låter det skit så är det skit.
  24. Skulle gjort såhär! Öppna locket, sen mikar du i YX mikning eller AB, med Sm57'an riktad mot bassträngarna. sätt dom ca 10 upp från locket. Testa och testa!
×
×
  • Skapa ny...