Jump to content
Annons

progg

Medlem
  • Antal inlägg

    145
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av progg

  1. Har en Frost sen ett år tillbaka utan några problem så jag hoppas du får samma erfarenhet i fall du nu köper en 🙂
  2. Detta är asbra. Låter hur bra som helst för genren. Svårt att gnälla på detaljer i dessa hörlurar så jag skiter i det! Skitsnyggt spelat! 🙂
  3. progg

    Önskelistan

    Med en del m-audioljudkort så kommer en Pro Tools version med som kan ha Melodyne essentials-pluggen gratis i paketet. Tänkte om du ville slippa köpa Melodyne separat och kanske inte behövde deras kompletta studioplugin. Om man vill spara lite pengar dvs. Men jag har inte riktigt koll på vilka ljudkort som det gäller så det kanske inte hamnar på samma prisnivå men kan vara värt att kolla upp. Sen tycker jag Addictive Drums är betydligt mer mångsidigt än just EZ Drummer och kan vara värt att även kolla in det. Finns demo på deras hemsida att tanka ner för att leka lite. http://www.xlnaudio.com Några tankar bara 🙂 Lycka till!
  4. Du kan använda dig av pre-roll och markera exakt vart i time-linen du vill börja spela in/upp. Om du sitter i Windows så tror jag att det är Ctrl+K för att ta fram pre-/ och postroll markörerna annars finns det rätt god information om detta i manualen. Kika den så förstår du den funktionen lite bättre. Lycka till!
  5. Bumpar denna då jag gärna skulle vilja ta del av några bilder om möjligt.
  6. Hej! Jag lade märke till att det var ett par stycken som fotade nu i torsdags på seminariet och jag undrar om det är någon som vill dela med sig av sina bilder? Min egna kamera (läs mobiltelefon) var inte mycket att hänga i granen dessvärre.
  7. Använder mig av Surftown och har bara bra erfarenheter av dem. Dem som ska göra sidan har nog lite krav på vilken plattform dem vill använda så kolla med dem först innan du bestämmer dig, som någon skrev tidigare.
  8. Tji fick jag då, för inte går jag med för en rea inte 🙂
  9. Vi som inte har Facebook kanske också kan få ta del av resten av nyheten tycker jag 😱
  10. Jag körde m-powered 7.3 på XP helt felfritt och nu kör jag 8.0.3 på Vista med lite småknas till och från men det kan ju lika gärna vara PT versionen som spökar. Verkar vara en lite småstrulig version den här 8.0.x i överlag vad jag förstått det som så jag vet inte om Vista är boven i dramat eller icke.
  11. Yes, det är den med 8 preamps jag vill åt. Men jag var mer inne på frågan hur jag nu skulle gå till väga om jag hittar en begagnad 😄
  12. Det låter ju helt klart logiskt att racken är hårdvarulåset ja. Är mer inne på 003:an än 002 också. Jag får anta att de löst kabelproblemet sen 002an 😆 Jo 8an är ju en självklarhet att jag vill ha med. Känns dumt att ta ett steg tillbaka 😆 Tack för tipsen!
  13. progg

    Köpa Digirack begagnat

    Har tänkt uppgradera till en Digirack förr eller senare är det tänkt. Om man skulle hitta en begagnad vad är det jag behöver tänka på mer än att säljaren ska överföra iLok licensen? Jag måste få över licensens för LE versionen också då förstår jag? (Kör m-powered för tillfället). Alltså fylla i det här överföringsavtalet och faxa/maila in? Är jag rätt ute?
  14. De flesta audioredigeringsprogram tror jag har en pitch funktion. Testa att ladda ner Audacity exempelvis. Helt gratis 🙂 Melodyne är en annan rekommendation. Kostar några kronor dock. Lycka till!
  15. Blidde en Frost Audioframe för egen del. En rätt så fin uppgradering mot tidigare musikstation som jag legat och tryckt på sen milleniumskiftet 🥰 Väntar bara på att få skrället också!
  16. Hej! Jag är ute efter att effektivisera en liten redigeringsdetalj men är lite dålig på både midiredigering samt att beskriva problemet fullkomligt så jag gjorde två bilder istället 😲 Om jag har en takt som bild 1 illustrerar och vill dra ut den på två takter som bild 2 illustrerar vad har ni för tips som kanske är snabbare än mitt sätt att klippa ut halva takten, klistra in den där takt 2 börjar sen klippa ut hälften av den nya halvan etc.? Det är kanske inte jätte ofta jag behöver göra så här men är mest intresserad för att lära mig lite nytt så lite tankar om effektivisering är alltid trevligt. Har märkt att jag sitter lite väl länge med liknande detaljer som kan bli lite tråkigt när man vill ha ett bra arbetsflöde :/ Sitter i PT 7.1 i Windows. Tack på förhand! Fig. 1: Fig. 2:
  17. Det gjorde det onekligen! Tackar allra ödmjukast för detta! Problemet är löst och jag lärde mig något nytt. Schyssta bananer 😎
  18. Hej! Kör PT m-powered 7.1 på WinXP och har gjort det ett par år nu men först nu har jag börjat stöta på ett litet problem. När jag bouncar så skjuts hela bouncen fram så att säga. Alltså låten påbörjas tidigare och klipps av tidigare så mitt mål med en perfekt loop lyckas jag inte med 🙂 Jag har försökt att leka med diverse buffer-inställningar men utan några större framgångar. Jag vet inte vad jag ska göra alls nu för att lösa detta problem.
  19. http://svtplay.se/t/102879/musikministeriet SVT Play är inte fy skam om man missat något 😑
  20. Ingen fara skedd. Tack för att du tog dig tid att läsa! 😱
  21. Betyder det att det finns resurser kvar för att besvara mina frågor i tråden: https://www.studio.se/index.php?showtopic=59799 månne tro? 😄
  22. Hej hej! Det är dags för mig att slänga ihop en DAW efter ett tags användande av Pro Tools M-powered på PC (WinXP Home) och kan behöva lite tankar och kanske hjälp att få svar på några frågor. Har sökt en massa och läst artiklar med hjälp av en kamrat för att få i hop ett paket som ska duga ett tag fram över. Tanken är förstås att få en hyffsat kraftfull dator men ändå hålla en låg ljudnivå då jag till stor del kommer att spela in en hel del nylonsträngad gitarr. Vill säga att jag inte har någon större koll på många av komponenterna mer än det jag googlat och artiklar jag läst om diverse "tysta komponenter". Mycket är förlitande på omdömen som finns i artiklar och forum på SilentPCReview.com men även en hel del googlande för bredare omdömen. Detta är vad jag fått ihop hitills: Asus P5QL PRO, P43, Socket-775, DDR2, ( http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=361780 ) Moderkortet är valt efter rekommendation av min kompis för att köras med processorn: Intel Core™ 2 Quad Q9300 2.5GHz ( http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=344759 ) där första frågan kommer in. Det står på Digidesigns hemsida att dem inte har några testresultat med några quad core processorer men i någon tråd här på forumet så intygades det att det kan funka mycket väl med en Quad processor. Gällde det endast LE kanske? Sen för att minska extra onödiga värmeutvecklingar så har vi tänkt köra på ett grafikkort som heter PowerColor Radeon HD 3450 256MB DDR2 ( http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=345333 ) Sen har detta nätaggregat fått riktigt bra omdömen gällande just lågt ljudnivå och kvalitet efter mina eftersökningar: SILVERSTONE NÄTDEL 450W ST45NF FANLESS ( http://www.dustinhome.se/pd_5010185474.aspx ) Sen har även dessa två blivit rekommenderade för att kyla processorn: XIGMATEK HDT-S1283 CPU COOLER ( http://www.dustinhome.se/pd_5010126506.aspx ) 120mm Nexus fläkt https://www.inet.se/?page=product&stock...;a=6308385& Det har även varit svårt att hitta ett chassi, men för att hamna inom rimlig prisnivå så har jag fastnat för en Cooler Master Sileo 500 ( https://www.inet.se/?page=product&stock...;a=6901283& ) som även den verkar ha fått bra omdömen. Sen ser det ut att bli 4GB RAM Corsair och 2st hårddiskar Samsung Spinpoint som det ser ut för tillfället även om det kan bli investering i solid state diskar vid senare tillfälle om det visar sig att hårddiskarna stör för mycket. Min oro ligger lite i om jag kommer att kunna använda denna dator till mitt m-powered 7.1 eller någon version alls? Jag behöver även ett operativsystem till datorn så om det nu ska funka är det någon anledning att köpa Vista Home/Pro eller funkar XP Home lika bra? Denna dator ska som tidigare påpekat vara en dedikerad DAW. Vill bara försäkra mig om att jag inte kastar pengarna i sjön. Det känns som helt OK komponenter efter vad jag läst och blivit rekommendad nu i någon veckas aktivt sökande efter prisvärdiga produkter. Tacksam för svar och lite tankar 🙂
  23. Kabeln från preampen går in i någon av Line-ingångarna. Antingen vänster eller höger. Jag är långt ifrån annat än en hobbymusiker men jag tycker det är otroligt skönt att spela in med två mikrofoner för just gitarr och kommer nog fortsätta med det ett bra tag till. Jag upplever det som mer naturligt (jag spelar nylon) och mycket behagligare i den mån att jag upplever det som att man nästan får uppleva gitarren mitt framför sig - så som jag mickat dårå =). Just nu använder jag mig av 2st B1or och 2st VTB1or så jag tror knappast att du skulle bli missnöjd efter att ha prövat dig fram lite i fall du skulle ge två mikrofoner en chans. Alla tycker vi dock olika =)
×
×
  • Skapa ny...