Jump to content
Annons

Torwald

Medlem
  • Antal inlägg

    905
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Torwald

  • Födelsedag 1987-08-06

Om mig

  • Stad/plats
    Stockholm

Socialt

  • Skype
    tommy.torwald@gmail.com
  1. Torwald

    GMF Forum?

    Joo jag vet att det ballade ur totalt, men folket på tex rörplanket var ju ovärderliga, och många av folket i de övriga delarna också. Jag har sett Diskant, det drogs väl igång av någon på planket om jag inte missminner mig. Har inte sett Pratabas- och Pratagitarr, jag ska kolla in dem! Men det blir nog svårt att återskapa sektkänslan på Planket 😛
  2. Torwald

    GMF Forum?

    Hej allihopa, Nu var det länge sedan jag skrev något på Studioforumet, men det var ännu längre sedan jag såg till GMF-forumet. När det precis hade lagts ned hörde jag GMF och de sa att det skulle dras igång igen. Typ. Finns det någon här som vet mer? Vart vallfärdade alla GMF-bor? Jag tyckte det var ett sjukt kul forum (spritfest me horer, någon?) med världens bästa köp- och säljavdelning. Jag saknar det!
  3. Bumpar den här tråden eftersom att jag fortfarande skulle behöva lite tips.
  4. Så tänker jag också. Tycker dock att det brukar bli svårt att få till det med för kort release. När man kompenserar med de-esser är det så lätt att det blir för läspigt sound, och det vill jag ju inte heller. Svår balansgång. Sång är svårt!
  5. Hahaha! Ibland blir jag bra glad av att kika in i gamla studioforumet igen 😄
  6. Tjena! I slutet av augusti ska jag hyra PA och ljus till en festlokal som ska rymma drygt 300 personer, så jag tänkte höra om någon har någon bra koll på vilka som i Stockholmsområdet hyr ut detta till överkomliga priser?
  7. Eftersom man bara kommer till VintageWarmers produktsida när man följer länken tänkte jag ta mig friheten att specificera lite: http://www.pspaudioware.com/ubbcgi/ultimat...ic;f=1;t=000309
  8. Torwald

    Musik dator bygge?

    Jag har en Samsung Spinpoint SATA2 400Gb som jag har haft ett halvår nu och är än så länge väldigt nöjd. Kan såklart inte uttala mig om varaktigheten ännu, men den är knäpptyst och är så snabb som en Sata2 ska vara. Billig/Mb också. EDIT: http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=320128 den har jag.
  9. Det är inte så att du sitter och jobbar i 48khz, bouncar i detsamma och försöker sedan spela upp låten i exempelvis Media Player med datorns ljudkort?
  10. Jag tror det är EM Nordic!
  11. Både posten fristående fraktfirmor brukar vara ganska försikta, åtminstone nu för tiden, men du måste verkligen se till att varan är ordentligt packeterad! När jag har köpt gitarrer och förstärkare har jag alltid använt mig av Bussgods. Det har varit kanon, och de brukar ha förståelse för vad som är ömtåligt. Fick en gura leverarad fastsatt i ett säte i en buss en gång 😉 Om varan är stötkänslig skulle jag nästan rekommendera att du får den skickad i ett flightcase, om det inte är omöjligt. Samtidigt, nya varor kan nästan fraktas i originalkartong. Du ser ju när det kommer fram om kartongen skulle vara paj, jag tror nästan du kan hålla posten ansvarig då. Fast det är säkert svårt att få igenom. Nog med pladder. Det som gäller är helt enkelt bra paketering.
  12. Nej! Du får ingen power attenuator på köpet när du köper en VTB1 😉 Hi Z betyder High Impendance. Ingångsimpendansen är anpassad för gitarr och bas, som "tycker bättre om" en hög ingångsimpendans.
  13. AT40-serien har fått fina omdömen på Gearslutz, men det är allt jag vet om den. SM7an är en kanonmick som är väldigt mångsidig. Jag tycker den låter kanon på sång bas och även gitarr (elgitarr). Kan tänka mig många fler användningsområden också såklart. Trummor, t.ex. Kanske lite finare saker också, som akustisk gitarr (har inte testat!), men jag wouldn't hold my breath eftersom det trots allt är en dynamisk mick (jag brukar inte gilla dynamiska på akustisk gitarr).
  14. Pro Audio Market är en fristående annonssajt, den har ingenting Audioinline eller Folke att göra, officiellt sett. Jag har bara handlat på PAM en gång, och då fick jag ett MYCKET gott intryck. De har ju en tjänst som heter ID+ som jag tycker är helt suverän. Såhär fungerar den: 1. Du bestämmer dig för att du vill köpa en vara, och gör upp affären med säljaren. 2. Du sätter in pengarna på ett konto som tillhör PAM (som de inte kan komma åt själva) 3. Säljaren får ett meddelande om att du satt in pengarna och skickar varan till PAM. 4. PAM tar emot varan och kollar (öppnar paketet!) att varan motsvarar säljarens beskrivning. 5. De skickar varan till dig och sätter in pengarna på säljarens konto. Och vice versa om du är säljare.
×
×
  • Skapa ny...