Jump to content
Annons

surikatmamma

Medlem
  • Antal inlägg

    1 357
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om surikatmamma

  • Födelsedag 1986-02-04

Om mig

Socialt

  • Skype
    henrikland@gmail.com

Senaste profilbesökare

4 862 profilvisningar
  1. Jag såg de första låtarna igår men pallade inte mer när de där idioterna började sjunga om vampyrer. Jag fattar inte, är det alla andra länder som har så dålig musiksmak eller är sverige det enda landet som tar eurovision på allvar? 😄
  2. surikatmamma

    Stagg

    Stagg är ett alldeles utmärkt märke när man köper stativ eller kablage eller annat där kvaliteten inte spelar så stor roll, deras cymbaler är också rätt schyssta eftersom de är så billiga och låter helt ok, så de är perfekta att repa och spela live med.
  3. Just nu (sologrejer alltså): hiphop Om det inte fanns: Döds med sväng.
  4. Jo, hiphop är ju väldigt fritt på det sättet att man kan ta i princip vad som helst, även om det låter apa, och bygga upp något bra omkring det. Det räcker iofs inte hur långt som helst, ikväll hörde jag till exempel en låt som samplat sweet child of mine-introt och använde det som huvudtema, och det lät verkligen bara dåligt. Sampla, sampla, sampla, testa lite vad som helst, det är ändå oftast rapen som ska ligga i fokus! När du sen samplat allt som går att sampla så testa att göra något helt eget, och sampla lite till. Det är inget fel med det om du inte blir påkommen.
  5. Högerklicka på länken, välj "spara mål som" och ändra filändelsen till .mp3.
  6. Youtube har blivit SÅ MYCKET BÄTTRE sen de blev köpta av google! 😱
  7. Jo det där fattar jag, men problemet är att jag inte kommer längre än att försöka starta Reason. Och försöker jag skapa ett rewire object till Reason eller ett Audio object som return så kan jag bara välja Ableton live.
  8. Jag började lite smått, fick till en rolig vers men insåg sen att jag tyvärr inte står ut med riddarmetal, så jag sket i det.
  9. Några fler finns det väl? SAE och Orca kommer jag på såhär på rak arm. Jag kollade upp lite olika grejer och fick höra att Kulturama var ungefär som att gå i gymnasiet. Fastnade till slut för SAE, börjar Audio Engineering program där till sommaren, och efter vad folk sagt och vad jag själv såg när jag var där på öppet hus så håller det hög klass, med möjligheter att fortsätta plugga utomlands efter ett år. Men som sagt, en utbildning är inte värd ett skit om man inte har lite kontakter. 🙂
  10. Jag sitter här och försöker få Reason och Logic Express 7 att fungera ihop, startar Logic först (version 7.2.3) och ska sen starta Reason efter konstens alla regler och får då upp ett felmeddelande som lyder "Can not open Reason engine, please reinstall to make sure that the Reason engine is properly installed". Vad jag förstått så måste man skapa en rewire-kanal i Logic först, det försöker jag att göra men under Channel > Rewire så kan jag bara välja Ableton Live, vilket jag bara har demoversion av och det är ju inte det jag vill använda... Hittade en annan tråd om samma ämne men den personen hade kört Reason under Rosetta, jag har inte ens Rosetta.
  11. Förutsatt att all musik promotas lika mycket så är svaret Ja på den frågan, vilket dock inte är fallet. Basshunter hade nog inte uppmärksammats av Warner (eller vilka det nu var) om han inte hade byggt upp en hype på nätet, som grundade sig på att folk faktiskt gillade hans låt. Sen är det ju klart att han inte blivit lika stor om han hållit på med typ nu-jazz med folktronicainfluenser, eftersom "den stora massan" inte orkar lyssna på sånt utan vill ha något tralligt och lättlyssnat, som Boten Anna. Kombinerat med en text som är så nördig att den sätter sig på hjärnan så har vi en hit!
  12. Nu tycker inte jag att vi ska sätta likhetstecken mellan logisk intelligens och musiksmak här. Titta på Reinfeldt, han är uppenbarligen rätt intelligent men hans favoritband är Da Buzz. 😄
  13. Borde det inte rimligtvis vara så att det som flest människor gillar är "bäst"? Sen är det vi andra som har alldeles för konstig smak?
  14. The Killers - When you were young eller vad den nu heter. Skitlåt är det iaf, jag hatar den!
×
×
  • Skapa ny...