Jump to content
Annons

FÖRSTÖRDE NÄTAGGET LJUDKORTET?


1pabloo

Recommended Posts

Har/hade ett DMX6 fire 24/96 med extern rack.

Nu så pajade skitdatorn igen på ett konstigt sätt - när ja satte på datorn gick den aldrig igång medans ljudkortet stod och flimmrade (lamporna blinkade). El gick igenom skiten alltså men det var som om det inte räckte för att dra igång allt.

Allt visade sig vara löst efter att ha bytt nätaggregat, dock slog det blixtrar när vi kopplade in ett nätagg men inte ett annat

Nu funkar så klart inte ljudkortet.. eller själva kortet som sitter i burken funkar, men inte den enheten som sitter utanpå å som är kopplad till interna kortet..

Man kan alltså koppla in hörlurar där bak på ljudkortet , men inte via det externa racket, där funkar plötsligt ingenting, man kan inte spela in eller nåt. Ifall man vrider på volymne på max å kopplar in hörlurarna i racket hör man en distad version av något som påminde om låten man ville lyssna på

Så elektroniken i racket måste på någit sätt ha pajat. Hur i HEL-#¤"# skyddar man sig mot nåt sånt här i framtiden? Tror inte mitt f.d. nättagg hade säkring, räcker det att köpa ett nätagg med säkring??

Hur gör man för att skydda sitt ljudkort lixom? är det så otåligt att det inte klarar ett elfel? dyra saker man snackar om...

😏

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Det finns naturligtvis aldrig några garantier att elektronik inte KAN gå sönder. Men generellt är det viktigt att köpa delar av en god kvalitet. Speciellt kanske när det gäller nätaggregat. Det finns massor med billiga nätaggregat på markanden. Men det är stora skillnader mellan de billigare och de som kostar litet nera.

Inte bara när det gäller riskerna för andra delar av datorn, utan även funktionsmässigt, hur pass bra datorn fungerar. Det är inte ovanligt att krånglande datorer orsakas av billiga nättagregat eller underdimensionerade nätaggregat.

En kraftfull musikdator, som kanske också skall lämna ström till externa enheter, anser jag bör ha ett nätagregat på minst 550 watt eller mera.

Här gäller i minst lika hög utsträckning som annars att man får vad man betalar för.

Bra märken är generellt sett, för det mesta, till exempel Antec och OCZ.

Link to comment
Dela på andra sajter

tack för bra svar! är ju skitkass på datorer och köpte en färdigplockad dator, någon tanke på nätagg fanns inte.

Men genom att ha ett bra nätagg så borde man kunna förhindra sånt här i framtiden? ja tänker på att det kanske levererats fel ström till ljudkortet som då pajat.. eller kan även moderkortet vara boven?

Link to comment
Dela på andra sajter

Man får akta sig med skruvmejseln också så du inte nuddade något när du pillade där inne 😄

I övrigt så vet jag inte hur man skyddar sig mot sånt. Skulle själv sätta in en ny cpufläkt för någon vecka och kul nog pajade den mitt nätaggregat. Som tur var blev det ingen väldans dyr historia (denna gång :rolleyes: ). Men fråga i butikerna om vad som funkar och sen om du har jättedyra saker kan du fixa en drulleförsäkring eller något liknande.

Slutsatsen blir väl iaf att datorer är ett helvete egentligen.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...