Jump to content

  • 0

Midi input Logic Pro


Nudel af Ludenben

Question

Hej. Midi input på softwareinstrument har slutat funka.
 

Om jag skapar en external midi kanal så registrerar Logic inputen från min midi controller. 🤔 (se bild) Men inte på software instrumentet  

Vad har jag missat? Tack på förhand. 
 

(Har startat om datorn) 
 

iMac 11.2.3 - Logic Pro 10.6.1 - USB Uno midi interface- cme uf6 midi controller. 

22E4E595-54FF-46A7-856D-A4720845657D.jpeg

Link to comment
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hej Nudel. Nu använder jag själv inte Logic Pro, men ska ändå försöka svara. Är det så att du nyligen gjort någon uppgradering, uppdatering eller förändring i din setup, eller blev det så här helt plötsligt?

Kolla så att allt står rätt till i Audio Device settings.

På software instrument kanalen, har du kollat så att du har rätt input där? Dvs att du får signal från ditt MIDI-klaviatur?

Kanske kan du hitta ditt svar här:

 

 

Om inget annat funkar:

1.  Testa att återställa Logic till ursprungsinställningarna

  1. Choose Logic Pro > Preferences, and note any specific Logic Pro preference settings that you’ve made.
  2. Choose Logic Pro > Preferences > Reset All Preferences Except Key Commands. 

2. Ta bort inställningarna

  1. In Logic Pro, note any custom preference settings that you’ve made, and save any custom key commands you've created
  2. Quit Logic Pro.
  3. In the Finder, choose Go > Go to Folder.
  4. Enter ~/Library/Preferences, then click Go.
  5. Remove the "com.apple.logic10.plist" file from the Preferences folder. 
  6. If you upgraded from Logic 9 or earlier to Logic Pro, also remove the "com.apple.logic.pro" file. 
  7. Restart your Mac.

Som en sista utväg kan du avinstallera Logic och installera på nytt.

Lycka till, ledsen att inte kunna vara till mer hjälp, använder som sagt inte Logic Pro själv.

Mvh Jon

Edited by Jon Rinneby
  • Gilla 1
Link to comment
Share on other sites


  • 0
On 2021-08-25 at 11:30 sa Nudel af Ludenben:

Hej. Midi input på softwareinstrument har slutat funka.
 

Om jag skapar en external midi kanal så registrerar Logic inputen från min midi controller. 🤔 (se bild) Men inte på software instrumentet  

Vad har jag missat? Tack på förhand. 
 

(Har startat om datorn) 
 

iMac 11.2.3 - Logic Pro 10.6.1 - USB Uno midi interface- cme uf6 midi controller. 

22E4E595-54FF-46A7-856D-A4720845657D.jpeg

Ser ut som att du har kryssat i "Autodemix by channel if multitrack recording" i project recording settings, då ska det se ut så där, under förutsättning att ditt keyboard sänder midi på channel 1. Vill du spela in samma midi på två tracks ?  Isf varför om man får fråga ? Om du bara vill att båda tracks ska spela upp samma midi så kan du lägga dem i en summing stack och "lira" på "stack-tracket" istället. 

Edited by JakobP
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Funkar nu. 
 

Jacob, bilden skulle bara visa att input funkade endast på external midikanal , men inte på software instrument kanal. 
 

Tror att någon av midi controllerns reglage skickar skumma meddelanden som sänkte volymen till noll i software instrumentet. 🤔 Borde kollat pre fader input monitoring. 
 

Bytt till midikablar via interface och ström via adapter istället för USB o nu verkar det va ok. Testade så många grejer att jag är osäker på vad som verkligen va lösningen.

 

tack för svaren. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...