Jump to content
Annons

Den allmänna snacktråden 2021 (alias Längstah)


CHAE

Recommended Posts

Annons
1 timme sedan sa slejnard:

Ett långt nuuuuuu

Du har fortfarande inte lärt dig att räkna 😄

19 minuter sedan sa Fidden:

Nyss

Alldeles.

6 minuter sedan sa Neosus:

bjorn.GIF.8932d6f332962a91ccf8c0a89a1f20a7.GIF

Se där ja. PT dansen som ibland dansas vid PTs! Inte alltid. Ibland. Ofta. Inte alltid.

 

Den Osannolika Mördaren. Netflix.

Ja, vad ska jag säga... Teorin den här långsamma historian berättas genom syns redan i en brasklapp i varje avsnitt om "att det inte är bevisat att Engström utförde mordet och att det är en teori bland flera".

Väl så, eftersom inga riktiga bevis finns mot honom. Man får se det hela som "om ifall det var han så gick det förmodligen till så här". Då fungerar det. Sett ur en annan synvinkel, inte riktigt.

Man kan också ta sig en funderare om det riktiga att placera en nu avliden person som mördaren i en serie som får stort genomslag genom Netflix. Han kan inte försvara sig, hans ex-fru lever fortfarande och får härigenom genomlida allt igen. Oavsett om Engström var skyldig eller inte.

Inget direkt nytt presenteras, i alla fall för de som följt turerna och detaljerna i fallet. Kan det ha gått till såhär? Tja, kanske. För mig personligen så är gåtan hur han kom över revolvern den svåraste nöten. Det preciseras inte närmare. Plötsligt har han den.

En detalj som väcker mig som vapen intresserad är att i serien visas dessutom en Ruger SP 101 upp som mordvapnet. Medans polisutredningen med Holmér i spetsen "med säkerhet" pekar ut en Smith & Wesson Mod 28 som mordvapnet. Skillnaden i pipans räffel stegring mellan dessa är obefintlig, 1 varv vid 18-3/4 tum.

Kulorna ÄR i fasligt dåligt skick. De har skadats förutom vid avskjutningen, även under hanterandet efteråt. Kan man se räffel stegringen på dem eftersom det verkar vara på andra sätt omöjligt att para ihop kulorna med vapen som analyserats och provats?

Utredningen VAR en seeeg röra. Seg är serien också men inte lika rörig. Det blir ett fascinerande personporträtt som träder fram om man orkar ta sig genom avsnitten.

Gustavsson gör kanske en av sitt livs roller på filmduken här. Initialt (med tanke på den avancerade sminkningen) tänkte jag på en alternativ titel. 100 Åringen Som Mördade Palme.

Men den tanken tynade allt eftersom. Initialt segt men person porträttet tar över efter ett tag.

 

2/5 starka skott.

Link to comment
Dela på andra sajter

Tyckte också det brast i teorin över hur han kom över vapnet. "Jaha, han känner en person med en vapensamling, då är det ju garanterat han!"

Led inte av det låga tempot. Tyckte det var rätt skönt att de inte forcerade historien. 

  • Gilla 1
Link to comment
Dela på andra sajter

Ja, d e d d e! Ett lätt 4 timmars pass står framför mig. Ska agera kundvärd i en av tre "shoppingbussar" som ska transportera resenärer närmare shopping centrumen här.
Lättare och enklare konsumtion, bra i dessa tider... ... ... ..?

Nåja, lätta pengar för mig. Och det är väl tanken med konsumtion. 

 

Btw, läs den här innan artikeln låses mot betalvägg.

Känns väl som om att den där anklagande pekfingern borde vändas mot den enskilde konsumenten också. Vi älskar ju att köpa billigt skit....

Kpd.

Link to comment
Dela på andra sajter

30 minuter sedan sa Dark Of Light:

Är det någonslags e-runk vi snackar här?

VA? Nej nej NEj njet!

NO!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Man trycker bara på vänstra musknapp och sedan startar det. blink_head.GIF.8b9fec991afd9aef81bdbcbcfe2315be.GIF

Redigerat av Neosus
Link to comment
Dela på andra sajter

Gäst
Detta ämne är nu stängt för fler svar.

×
×
  • Skapa ny...