Jump to content

punkrockdude

Medlem
 • Content Count

  1,155
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

punkrockdude last won the day on October 27 2020

punkrockdude had the most liked content!

Community Reputation

46 Utmärkt

1 Follower

About punkrockdude

 • Rank
  Veteran
 • Birthday 09/07/1986

About me

 • Kön
  Berättar inte

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ReaRoute efter Reaperinstallation kan användas i andra ASIO-kompatibla program. Dock måste Reaper användas som kärnan där alla program som använder ReaRoute "återvänder" till. Detsamma gäller Jamulus. Reaper ställer man inte är använda ens ljudkorts ASIO och sedan kan på kanaler välja att skicka ljud ur till t.ex. utgång ReaRoute 1/2. I Jamulus väljer man ReaRoute som ASIO-enhet. Kanaler skickas sedan tillbaka via ReaRoute som man tar emot i Reaper genom att på en egen kanal välja input ReaRoute 1/2 och använda monitoring for att höra ljudet. Jag rekommenderar att använda 64 samples laten
 2. Det är ett separat program och inte en plugin. Samplingsfrekvensen måste vara 48000 då inbyggda codecen Opus iaf arbetar med det. Du kan i Windows koppla samman Jamulus med Reaper ifall du installerar det och väljer tillbaka ReaRoute. Det krävs lite routing men är du intresserad så kan jag skicka en Reaperprojektfil som är konfigurerad för två kanske, mikrofon och instrument in, som sedan skickas vidare till Jamulus. Boka en kväll så kan jag hjälpa er sätta upp era projekt med hjälp av Anydesk och chat (föredrar chatten i kanalen Jamulus Sverige i Telegram).
 3. Intressanta/fantastiska är att det går att använda Jamulus med datorer som är 15-20 år gamla med deras inbyggda ljudkort ifall man är fattig eller inte har annat. Har själv provat detta med en Debian 10 installation, JACK och gitarrförstarkaremuleringsplugin (långt ord) med 128 samples latens. Jag fick då en sammanlagd fördröjning på enbart 20ms på en server i närheten.
 4. Gå medi Telegramgruppen Jamulus Sverige så finner vi varandra lätt. Jag är på Jamulus ofta och jammar samt satt upp servrar. En del av oss som jammar har även videomöte över Jitsi Meet som är hur enkelt som helst att använda. Ingen registrering och man skriver enbart in vad man vill kalla sitt videomöte och sitt smeknamn som man vill ha. De andra som vill in i videomötet skriver även de in samma videomötesnamn som förste personen namngav och då möts de. Används Jitsi samtidigt så kan latencyn behöva höjas ett snäpp för att undvika artifakter i ljudkvalitén pga att datorn får arbete lite m
 5. Moderator, kan ni hjälpa mig att flytta denna samt min andra [SÄLJES]-tråd till säljes-avdelningen? Tack på förhand!
 6. Moderator, kan ni hjälpa mig att flytta denna samt min andra [SÄLJES]-tråd till säljes-avdelningen? Tack på förhand!
 7. De har inte använts i väsentligt stor utsträckning och är därför i mycket bra skick, likaså ljudet. Lådorna finns kvar och kan därför skickas. Köparen betalar då frakten. Pris: 5999kr (snikförslag undanbedes). Nypris: 14000kr Vid frågor bör du inte tveka att skriva till mig och jag ska hjälpa dig så gott jag kan.
 8. Jag har på senare år haft minskat behov av alla funktioner och kanaler som detta ljudkortet erbjuder och jag tänker därför sälja det. Jag vill inte låta som en försäljare men jag kommer att sakna dens kvalité och stabilitet under press. Jag har tagit väl hand om den och jag känner inte till några som helst defekter eller problem med enheten. Lådan och alla tillbehör finns kvar. Pris: 8999kr (snikförslag undanbedes). Vid frågor bör du inte tveka att skriva till mig och jag ska hjälpa dig så gott jag kan.
 9. Detta tycker jag om! Dia Psalma och du i ett samarbete skulle vara intressant.
 10. Jag har läst att alla skivor inte måste ha loggan på omslaget och att det beror på olika faktorer som bolag och organisationer etc. Tittar man på skivor från oberoende amerikanska punkskivbolag så har ungefär inga album varningen på omslaget.
 11. Jag har en vän som säger att punkpalmmutes är när man inte klarar göra alla anslag som nedslag utan alternerar upp och ner. 😆
 12. Dither har inte med trådskaparens fråga angående sample rate. Jag föredrar personligen 48000 Hz då jag vill undvika att ljudkort byter klocka mellan 44100 (88200 176400) och 48000 (96000, 192000) samt att det till skillnad till CD är en standard som används i det mesta (jag kan ha fel) en del ljudkort är låsta till den frekvensen.
×
×
 • Create New...