Jump to content

punkrockdude

Medlem
 • Content Count

  1,140
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

punkrockdude last won the day on August 9 2018

punkrockdude had the most liked content!

Community Reputation

40 Utmärkt

1 Follower

About punkrockdude

 • Rank
  Veteran
 • Birthday 09/07/1986

About me

 • Kön
  Berättar inte

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det är inte så att er Pulseaudio-server är inställd på att inte resampla vilket är aktivt ifall följande är konfigurerat i /etc/pulse/daemon.conf . avoid-resampling = true isf när den bl.a. efter en tids tystnad stöter på ett ljud som ska spelas upp i en sample rate annan än en tidigare så byter den klockfrekvens och då uppstår ett missljud?
 2. För att få ordning i tråden rekommenderar jag dig Reddit eller BuzzFeed istället för Studios forum ifall du vill prata genusvetenskap. Att komma från ämnet eller lägga ut beten för att starta bråk är att visa brist på respekt. Risken är troligtvis stor att trådskaparen nu inte längre känner att denna webbplatsen är något att lägga tid på.
 3. HomerJSimpsson, 1. Varför skulle det vara mer rockigt med en tjej i bandet? 2. Varför skulle det vara mindre rockigt med enbart killar? 3. Irriterar dig på tanken att bl.a. Queen, Led Zeppelin enbart var killar? 4. Irriterar du dig på tanken att bl.a. Sahara Hotnights, L7 och The Donnas inte var blandade med både killar och tjejer? 5. Ifall du kunde, skulle du då åka tillbaka och ändra på dessa konstellationen även ifall det riskera att bli mindre bra resultat bara ditt ändamål uppfylldes?
 4. Är det några som är med på att en kväll spela lite i Jamulus? Vi bestämmer oss för några enkla låtar så att vi initialt har något att spela och när det är gjort så bestämmer vi servern som vi ska välja att jamma på. Innan vi jammar så har varje deltagare ställt in ett acceptabelt ljud. Mikrofon är inte tvunget då det finns chattfunktion. När ni använder Jamulus så rekommenderas starkt nätverkskabel istället för Wifi för stabil fördröjning utan dropouts eller missljud.
 5. Spela in ett ljud- eller videoklipp med telefonen ifall det är möjligt så att vi se samt höra vad som händer, tack.
 6. Ifall ljudet klipper (knastrar?) så rekommenderar jag dig att göra tvärt om - höj buffer sizen.
 7. Det fantastiska är att du kan gå med i kanaler där och hoppa in i repen/jammen utan att fråga innan. Du slipper vänta på en vän som trilskar med att alltid boka preliminära kvällar som aldrig blir av då de har "så mycket att göra och aldrig någon tid över".
 8. Vill ni spela tillsammans med andra över internet rekommenderar jag Jamulus som är gratis och fungerar fantastiskt i min mening. Det installeras enkelt och finns för GNU/Linux, Windows samt MacOs. http://llcon.sourceforge.net/ P.S. Använd helst nätverkskabel istället för Wifi samt välj servrar i listorna med låg ping för att få minsta möjliga fördröjning.
 9. Man kan fråga tillverkarna av (billigare) datorer varför.
 10. Jag vill ge de som har en dator med Intel-inbyggd GPU och knaster (särskilt när det är mycket rörelser på skärmen) ett tips och det är att se ifall de enbart har ett RAM-minne installerat. Tydligen är det ett problem som kan uppstå med flera generationer av Intels GPUs ifall man använder enbart ett RAM-minne och därmed inte får "dual-channel memory" vilket två RAM-minnen ger. Jag hade problemet med knaster och fann efter många års småletande ett tips från RMEs forum. Jag installerade ett till RAM-minne i både min stationära dator (Haswell) samt min bärbara (Kaby Lake) och nu är båda datorerna fria från knaster när t.ex. piano rollen rör sig och mixerns peak meters rör sig. Även vid 32 samples latency vid 48000Hz fungerar det bra där jag innan var tvungen att använda upp mot 256 samples.
 11. Lo-fi är ganska enkelt sagt mindre bra ljud men det är ofta subjektivt och vanligt fall inte dålig kritik såvida man inte ogillar mindre polerat ljud. Är det något särskilt du vill ha kritik på? Ekvalisering (EQ), arrangemang, kompression, rumsklang, prestation, etc?
 12. Ganska "mysig" låt. Jag antar att du siktat på att den ska mesta dels låta lo-fi med (för) mycket kompression? Är det sångspåret något du laddat ner och sedan gjort ett arrangemang runt?
 13. Menar du fördröjning i ljudet när du du säger att ljudet hoppar? Det vore nog passande att inskaffa ett ljudkort som är bl.a. gjort för låg fördröjning så att din prestation inte försinkas. Ett litet ljudkort som fungerar ganska bra för mig i Windows och Linux samt inte kostar allt för mycket är Focusrite Scarlett 2i2 Gen 2. Nu är det ljudkortets serie uppe i Gen 3 och kostar runt 1500 kronor. Focusrite har även modellen Solo som har en mindre mikrofonförstärkare som kostar runt 1100 kronor men den har jag inte provat. Är du I Windows så vill du med största sannolikhet använda ljudkortets ASIO ljudprotokoll/drivrutin som även ditt inspelningsprogram/sequencer/DAW ska stödja och för Windows finns bl.a. Reaper, Cubase, Studio One, etc. Sök på ASIO för att läsa mer om vad det innebär. Ställ fler frågor ifall du har det så kan vi hjälpa dig vidare.
 14. Enligt vad jag lärde mig så är ett power chord egentligen inte ett ackord utan en harmoni/stämma med två toner. Ett ackord ska ha tre toner eller fler.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.